Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

17 grudnia 2014 11:51
Ja dzis skrzydelka,ziemniakh polane tluszczykiem z nich i ogorek konserwowy;-) nie chce mi sie surowki robić
17 grudnia 2014 11:52
Ja ugotowałam na dzisiaj krupnik na wołowinie a na drugie tzw.chłopski garnek z ziemniakami,kapustą i kiełbasą.Dziadek musi mieć obiad dwudaniowy to dla mnie HORROR -zbyt dużo roboty i myślenia ...ha,ha,ha
17 grudnia 2014 12:21
A mojej babci wszystko za twarde, tez się nieraz muszę gimnastykowac...
17 grudnia 2014 12:57 / 4 osobom podoba się ten post
kociara

Ja ugotowałam na dzisiaj krupnik na wołowinie a na drugie tzw.chłopski garnek z ziemniakami,kapustą i kiełbasą.Dziadek musi mieć obiad dwudaniowy to dla mnie HORROR -zbyt dużo roboty i myślenia ...ha,ha,ha

Przejdz na niemiecka kuchnie.Jak ty nie masz ochoty na zupe to dla dziadka ........torebka zupy Magi smak dowolny za 0,79 euro ha ha.Szybko i przypomni mu sie jak zona gotowala ha ha 
17 grudnia 2014 13:01 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Tak wygladał moj dzisiejszy obiad jeszcze w garnku

woow....smacznego.
17 grudnia 2014 13:08 / 2 osobom podoba się ten post
A ja na końcówce serwuję tylko dania typowo polskie. Dzisiaj ziemniaki, schabowy i bigos, a do tego kisiel malinowy. Moja PDP popłakała się nad talerzem bo "kto jej będzie flaisch smażył". I pytanie: musisz jechać?
17 grudnia 2014 13:22 / 1 osobie podoba się ten post
Krystynkaa

woow....smacznego.

dzieki.Szybko smacznie i nie ma duzo roboty.Polecam
17 grudnia 2014 13:38 / 1 osobie podoba się ten post
A ja dzis dla odmiany pulpety(a pdp stwierdzila konigsberger klopse )w bialym barszczu i spatzle(lubie je bo smakuja jak domowy makaron
17 grudnia 2014 14:19
ORIM

Przejdz na niemiecka kuchnie.Jak ty nie masz ochoty na zupe to dla dziadka ........torebka zupy Magi smak dowolny za 0,79 euro ha ha.Szybko i przypomni mu sie jak zona gotowala ha ha 

Moja poprzedniczka tak bardzo troszczyła się o PDP ,że gotowała wszystko sama.Natomiast jej poprzedniczka właśnie gotowała z torebeczek ,jeśli to nazywa się gotowaniem.Jak ja mam teraz kupowac zupki w torebkach jak PDP przegląda rachunki ze sklepu ? 
17 grudnia 2014 14:29
kociara

Moja poprzedniczka tak bardzo troszczyła się o PDP ,że gotowała wszystko sama.Natomiast jej poprzedniczka właśnie gotowała z torebeczek ,jeśli to nazywa się gotowaniem.Jak ja mam teraz kupowac zupki w torebkach jak PDP przegląda rachunki ze sklepu ? 

A jak Twój pdp woli,z torebek czy własnej roboty jedzenie? Rób tak jak on chce,przecież na brak czasu nie narzekasz chyba ?:))))
17 grudnia 2014 14:41
kociara

Spytaj sie jakie zupy zona gotowala i wyjdzie na to ze "gotowce" z Aldika
17 grudnia 2014 14:58
ORIM

Tak wygladał moj dzisiejszy obiad jeszcze w garnku

Noooo, musze powiedziec, ze troche mi sie "inaczej" skojarzyl. Buahahahah.
17 grudnia 2014 15:02
Jolek

Noooo, musze powiedziec, ze troche mi sie "inaczej" skojarzyl. Buahahahah.

Noooo musze powiedziec,ze troche ...........dlugo juz w Polsce nie bylas ha ha ha
17 grudnia 2014 15:25 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Noooo musze powiedziec,ze troche ...........dlugo juz w Polsce nie bylas ha ha ha

Jezeli mysle, ze pomyslales o tym, o czym ja nie pomyslalam, to zle myslisz :D
18 grudnia 2014 14:01
Obiadków to dzisiaj nie gotujecie. Dyspensa jaka czy co?
U mnie Jeżyki, ziemniaki, czerwona kapusta, woda mineralna obowiązkowa + jogurt dla babulki