Na wyjeździe #18

19 grudnia 2014 20:31 / 5 osobom podoba się ten post
Na moim wyjezdzie już gorączka przed wyjazdem, a tu jeszcze plażowa pogoda do tego.Jestem cały czas na dużych obrotach, bo trzeba się trochę opalić i coś tam kupić.Przyszykowałam już mieszkanko dla mojej zmienniczki- córaka Pdp- przylatuje w niedzielę.Jutro jeszcze plaża, upominki i pakowanie w poniedziałek. Wyjeżdżam we wtorek.
Zrobiłam dla was fotkę z pozdrowieniami napisanymi na piasku, ale za duży rozmiar, więc ta drogą pozdrawiam.
19 grudnia 2014 22:22 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

U mnie pakowanie odstawię jutro, a kierunek na domek obieram w niedzielę o 17, Już mam potwierdzenie z busa z czego cieszę się niemiłosiernie. Tak, że wysiadając juz z busika pomyśl, że w DE kolejna duszyczka pakuje swoje 4 litery w podróż do domciu ;))))

Ja też już mam potwierdzenie z busa na niedzielę... szerokiej drogi.... moja droga. U mnie jeszcze wszystko w szafie!
19 grudnia 2014 23:20
Jolek

"paczta" co znalazlam :D

DZIEŃ DZISIEJSZY

Prof. Jan Miodek:

Jest to wyrażenie, które mnie wyjątkowo irytuje. Oczywiście, jeśli pracownik banku powie mi, że stan Pana konta na dzień dzisiejszy jest taki a taki, to ja to akceptuję. Ale jeśli znany sportowiec obwieszcza, że on „dopiero na dzień dzisiejszy trenuje po kontuzji” (a chciał powiedzieć, że dopiero od dziś trenuje, bo był kontuzjowany), jeśli jakiś urzędnik się skarży na dyrekcję fabryki, że „na dzień dzisiejszy nie dostarczyła mu sprawozdania” (a ona do dziś mu tego sprawozdania nie dostarczyła), to wtedy trudno o zachowanie spokoju. Jak można rezygnować z jednoznacznych, precyzyjnych określeń od dziś, do dziś (od dzisiaj, do dzisiaj)?! Z ubolewaniem stwierdzam, że wiele osób myśli, ze to nieszczęsne na dzień dzisiejszy to swoista przepustka do wyższego językowego stylu. Przepraszam, że się zdenerwowałem. Jestem na ogół cierpliwy, ale to wyrażenie bywa wyjątkowo irytujące – zwłaszcza gdy wypiera tradycyjne syntagmy.

TAK: od dziś (od dzisiaj), do dziś (do dzisiaj)

NIE: na dzień dzisiejszy

I co na fejsie mozna sie nauczyc ? Mozna :D

Miodzio .................uwielbiam go.
19 grudnia 2014 23:22
Gosiap

Miodzio .................uwielbiam go.

A jaki madry :d
19 grudnia 2014 23:41 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

U mnie pakowanie odstawię jutro, a kierunek na domek obieram w niedzielę o 17, Już mam potwierdzenie z busa z czego cieszę się niemiłosiernie. Tak, że wysiadając juz z busika pomyśl, że w DE kolejna duszyczka pakuje swoje 4 litery w podróż do domciu ;))))

O 17 to ja już planuję być w domku....
20 grudnia 2014 00:58 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

Na moim wyjezdzie już gorączka przed wyjazdem, a tu jeszcze plażowa pogoda do tego.Jestem cały czas na dużych obrotach, bo trzeba się trochę opalić i coś tam kupić.Przyszykowałam już mieszkanko dla mojej zmienniczki- córaka Pdp- przylatuje w niedzielę.Jutro jeszcze plaża, upominki i pakowanie w poniedziałek. Wyjeżdżam we wtorek.
Zrobiłam dla was fotkę z pozdrowieniami napisanymi na piasku, ale za duży rozmiar, więc ta drogą pozdrawiam.

Jak chcesz, to wrzuć mi tę fotkę na meila, to zmniejszę rozmiar i wstawię w Twoim imieniu..

:))))))
20 grudnia 2014 08:33 / 2 osobom podoba się ten post
ja mam już wszystko ogarnięte, zaraz przyjdzie pielęgniarka i da tabletki, a babcia jak zwykle zapyta się: to dla mnie? nie za dużo? a woda świeża? o mein Got, mein Got
20 grudnia 2014 09:49 / 2 osobom podoba się ten post
agamor

ja mam już wszystko ogarnięte, zaraz przyjdzie pielęgniarka i da tabletki, a babcia jak zwykle zapyta się: to dla mnie? nie za dużo? a woda świeża? o mein Got, mein Got

Moja tez zawsze się dziwi,ze tabletki są dla niej.

