Na wyjeździe #18

01 stycznia 2015 08:48
basiaim

A mi ktos na podwórku podrzucil kolo "mojego" kubla na śmieci jakąś chyba lodówkę. Nie przyglądałam się z bliska,ale tak tu wygląda....

W ogóle w tej kamienicy złośliwi ludzie mieszkają.... O akcji z bramą pisalam...
Jak napadalo tego śniegu, martwilam się o odsniezanie całości chodnika, podwórka.....zaczepiła mnie jedna z lokatorem mówiąc, ze tak ja mam to wszystko odsniezac.... Poczekalam na córkę PDP,powiedzialam jej to,a ta jak się wkurzyla! To lokatorzy sami maja to robić,juz od kilku lat mają to w umowach ze wzgledu na wiek i zdrowie babki.

To rzeczywiście masz złośliwych sąsiadów,ja na szczęście nie mam sąsiadów,mieszkam w dużej 3-piętrowej kamienicy sama z podopiecznym,a częśc tej kamienicy,kupił Polak ,który mieszka tutaj od 30 lat.Ale niestety nie mam z nim kontaktu.
01 stycznia 2015 08:50
Impala

Może potknęła sie szurajac kawą i zła od rana?

Moje geldy śpią.
Śniadanie już  zjadłam.
Tabletki połknęłam.
Połozyłabym sie znowu,ale nie usłyszę geldów jak wstaną.

moje geldt kincza sniadanie i zaraz zas do spania....ja do 11 posiedze bo potem obiad.ale dzisiaj girosa zrobie,gotowiec tylko podsmazyc i ichne bratkartofle.cos chyba zle je smaze bo sie rozpadaja.moze na wiejszym ogniu trza....kawy 2 puknelam i narazie pobudzona jestem..
01 stycznia 2015 08:51 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Normalnie jestem,przez agencje.
Kilka razy zmieniały mnie Polki i było OK.
Ale obsesja geldówy się pogłębia.Nic nie poradzę-ona myśli,że wszyscy tylko tajemnie na jej temat peplają.
Żeby przy zmianie wykluczyć możliwość nierozumienia obcej mowy,wybiera panie ze Słowacji,albo innych Czech.
Była też z Bułgarii jedna i z Łotwy.

i ona myśli, że Ty się z nia nie porozumiesz?
chyba, że się nie zobaczycie, to tak
01 stycznia 2015 08:54
agamor

i ona myśli, że Ty się z nia nie porozumiesz?
chyba, że się nie zobaczycie, to tak

jestes agamorku....od rana zebrali my sie ...ciesze sie,
01 stycznia 2015 08:55
Impala

Może potknęła sie szurajac kawą i zła od rana?

Moje geldy śpią.
Śniadanie już  zjadłam.
Tabletki połknęłam.
Połozyłabym sie znowu,ale nie usłyszę geldów jak wstaną.

Hmm hmm....mowilam,ze jestem zwinna jak ninja.

Wczoraj był dla mnie trudny dzień + zła wiadomość, to mnie dobilo.

Dziś po przespaniu trochę mi przeszło...
01 stycznia 2015 08:58
ania52

jestes agamorku....od rana zebrali my sie ...ciesze sie,

jestem, jestem, ale wczoraj za to miałam dzień do bani......
z jednej strony dobry, z drugiej zły....
a jak będzie dzisiaj? zobaczym....
wkr...... mnie ta babka

01 stycznia 2015 09:00
Luda

To rzeczywiście masz złośliwych sąsiadów,ja na szczęście nie mam sąsiadów,mieszkam w dużej 3-piętrowej kamienicy sama z podopiecznym,a częśc tej kamienicy,kupił Polak ,który mieszka tutaj od 30 lat.Ale niestety nie mam z nim kontaktu.

