Bus Autokar Samolot - czym lepiej?

29 listopada 2014 19:48 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

Ja mam z Gothaer na cały rok,polisa nazywa sie " Na wszelki wypadek "mam NNW,koszty leczenia nastepswtw NW, OC ,koszty leczenia za granica i kraju stałego pobytu,płace na rok 704 zl,można na 2 raty,leczenie na 40 tys euro,NNW na 40 tys,zlotych .Najlepeij wejdz sobie na ich strone i poczytaj...tam jest kilka opcjii

Dzięki Iwunia. Porównam sobie oferty.
30 listopada 2014 09:58
basiaim

Eurobus. Obsługują wiele miast.
I z tego,co widzę, taniej niż Sindbad. 
Ostatnio,latem,mój bilet w dwie strony kosztował  97 euro .

Może trafiłaś na promocje, bo takowe czasem są.Ja sprawdzałam to różnica na podwójnym bilecie była  7zł ,czyli prawie nic.Tz. Sinbad był droższy o 7zł od Eurobusu.
30 listopada 2014 10:03
ivetta

Może trafiłaś na promocje, bo takowe czasem są.Ja sprawdzałam to różnica na podwójnym bilecie była  7zł ,czyli prawie nic.Tz. Sinbad był droższy o 7zł od Eurobusu.

Nie chcę, żeby wyszło to,jak reklama tej firmy,ale za każdym razem tyle kosztował mój bilet.

Może teraz w okresie przedswiatecznym tez podniosa ceny....?
30 listopada 2014 14:48 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

Ja mam z Gothaer na cały rok,polisa nazywa sie " Na wszelki wypadek "mam NNW,koszty leczenia nastepswtw NW, OC ,koszty leczenia za granica i kraju stałego pobytu,płace na rok 704 zl,można na 2 raty,leczenie na 40 tys euro,NNW na 40 tys,zlotych .Najlepeij wejdz sobie na ich strone i poczytaj...tam jest kilka opcjii

Ja też się u nich ubezpieczam, biorę tylko na czas wyjazdu takie turystyczne też na 40 tys euro, są to koszty leczenia i ewentualny przewóz do kraju, ale że to turystyczne jest droższe, od 15 list do 31gr płaciłam 120zł. Muszę sobie poczytać o tym co ty masz, po co przeplacać tym bardziej że jeszcze obejmuje kraj stałego pobytu
01 grudnia 2014 07:13
Ja na początku stycznia po raz pierwszy będę wracała małym busikiem. Do tej pory jeździłam Sindbadem, ale tu nie dojeżdża. Jaką firmę przewozową polecacie. Jadę na trasie Geldern (NRW- za Dusseldorfem, Duisburgiem, pod holenderską granicą) do Grudziądza
( Kujawsko-Pomorskie)
01 grudnia 2014 07:46
wisienka

Ja na początku stycznia po raz pierwszy będę wracała małym busikiem. Do tej pory jeździłam Sindbadem, ale tu nie dojeżdża. Jaką firmę przewozową polecacie. Jadę na trasie Geldern (NRW- za Dusseldorfem, Duisburgiem, pod holenderską granicą) do Grudziądza
( Kujawsko-Pomorskie)

a nie ma kto Cię dowieźć do większego miasta?
01 grudnia 2014 08:18
agamor

a nie ma kto Cię dowieźć do większego miasta?

Niestety nie. 
02 grudnia 2014 07:06
wisienka

( Kujawsko-Pomorskie)

Ponawiam pytanie. Wiem , że różne firmy jeżdżą w różne rejony. A poza tym chciałabym jakąś sprawdzona firmę, a nie taką byle szybciej dojechac do celu.
02 grudnia 2014 07:17 / 1 osobie podoba się ten post
Ja też mam problem ze znalezieniem przejazdu .Wczoraj dzwoniłam ,więc albo proponowali mi ok 100 km dojechać do dużego miasta , bo to nie na trasie.Inny pomimo ,ze pisze że jedzie do miasta X mówi ,że nie jedzie. Sindbad jedzie 24 godz,w tym dwie lub więcej przesiadek i bagaży nie przenoszą w Hamburgu.Nie ciekawie ,ale szukam dalej.
02 grudnia 2014 07:28
ivetta

Ja też mam problem ze znalezieniem przejazdu .Wczoraj dzwoniłam ,więc albo proponowali mi ok 100 km dojechać do dużego miasta , bo to nie na trasie.Inny pomimo ,ze pisze że jedzie do miasta X mówi ,że nie jedzie. Sindbad jedzie 24 godz,w tym dwie lub więcej przesiadek i bagaży nie przenoszą w Hamburgu.Nie ciekawie ,ale szukam dalej.

