Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

12 grudnia 2014 07:47 / 4 osobom podoba się ten post
Piąteczek i na obiadek jak zwykle rybka zapiekana, ziemniaczki i surówka z marchewki i jabłka.
12 grudnia 2014 08:05 / 2 osobom podoba się ten post
Przestawiam sie na ryz hehe jest lzejszy!!A moja pdp mowi ze ona tez chce  ,Hans tez bedzie chetnie jadł hehehe wiec nie tylko sobie ryz gotowac bede!! A do niego dzis kotleciki mielone i bokuła ugotuje!!A i kompocik rabarbarowy!!Kotleciki mi zostały z ostatniego obiadku wiec trzeba skonczyc, na jutro planuje zapiekanke zrobie wiecej na dwa dni zeby w niedziele miej miec do pracy heheehhe:))
12 grudnia 2014 08:17 / 4 osobom podoba się ten post
To ja napisze co bym zjadła: jest piątek więc dzień bezmiesny i to nawet wskazane dla zdrowia.Nawet w czasach komunistycznych był dzien bezmiesny -
poniedziałek - stoiska z art. mięsnymi były nieczynne.:):)

Rybka smazona w panierce z płatkami migdałowymi - ziemniaczki(postać egal) - surowka z kiszonej kapusty i duzo tartej marchewki do tego.

A zjem placki kartoflene moja pdp je z musem jabłkowym a ja z twarogiem (takim jak u nas - ziarnistym i dodaje do tego troche kwasnej smietany i szczypiorek)
12 grudnia 2014 10:03 / 1 osobie podoba się ten post
Paluszki rybne, ziemniaki, kalarepa duszona, woda mineralna + jogurt dla PDP
12 grudnia 2014 10:16 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj robię Pizzę.
12 grudnia 2014 11:21
Mirka Dz

Dzisiaj robię Pizzę. :-)

z czym?jakie skladniki?
12 grudnia 2014 11:26 / 2 osobom podoba się ten post
Dorsz, szpinak, surówka z kapusty bialej z czosnkiem, smażone ziemniaki.
Na deser - mango.
12 grudnia 2014 11:27 / 3 osobom podoba się ten post
Karkówka w sosie czyli to co zostało od wczoraj ale z ziemniakami i Puszta salat.   Zdązyłam jeszcze -oma stwierdziła ,że tą sałatkę to ja mogę jej podać tak za rok.  DDD
12 grudnia 2014 15:03
ziemniaki, ryba, sos pieczarkowy i marchewka z czosnkiem na masełku :)
12 grudnia 2014 15:18
ja wreszcie rogaliki upiekłam ,PDP w Tagesheimie to nic nie gotuję ,dla siebie marynowana baraninka z Adlika z chlebkiem ,szybko,smacznie i zdrowo hihi
12 grudnia 2014 15:19
amelka

Dorsz, szpinak, surówka z kapusty bialej z czosnkiem, smażone ziemniaki.
Na deser - mango.

jak robisz ta surówke z czosnikeiem ?/
12 grudnia 2014 16:00 / 1 osobie podoba się ten post
Zrobiłam dziś pizze z tuńczkiem i oliwkami .
12 grudnia 2014 16:44 / 2 osobom podoba się ten post
ryba,ziemniaki,szpinak
12 grudnia 2014 16:53 / 1 osobie podoba się ten post
Rybenka smazona,ziemniaczki pure i kapustka kiszona zasmazana
12 grudnia 2014 17:08 / 3 osobom podoba się ten post
Dorka

jak robisz ta surówke z czosnikeiem ?/

Już podawałam raz jeden na forum ale powtórzę, chociaż tę wzięłam z pojemniczka, w ktorym kapusta stoi od 30 października.
Szatkuję kapustę białą i marchewkę. Przygotowywuję sos z 2-3 ząbków czosnku, soli, cukru, oliwy i octu /mam o smaku pomarańczowym, bo nie używam koncentratu octu/.  
Sos zagotowywuję, szybko mieszam i natychmiast gorącym zalewam kapustę. Mieszam, jak ostygnie wstawiam na noc do lodówki.
Następnego dnia gotowa do spozycia. Stać może dość długo w lodówce /nie zamrażalce/ i jak brak czasu, albo ochota-to pyszna surówka jest jak znalazł )