Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

16 grudnia 2014 12:46 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj był kurczak po chińsku z ryżem i warzywa z patelni. Do tego nie potrzebowałam druszlaka.
16 grudnia 2014 13:51 / 2 osobom podoba się ten post
salazar

Ja obstawiam regał z przyprawami ;). W mojej Edece tam są i, jak przystało na przyprawy, opakowania są maciupeńkie :/.

Faktycznie są na półce z przyprawami po 2,99 za malutką paczuszkę - są kurki i prawdziwki .Dziękuję .
16 grudnia 2014 17:38 / 4 osobom podoba się ten post
Dzis to sie sama w bambuko zrobiłam:)W planie wczorajsza pieczarkowa.Wydawało mi sie ,że jest sporo w garnku i tak sobie podżerałam i wczoraj i dziś i jak dziadkom na talerze rozlałam to się dno pokazało i foczusia bez obiadu została:(Łakomstwo mnie zgubiło.Zakupiłam więc sobie puszkę zupki z makaronem i po powrocie z przerwy sfutrowałam całą:)Dowaliłam pietruchy i byłam calkiem całkiem:)Ale już mam nauczkę na następny raz -większy garnek muszę wziąć uwzględniajac moje obżarstwo:) hi hi hi
17 grudnia 2014 08:34
Gosiap

Daj trochę tego rosołku. Oddam ci mój objad...
Leberkase woda, ziemniaki, czerwona kapusta na ciepło, mineralna, jogurt

Wysłałam poczta gołebia ////11ale czy doleci ?
17 grudnia 2014 08:39
ja mam dzisiaj pieczarkową, potem tradycja: ziemniaczki, jajko sadzone i szpinak
nic innego nie wymyślę, bo mi się nie chce
17 grudnia 2014 08:41 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Wysłałam poczta gołebia ////11ale czy doleci ?

Dziękuję mamuelko.
Dzisiaj nie wiem co na obiad - po raz pierwszy gotuje córka powiem później co było.
17 grudnia 2014 08:47
Naleśniki z apfelmusem
17 grudnia 2014 09:00 / 1 osobie podoba się ten post
Pancernik = zupa z puszki.

Dziś mam lenia ;)
17 grudnia 2014 09:03 / 1 osobie podoba się ten post
Bułke z prądem.
17 grudnia 2014 09:17
Ja dzisiaj chińską zupkę (nie ukrywam że ją lubię, bo jest bardzo pikantna o smaku kraba). A na drugie danie - odrobina mięsa (chyba duszony indyk, ale jeszcze nie wiem) i frytki.
17 grudnia 2014 09:29 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dziś wątróbka z cebulką i nic więcej[tym bardziej ,że gotuje tylko dla siebie]
17 grudnia 2014 09:34
zupka -z wczoraj:)
17 grudnia 2014 09:43
justi

U mnie dziś wątróbka z cebulką i nic więcej[tym bardziej ,że gotuje tylko dla siebie]

czy mogę się wprosić na tą wątrubeczkę plissss, już ślinka mi cieknie na samą myśl. A Tobie będzie raźniej przy obiadku.
17 grudnia 2014 09:45
Jolek

Bułke z prądem.

Jolek a coto za bułka z prądem, jeżeli można spytać???

U mnie na obiadek dzisiaj jest pierś z kurczaka w pergaminie, ziemniaczki okraszone cebulką podsmażoną, kalafiorek na masełku z bułką tartą i na deserek ryż na mleku z wanilią i rodzynkami. 

W czoraj zrobiłam kapustkę agamor i moja Helga wcinała ją aż jej się uszy trzęsły. Dziękuje jeszcze raz Amagor. 
17 grudnia 2014 09:45 / 1 osobie podoba się ten post
A ja Wam mowie bulka z pradem jest najlepsza, ja robie dzisiaj :D