Muzyka która dodaje Ci sił #3

05 kwietnia 2015 21:55
www.youtube.com/watch?v=3q5o9C8o47I
05 kwietnia 2015 22:07
Nie wiem, czy to już wrzucałam, ale to kiedyś też był niemiecki hicior - Laura&Oli P. - Immer wieder

05 kwietnia 2015 22:13
I dla miłośników disco-polo - Herzilein, czyli Serduszka dwa, ale niemiecka wersja nawet znośna jest.

05 kwietnia 2015 22:16
wichurra

Nie wiem, czy to już wrzucałam, ale to kiedyś też był niemiecki hicior - Laura&Oli P. - Immer wieder

A kiedy to było i czy tylko na vivie to grali ;) :P?

Słucham od lat Antenne Bayer i tam nie puszczali.. A wcześniej słuchałam Bayern 3 i też nie było.. 

Wrzuciłam całkiem niedawno to:

Jak znajdujesz tego pana ;)? Wg mnie jak na niemiecka muzykę jest całkiem ok :).
05 kwietnia 2015 22:23 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

A kiedy to było i czy tylko na vivie to grali ;) :P?

Słucham od lat Antenne Bayer i tam nie puszczali.. A wcześniej słuchałam Bayern 3 i też nie było.. 

Wrzuciłam całkiem niedawno to:

Jak znajdujesz tego pana ;)? Wg mnie jak na niemiecka muzykę jest całkiem ok :).

To dawno było - może końcówka lat 90-tych, może początek nowego stulecia. 
Na pewno znam to z VIVY albo MTV. 

Antenne Bayer kojarzy mi się raczej z poważnym radiem, chociaż nie wiem- dawno mnie na Bawarii nie było:)

Tego pana nie znałam, ale teraz już się w niemieckiej muzyce tak nie orientuję. Bardziej w hip-hopie, chociaż też mało.
No tak powiem, że ani mi się on szczególnie podoba, ani nie podoba. Rodzaj muzyki nie mój, ale lubię w sumie niemal wszystkie niemieckie piosenki ze względu na język:)
05 kwietnia 2015 22:57 / 1 osobie podoba się ten post
Tak też myślałam (VIVA lub MTV) ;).
Jak jeszcze dziecko do mnie przyjeżdżało, to miałam na bieżąco, ale było to daaawno temu. Wtedy byłam katowana Tokio Hotel i tym, tak zwane "autka" ;). To byl super czas, miałam złudną nadzieję, że tak zostanie :(

05 kwietnia 2015 23:04 / 1 osobie podoba się ten post
Oooo, i jeszcze to, kuźwa, nie wiem jak ja to znosiłam :D

Nawet nie wiem, czy w Pl to puszczali, mam nadzieję, że nie :D
05 kwietnia 2015 23:07
He, he, Andrea, jakoś tak się składa, że Semino od zawsze kojarzy mi się tylko z inseminacją ;) :D
05 kwietnia 2015 23:14
salazar

Tak też myślałam (VIVA lub MTV) ;).
Jak jeszcze dziecko do mnie przyjeżdżało, to miałam na bieżąco, ale było to daaawno temu. Wtedy byłam katowana Tokio Hotel i tym, tak zwane "autka" ;). To byl super czas, miałam złudną nadzieję, że tak zostanie :(

Outcast lubię, Tokio Hotel nigdy nie słyszałam i jakoś tak mam nadzieję, że tak pozostanie:)
05 kwietnia 2015 23:15
Yyy - co to ma być? :)
05 kwietnia 2015 23:16
salazar

Oooo, i jeszcze to, kuźwa, nie wiem jak ja to znosiłam :D

Nawet nie wiem, czy w Pl to puszczali, mam nadzieję, że nie :D

No to chyba cały świat zna:)
05 kwietnia 2015 23:19 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Yyy - co to ma być? :)

Inseminacja :D, a myślałaś, że co?!? :D
05 kwietnia 2015 23:20
wichurra

No to chyba cały świat zna:)

Miałam nadzieję, że jednak nie ;)
05 kwietnia 2015 23:29
wichurra

Outcast lubię, Tokio Hotel nigdy nie słyszałam i jakoś tak mam nadzieję, że tak pozostanie:)

TH wstrzelili sie w czas. Teraz brzmią nieciekawie, ale wtedy było ok, możesz mi wierzyć :). Trzeba to docenić, nie mówiąc o tym, że wzbudzili w młodych ludziach (ok, w małoletnich panienkach ;)) zainteresowanie tym nieludzkim językiem ;).
W Polsce mieli wielu fanów, moje dziecię pojechało na ich pierwszy w Polsce koncert do Warszawy. Prawie trzeba było się bić o bilety!. Córka poznała tam osobiście koleżankę (znały się wczesniej z fanklubowego forum TH, czyli prawie jak my ;)), która teraz studiuje germanistykę, a moja córka też nawija po niemiecku i lubi (!) ten język chyba bardziej niż angielski.
05 kwietnia 2015 23:37
przyjemnych snów :)))