Wyłowione z sieci 2

03 marca 2015 10:10
ORIM, sprobuj:) A tak swoja droga, to nie wydaje sie Wam ten artykul troszke przekoloryzowany? Tak tylko pytam;) Jedna cenna informacja jednak w nim jest. Ale to nie ta o zwiazkach:)
03 marca 2015 10:13
moncherie

ORIM, sprobuj:) A tak swoja droga, to nie wydaje sie Wam ten artykul troszke przekoloryzowany? Tak tylko pytam;) Jedna cenna informacja jednak w nim jest. Ale to nie ta o zwiazkach:)

Chyba artykuł z 2010 r ale moze sie myle bo ja blondi:)))
03 marca 2015 10:21
mala

Nie zwrocilam nawet uwagi(uroki korzystania ze smartfonu). W takim razie jest to artykul, powiedzmy, bardzo tendencyjny... Stawka 8,5 euro obowiazywala juz wszystkich tamtego roku w sierpniu? Juz wtedy mozna bylo sie do zwiazku zapisac?
03 marca 2015 10:22
mala

Blondi ale z wielkopolski wiec liczyc umiesz ha ha
03 marca 2015 10:24
moncherie

Jak wszystkie artykuly na ten temat.Przekoloryzowane i odbiegajace od rzeczywistosci.Jednak mozna poszperac w sieci aby dowiedziec sie czegos wiecej o zwiazkach zawodowych
03 marca 2015 10:24 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Adresu nie ma, To jak sie zapisac?

Trzeba z wujkiem Google pogadac ha ha
03 marca 2015 10:25
moncherie

Nie zwrocilam nawet uwagi(uroki korzystania ze smartfonu). W takim razie jest to artykul, powiedzmy, bardzo tendencyjny... Stawka 8,5 euro obowiazywala juz wszystkich tamtego roku w sierpniu? Juz wtedy mozna bylo sie do zwiazku zapisac?

Faktycznie,nie doczytałam do końca po spojrzeniu na date:)masz racje.
03 marca 2015 10:26 / 1 osobie podoba się ten post
wisienka

http://www.dw.de/polskie-opiekunki-w-niemczech-wykiwane-przez-swoich/a-6121877

Rzeczywiście artykuł tendencyjny. Ostatnio też coś pisali że po stawce 8,5 opiekunka powinna dostać 10 tys euro za miesiąc. Tutaj na początku piszą że opiekunka dostaje 800 euro. Przypadek Izy K. też wyssany z palca - ekonomistka, która pracuje jako opiekunka i nie otrzymuje wynagrodzenia nie wie co z tym zrobić? Wystarczyłoby wejść na nasze forum i już by się dowiedziała. 
03 marca 2015 10:27 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Blondi ale z wielkopolski wiec liczyc umiesz ha ha

Orim,z wlkp to ja nie tylko umiem liczyć ale też totalna sknera wielk..jestem:))))nadaje sie do pracy w de:)))))
19 marca 2015 20:57
Włos się na głowie jeży... Do czego my (my jako ludzkość, społeczeństwo) doprowadzamy? Chyba tylko do autodestrukcji...  

http://niezlomni.com/?p=23322
19 marca 2015 21:04 / 1 osobie podoba się ten post
Lili

Włos się na głowie jeży... Do czego my (my jako ludzkość, społeczeństwo) doprowadzamy? Chyba tylko do autodestrukcji...  

http://niezlomni.com/?p=23322

blad pyni Rostkowskiej. Szesciolatki powinno sie poslac bezposrednio do pracy za miske zupy , po co ich ksztalcic? Na koncu i tak czeka ich bezrobocie albo tulaczka za kasa po swiecie. Chory kraj !!!!!!!! Od poczatku wladza robi z obywateli debili, smutne;(
19 marca 2015 21:10 / 1 osobie podoba się ten post
leni

blad pyni Rostkowskiej. Szesciolatki powinno sie poslac bezposrednio do pracy za miske zupy , po co ich ksztalcic? Na koncu i tak czeka ich bezrobocie albo tulaczka za kasa po swiecie. Chory kraj !!!!!!!! Od poczatku wladza robi z obywateli debili, smutne;(

Leni, w De dzieci również zaczynają edukację w 6 roku życia. Ten kraj pod tym względem też jest chory, czy tylko Polskę tak oceniasz?
19 marca 2015 21:13 / 3 osobom podoba się ten post
salazar

Leni, w De dzieci również zaczynają edukację w 6 roku życia. Ten kraj pod tym względem też jest chory, czy tylko Polskę tak oceniasz?

salazar, wszystko jest okay, ale dlaczego pani minister podchodzi do tego tak brutalnie. Dlaczego rodzic nie wie czy sie jego dziecko nadsaje do pojscia do szkoly, a psycholog wie? Gdzie jest ta wolnosc, dokad zmierza swiat? Czy talko ustawy , przepisy, nakazy i zakazy? Wszystko mozna, ale wiecej inteligiencji, przede wszystkim od pani minister normalny czlowiek oczekuje wywazoncvh slow. Moje zdanie:)
19 marca 2015 21:18 / 1 osobie podoba się ten post
leni

salazar, wszystko jest okay, ale dlaczego pani minister podchodzi do tego tak brutalnie. Dlaczego rodzic nie wie czy sie jego dziecko nadsaje do pojscia do szkoly, a psycholog wie? Gdzie jest ta wolnosc, dokad zmierza swiat? Czy talko ustawy , przepisy, nakazy i zakazy? Wszystko mozna, ale wiecej inteligiencji, przede wszystkim od pani minister normalny czlowiek oczekuje wywazoncvh slow. Moje zdanie:)

Masz rację, ale protesty, które się podniosły po wprowadzeniu obowiązku szkolnego od 6 roku życia wg mnie też nie były normalne..
Pytanie "dokąd zmierza świat?" zadają sobie ludzie od wieków i wygląda na to, że Świat nic sobie z tego nie robi ;).