Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

07 grudnia 2014 13:19 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

U mnie wątróbka z jabłkami i ziemniory.

lubie watrobke -drobiowa,najlepiej indycza:):):)
07 grudnia 2014 13:20 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

U mnie wątróbka z jabłkami i ziemniory.

Zupę z wątróbkowymi knedlami lubie.A watróbkę też jak swiezo usmazona i jest miekka i cebulka do tego .Aha ha
07 grudnia 2014 13:21 / 3 osobom podoba się ten post
Dobre jedzonko,proste a jakie smaczne.Niedawno jadłam cielęcą watróbkę.Delicje:))
07 grudnia 2014 13:40 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

lubie watrobke -drobiowa,najlepiej indycza:):):)

ja też!!!! tylko tu u mnie nigdzie nie trafiam.......
a szkoda
07 grudnia 2014 13:51
Gosiap

ja też!!!! tylko tu u mnie nigdzie nie trafiam.......
a szkoda

Masz jakąś Edekę lub Rewe w pobliżu? Powinna być w lodówkach, tam, gdzie jest świeży kurczak. Jest na tackach, pakowana chyba po mniej niż pół kilograma. Kupowałam i drobiową i indyczą. 
07 grudnia 2014 13:57
salazar

Masz jakąś Edekę lub Rewe w pobliżu? Powinna być w lodówkach, tam, gdzie jest świeży kurczak. Jest na tackach, pakowana chyba po mniej niż pół kilograma. Kupowałam i drobiową i indyczą. 

Mam Treffe, Aldika, Lidla ............ gdzieś dalej Kaufland
Powinna być w Lidelu a nie trafiłam.
07 grudnia 2014 14:01 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Mam Treffe, Aldika, Lidla ............ gdzieś dalej Kaufland
Powinna być w Lidelu a nie trafiłam.

W Lidlu i Aldim nie widziałam nigdy, a Kauflandu w De nie znam (w sensie asortymentu).
07 grudnia 2014 14:03
salazar

W Lidlu i Aldim nie widziałam nigdy, a Kauflandu w De nie znam (w sensie asortymentu).

Dzięki.
No to d.pa, pewnie nie pojem.
07 grudnia 2014 15:29 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Zupę z wątróbkowymi knedlami lubie.A watróbkę też jak swiezo usmazona i jest miekka i cebulka do tego .Aha ha

Dodaję jeszcze jbłko pokrojone w ósemki. I dużo pieprzu. I cebuli i bardzo lubię.
Wątróbka ma dużo witaminy B. Ale też i ma dużo chemicznych substancji, bo jak wiadomo-oczyszcza organizm z toksyn.
07 grudnia 2014 15:33
mleczko47

Ja dzisiaj mam makaron z krewetkami  i dodałam oprócz wszystkich niezbędnych składnikow -   żurawine - poprawiłam smak.

a jak robisz krewetki ?
07 grudnia 2014 15:50 / 3 osobom podoba się ten post
Jolek

a jak robisz krewetki ?

Dobry makaron (wstązki takie zwiniete w gniazdka- moje ulubione)

Oliwa
Cebula
Czosnek
Suszony pomidor
Oliwki
Pieczarki
Zielona pietruszka
Dzisiaj dodałam żurawine.
Krewetki (dzisiaj mialam małe)
I gotujesz,smazysz a potem wszystko wymieszasz posypiesz zielenina (jak lubisz, krewetki tylko pare min. gotujesz).Ja lubie takie twardawe.

Ekstra robię zawsze olej do takich potraw.Kupuję malutkie paryczki (ostre) wkładam do butelki z ogonkami i zalewam oliwa z oliwy.Dodaje po pare kropel efekt murowany.Ja jadam bardzo ostro wiec doprawiam sobie na koncu jak juz wszystkim położę na talerz.Dużo wymyślam przepisów coś dodaję, ujmuję i nie wiem co mi wyjdzie.Zazwyczaj jest jadalne:)
07 grudnia 2014 16:00 / 1 osobie podoba się ten post
A moja po obiedzie nie raz zazyczy sobie rote gruze z sosem waniliowyn albo z pudingiem
07 grudnia 2014 16:00 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Dobry makaron (wstązki takie zwiniete w gniazdka- moje ulubione)

Oliwa
Cebula
Czosnek
Suszony pomidor
Oliwki
Pieczarki
Zielona pietruszka
Dzisiaj dodałam żurawine.
Krewetki (dzisiaj mialam małe)
I gotujesz,smazysz a potem wszystko wymieszasz posypiesz zielenina (jak lubisz, krewetki tylko pare min. gotujesz).Ja lubie takie twardawe.

Ekstra robię zawsze olej do takich potraw.Kupuję malutkie paryczki (ostre) wkładam do butelki z ogonkami i zalewam oliwa z oliwy.Dodaje po pare kropel efekt murowany.Ja jadam bardzo ostro wiec doprawiam sobie na koncu jak juz wszystkim położę na talerz.Dużo wymyślam przepisów coś dodaję, ujmuję i nie wiem co mi wyjdzie.Zazwyczaj jest jadalne:)

Do MasterChefa idz, a nie po niemczach bedziez jezdzic.
07 grudnia 2014 16:04
Jolek

Do MasterChefa idz, a nie po niemczach bedziez jezdzic.

Już byłam:):):):):)
07 grudnia 2014 16:07
mleczko47

Już byłam:):):):):)

No i coo ? Opowiadaj.