Jeżdze z firma z Bartoszyc zamiennie z Augustowa. Podróz trwa 24 h. Wyjeżdżam z okolic Płocka i jade w okolice Straubingu. Kierowcy z busików jak nie ciągną jakieś lawety,to oddają paczki,przekazują koperty i załatwiają swoję sprawy a my siedzimy i czekamy. Może ktoś ma dobre namiary na firme transportową bo płaci się kupę pieniędzy za przejazd a tysiąc kilometrów jadę 24 h. Do Lizbony bym dojechał.
Pociąg jedzie pprzez Wiedeń ,Słowację,i dopiero kierunek na Warszawę.Czasowo to samo wychodzi.W internecie przewożników jest dużo ale nie wiadomo czy znowu nie trafi się na to samo bo jedna firma podrzuca klientów drugiej a na granicy i tak przerzucają ludzi kto w jakie strony Niemiec jedzie.Chyba samolot tylko zostaje.ha,ha
Lepiej jechać 24 godziny w pociągu niż w busach. Nawet jeśli pojedziesz przez pół Europy naokoło. Ja sobie nie wyobrażam dłuższej podróży inaczej niż samochodem albo pociągiem. Busem do Niemiec bym się nie wybrał nawet jakbym miał jechać tam 12 godzin.
Konto Usunięte (Usunięty) Notice: Trying to get property of non-object in /home/users/opiekunki/public_html/dev.opiekunki24.pl/application/modules/Frontend/views/scripts/forum/components/single_post.phtml on line 68
Notice: Trying to get property of non-object in /home/users/opiekunki/public_html/dev.opiekunki24.pl/application/modules/Frontend/views/scripts/forum/components/single_post.phtml on line 71
10 stycznia 2012 14:28
Ja jeżdżę tez busami ponad rok temu jechałam 30godzin a normalnie powinnam 17-20! to był koszmar,jedna babka nie zaplaciła za przejazd bo wykrzyczała kierowcy,że jak bedzie chciała zwiedzic Niemcy to pojedzie z biurem podrózynawigacja temu panu zawiodła,wszyscy byli oburzeni.Ale...ten sie nie myli co nic nie robi.Poznałm wtedy co znaczy polski temperament
Dziewczyny, dlaczego jeżdzicie busami, są autokary lub pociągi. Zgroza mieć 3 lub 4 przesiadki,.Jechałam raz i nigdy więcej, Wolę także pociągiem albo autem. I tak 820km najpierw busik zbierał ludzi po Polsce(dodam że do granicy mam ze Szczecina 20km,ok.) póżniej przesiadka i czekanie na większy, podróż trwała 15 godz , a samochodem 7godz.
A ja jeżdżę busem i nie narzekam jadę przeważnie 8-9godz. 700km a autokarem jeżdzi moja zmienniczka,która mieszka 60km odemnie i niestety jedzie 13godzin więc myślę że busem to szybciej.
Po prostu się załamałam, po przeczytaniu niektórych postów... Ale to nie ten wątek... Dzięki Andrea:)
grazyna (Usunięty)
24 lutego 2012 15:52
Ja jeżdżę autobusem na noc.Kupuję bilet w biurze podróży w swojej miejscowości ,zawsze w tym samym i dzięki temu mam zniżkę 15 %.Rodzina odbiera mnie rano z przystanku .Firma wcześniej podaje godzinę przyjazdu albo mogę zadzwonić sama.Busem jechałam 2razy ,straszne.Grażyna
Czesc dziewczyny,ja jezdze tez autobusem,kupuje bilet w obie strony w biurze podrozy w swojej miejscowosci a po przyjezdze na miejsce rodzina mi zwraca za bilet,z tym ze powrotny bileet kupuje zawsze otwarty 2dni ppprzed wyjazdem do domu dzwonie tylko do biura podrozy i mowie kiedy wyjezdzam i wszystko jak do tej pory jest okey.
Korzystamy z plików cookies w celu sprawnego działania witryny (cookies niezbędne) oraz tworzenia usług i ofert dostosowanych do Twoich potrzeb (cookies opcjonalne – możesz na nie wyrazić zgodę). Klikając w ustawienia dowiesz się więcej lub zmienisz preferencje urządzenia, z którego korzystasz. Szczegółowe informacje znajdziesz również w naszej polityce prywatności.
Pliki cookies w Opiekunki24.pl
Dostosuj zachowanie naszej strony do własnych preferencji
Wymagane
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Reklama
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Personalizacja
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Analityka
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.