Wczoraj jej córka szykowała pudełka z tabletkami , babcia się zdziwila "Tyle tabletek musisz szykować dla Barbary ?"

Dziś rano,jak do niej przyszlam i mowilam, co ja czeka ;) -kąpiel, mycie włosów itp. Podsumowala,ze w takim razie chyba dziś juz wychodzi ze szpitala,skoro jej wlosy będę myć.....
20 grudnia 2014 09:59 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Wczoraj jej córka szykowała pudełka z tabletkami , babcia się zdziwila "Tyle tabletek musisz szykować dla Barbary ?"

Dziś rano,jak do niej przyszlam i mowilam, co ja czeka ;) -kąpiel, mycie włosów itp. Podsumowala,ze w takim razie chyba dziś juz wychodzi ze szpitala,skoro jej wlosy będę myć.....

hahahaha
dobre są te babcie demencyjne, jeszcze zależy jaka ta demencja jest
ale moja jest dobra, dzień w dzień taki sam schemat DDDDD
20 grudnia 2014 10:01 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

moja wykapana i zbuntowana...babka w sensie....dziad probowal w gary mi sie mieszac to zebral swoje...porzadek byc musi na stelli..Basia ja jeszcze 3 kapiely ty 2 zazdraszczam ci
20 grudnia 2014 10:15 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

moja wykapana i zbuntowana...babka w sensie....dziad probowal w gary mi sie mieszac to zebral swoje...porzadek byc musi na stelli..Basia ja jeszcze 3 kapiely ty 2 zazdraszczam ci

Heh... Planowo zostały mi dwie kąpiele, ale widzisz,jak mi przesuwają zjazd.... Jeszcze tak pokombinuja,ze zroibia mi się trzy albo i więcej :((((
20 grudnia 2014 10:24
basiaim

Heh... Planowo zostały mi dwie kąpiele, ale widzisz,jak mi przesuwają zjazd.... Jeszcze tak pokombinuja,ze zroibia mi się trzy albo i więcej :((((

no na trzy to moglabys zostac.pisze to z czystego egoizmu bos fajna kobitka jest i fajnie jakbys rowno ze mna zjechala.ale 4 to za duzo.moja firma rzekla ze planowo zjade 13 st zamowilambusa juz.poza tym 16 st mam 2 egzaminy i nie ma zmiluj sie coby dluzej zostac.martwie sie Patka nadal cisza..
20 grudnia 2014 10:33 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

no na trzy to moglabys zostac.pisze to z czystego egoizmu bos fajna kobitka jest i fajnie jakbys rowno ze mna zjechala.ale 4 to za duzo.moja firma rzekla ze planowo zjade 13 st zamowilambusa juz.poza tym 16 st mam 2 egzaminy i nie ma zmiluj sie coby dluzej zostac.martwie sie Patka nadal cisza..

No właśnie widzę,ze jej nie widać.

Mam nadzieje,ze to dlatego,ze moze wichura uszkodziła jej internet,a nie cos poważniejszego.....

P.S. Ciebie tez bardzo lubię, szkoda,ze nie jestesmy gdzies blisko siebie. Myślę,ze dobrze by się nam razem rozmawiało ;)))

Ja mam jakoś w lutym egzaminy i tez musowo muszę na nich być,bo w czerwcu mi przepadły przez wyjazd do De.
20 grudnia 2014 10:44
basiaim

No właśnie widzę,ze jej nie widać.

Mam nadzieje,ze to dlatego,ze moze wichura uszkodziła jej internet,a nie cos poważniejszego.....

P.S. Ciebie tez bardzo lubię, szkoda,ze nie jestesmy gdzies blisko siebie. Myślę,ze dobrze by się nam razem rozmawiało ;)))

Ja mam jakoś w lutym egzaminy i tez musowo muszę na nich być,bo w czerwcu mi przepadły przez wyjazd do De.

gdzie sie uczysz?ja w czerwcu mam panstwowt egzamin teraz wewnetrzne
20 grudnia 2014 10:57 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

gdzie sie uczysz?ja w czerwcu mam panstwowt egzamin teraz wewnetrzne

Zrobilam studium kosmetyczne,ale przepadł mi termin na pierwsza kwalifikację. I teraz,jako ze bardzo się staralam bede w lutym robiła (mam taki zamiar ;) ) dwie naraz.

A co Ty robisz?