Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

17 grudnia 2014 09:46 / 1 osobie podoba się ten post
Edi

czy mogę się wprosić na tą wątrubeczkę plissss, już ślinka mi cieknie na samą myśl. A Tobie będzie raźniej przy obiadku.

Zaprasza na 13.00 w Norderstedt[zdązysz]:))))))))
17 grudnia 2014 09:46 / 2 osobom podoba się ten post
Edi

Jolek a coto za bułka z prądem, jeżeli można spytać???

U mnie na obiadek dzisiaj jest pierś z kurczaka w pergaminie, ziemniaczki okraszone cebulką podsmażoną, kalafiorek na masełku z bułką tartą i na deserek ryż na mleku z wanilią i rodzynkami. 

W czoraj zrobiłam kapustkę agamor i moja Helga wcinała ją aż jej się uszy trzęsły. Dziękuje jeszcze raz Amagor. 

Bułka z pradem, taka bulka nie istnieje :D
Czyli dzisiaj nie otuje obiadu bo nie mam sily. ;((((
No przez te noc zas... nie powiem jaka.
Nawet patrze mi sie nie chce.
17 grudnia 2014 10:08
Jolek

Bułka z pradem, taka bulka nie istnieje :D
Czyli dzisiaj nie otuje obiadu bo nie mam sily. ;((((
No przez te noc zas... nie powiem jaka.
Nawet patrze mi sie nie chce.

Bidulku Ty mój, chodź do mnie na obiadek najesz się, kawkę razem odpijemy i dojdziesz do siebie.  
17 grudnia 2014 10:19 / 1 osobie podoba się ten post
Edi

Bidulku Ty mój, chodź do mnie na obiadek najesz się, kawkę razem odpijemy i dojdziesz do siebie.  :-)

Lej z checia, juz zaraz wychodze, wezme tylko babcie ze soba :D Musisz szykowac 2 porcje dodatkowe :D
17 grudnia 2014 10:21 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

Dziewczyny byłam dzisiaj w Edeka i przy kasie jest fajna gazetka ta ichnia :), "Mit Liebe" Das Genussmagazin
November/Dezember 2014
jest tam fajny przepis na pieczonego karpia i inne, jak ktoś ma w pobliżu to warto sobie wziąć

W Penny jest gratisowa gazetka z przepisami " Feiertage mit Penny" przeglądałam ja i chyba na obiad świąteczny zrobię "Backhahnchen mit Kartoffeln und Knoublach"  tylko czosnku dam mniej, bo Helga nie lubi za bardzo.
17 grudnia 2014 10:28
justi

Już biegnę,  muszę między kroplami deszczu lecieć, bo tak u mnie pada. Może zdążę, Dzieki
17 grudnia 2014 10:31 / 1 osobie podoba się ten post
Zajrzałam do kuchni i widzę że nie ma szans na obiad w wykonaniu córki. Słabo się po tej kuchni kręciła więc przejęłam stery. Będą mielone ziemniaki i brukselka, woda mineralna i jogurt dla babulki.
17 grudnia 2014 10:34
Jolek

Lej z checia, juz zaraz wychodze, wezme tylko babcie ze soba :D Musisz szykowac 2 porcje dodatkowe :D

Kein Problem, już doszykowałam, a deseru i tak mam więcej. Chociaż Helga miałaby radochę z nowej koleżanki. Natürlich habe ich auch.
17 grudnia 2014 10:36
justi

Szkoda , że mnie tam nie będzie-  buuuuu.
17 grudnia 2014 10:48
Edi

Kein Problem, już doszykowałam, a deseru i tak mam więcej. Chociaż Helga miałaby radochę z nowej koleżanki. Natürlich habe ich auch.

lejjj zanim bym doszla do Ciebie to nie zdazylabym wrocic na busa do domu :P
17 grudnia 2014 10:53
Edi

W Penny jest gratisowa gazetka z przepisami " Feiertage mit Penny" przeglądałam ja i chyba na obiad świąteczny zrobię "Backhahnchen mit Kartoffeln und Knoublach"  tylko czosnku dam mniej, bo Helga nie lubi za bardzo.

a ja nie ma Peny buuu :(
17 grudnia 2014 10:55
agamor

a ja nie ma Peny buuu :(

Cha cha!!!
Ja tu prawie nic nie mam ;)))))))

Co prawda na spożywcze rzeczy nie mogę narzekać,bo jest Edeka i Netto. Nic poza tym.

A dla rozpusty jedynie Rossmann.
17 grudnia 2014 10:59
basiaim

Cha cha!!!
Ja tu prawie nic nie mam ;)))))))

Co prawda na spożywcze rzeczy nie mogę narzekać,bo jest Edeka i Netto. Nic poza tym.

A dla rozpusty jedynie Rossmann.

Nieeee no tak źle nie jest, mam Edeka, Rewe, Netto, trochę dalej Lidl, a do centrum idę 25min., może być, to mi odpowiada

17 grudnia 2014 11:01 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

Nieeee no tak źle nie jest, mam Edeka, Rewe, Netto, trochę dalej Lidl, a do centrum idę 25min., może być, to mi odpowiada

Ja do  poczatku centrum mam około 45-50 minut marszem.
17 grudnia 2014 11:49 / 4 osobom podoba się ten post
Tak wygladał moj dzisiejszy obiad jeszcze w garnku