Ivetta, skąd jedziesz?
02 grudnia 2014 07:30
salazar

Ivetta, skąd jedziesz?

Okolice Oldenburga,70km od Bremen
02 grudnia 2014 13:03
ivetta

Okolice Oldenburga,70km od Bremen

http://www.trans-expres.com.pl/przewozy.php

Jeżdżą z Oldenburga do Krosna.
02 grudnia 2014 14:41
anetta

Ja też się u nich ubezpieczam, biorę tylko na czas wyjazdu takie turystyczne też na 40 tys euro, są to koszty leczenia i ewentualny przewóz do kraju, ale że to turystyczne jest droższe, od 15 list do 31gr płaciłam 120zł. Muszę sobie poczytać o tym co ty masz, po co przeplacać tym bardziej że jeszcze obejmuje kraj stałego pobytu

Anetta. Ja juz kiedys pisałam na teamat mojego ubezpieczenia w Gothaer, ale napisze znów
Ubezpieczem sie juz tak 4 lata.
Mam polisę "Na wszelki wypadek"                                                      Suma ubezp./suma gwarancyjna            Składka

Ubezpieczenie następstw nieszcześliwych wypadków(NNW)                       20 000,- zł                                          135,- zł

Koszty leczenia następstw Nieszczęśliwych wypadków (KL NNW)           20% sumy ubezp. NNW                            40,- zł

Zasiłek dzienny z tytułu niezdolności do pracy badź nauki lub                  3 600,- zł-niezdolność do pracy                  40,- zł
    pobytu w szpitalu (ZD)                                                                       4 500,- zł - pobyt w szpitalu

Koszty leczenia za granicą RP i kraju stałego pobytu (KLZ)                     20 000,- €                                                 185,- zł
                                                                                                                                                                         ________
                                                                                                                              składka za osobę                  400,- zł    

Płacę z II ratach po 200,- zł

Nie miałam okazji korzystać z tego ubepieczenia ( na szczęście)

Teraz  mam pytanie a propo dojazdu do Pl małymi busami. Wiem , ze jezdzisz czasami, a mieszkasz w mojej okolicy. Prosze napisz mi z usług jakiego przewoźnika korzystasz. Szukam sprawdzonej, dobrej firmy.

02 grudnia 2014 16:20
wisienka

Ponawiam pytanie. Wiem , że różne firmy jeżdżą w różne rejony. A poza tym chciałabym jakąś sprawdzona firmę, a nie taką byle szybciej dojechac do celu.

Dopiero zajrzałam na stronkę. Mogę podać nr do mijej firmy przewozowej <to my< do Bydgoszczy na pewno zawiozą ale Grudziądz to już nie wiem 67- 263 27 87  kom 600 856 765.  Jeśli to przy holenderskiej granicy to próbuj też do Wojażera 501 421 103, jeździłam z nimi z Holandii. Wiem że masz mało czasu na stelli więc poszperam jeszcze w moich karteluszkach bo jest jeszcze Grzegorz i obsługuje też te tereny
02 grudnia 2014 20:23
anetta

Dopiero zajrzałam na stronkę. Mogę podać nr do mijej firmy przewozowej <to my< do Bydgoszczy na pewno zawiozą ale Grudziądz to już nie wiem 67- 263 27 87  kom 600 856 765.  Jeśli to przy holenderskiej granicy to próbuj też do Wojażera 501 421 103, jeździłam z nimi z Holandii. Wiem że masz mało czasu na stelli więc poszperam jeszcze w moich karteluszkach bo jest jeszcze Grzegorz i obsługuje też te tereny

Dzięki Anetta.