Ja mieszkam w dobudowce kamienicy,której właścicielką jest moja PDP.
Nie ma tu jakiegoś dozorcy czy cos w tym stylu. Wszystko kiedyś robiła moja PDP. Teraz uświadomiła mnie jej córka,ze lokatorzy większość rzeczy robią sami. Ja otwieram bramę, by "smieciarze" mogli wejść na podwórko po kubly, nawet za to jest więcej zapłacone,ze nie trzeba ich wystawiać na ulicę.

U mnie znów TV na maksymalną głośność :/
01 stycznia 2015 09:03 / 2 osobom podoba się ten post
agamor

wkr...... mnie ta babka

Witaj w klubie.

Moja wczoraj przemówienie Merkel oglądała za każdym razem max głośność. Jak zaczęły się programy sylwestrowe ,stwierdziła ze bzdety i wylaczyla TV.
01 stycznia 2015 09:09 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Ja mieszkam w dobudowce kamienicy,której właścicielką jest moja PDP.
Nie ma tu jakiegoś dozorcy czy cos w tym stylu. Wszystko kiedyś robiła moja PDP. Teraz uświadomiła mnie jej córka,ze lokatorzy większość rzeczy robią sami. Ja otwieram bramę, by "smieciarze" mogli wejść na podwórko po kubly, nawet za to jest więcej zapłacone,ze nie trzeba ich wystawiać na ulicę.

U mnie znów TV na maksymalną głośność :/

moja babka ma telewizor i w pokoju i w kuchni
stół w kuchni ma metr na metr, telewizor stoi na parapecie i ona jak siedzi to ma n a przeciwko ten telewizor czyli 1metr
ryczy w kuchni jak je śniadanie i potem  ryczy wpokoju jak pójdzie do pokoju
dzisiaj trudno, z całym szacunkiek do opieki, ale mam na robotę wyje....
01 stycznia 2015 09:13 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

wkr...... mnie ta babka

ja tez sie ciesze,ze po sylwestrze...moje geldy spia,bo noc zarwali do 4 rano niemce ryczeli na dole....kiedy zjezdzasz?
01 stycznia 2015 09:16 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Hmm hmm....mowilam,ze jestem zwinna jak ninja.

Wczoraj był dla mnie trudny dzień + zła wiadomość, to mnie dobilo.

Dziś po przespaniu trochę mi przeszło...

Basiu na szczesie wszystko mija....boli,denerwuje ale nie trwa caly czas....twoj zly nastroj tez minie....moze nie od razu...
01 stycznia 2015 09:31
ania52

ja tez sie ciesze,ze po sylwestrze...moje geldy spia,bo noc zarwali do 4 rano niemce ryczeli na dole....kiedy zjezdzasz?

matuchno ania koniec stycznia albo początek lutego, tak muszę być
01 stycznia 2015 09:33
A ja niewyspana mimo,że ok 23ej sie połozyłąm,fajerwerki wybiły mnie ze snu i do 2iej zasnąc nie mogłam:(Myslę tylko o tym kiedy będzie po obiedzie i pójdziemy z babcią pospać:)
01 stycznia 2015 09:38 / 2 osobom podoba się ten post
OOo marudy sie wszystkie juz zebraly :)) Witojcie.
01 stycznia 2015 09:43 / 7 osobom podoba się ten post
Jolek

OOo marudy sie wszystkie juz zebraly :)) Witojcie.

A tak  moja panno!!!Wraz ze starym rokiem wygasł był Twoj monopol na nieustanne jęczenie:):):) Koniec!!Teraz my wszystkie bedziemy jęczeć ,marudzić i narzekac a Ty masz nas skutecznie na duchu podnosić :)  W koncu jesteś młoda, to i siły masz więcej a cierpliwośc też sumiennie ćwiczyc powinnaś:)Przyda sie w pracy i w wychowywaniu syna:):):):)
Marudzę,że mnie śpik bierze,głowa cmi i zupę przepieprzyłam z tego niewyspania:(:(:(:( Codziennie tak będę miauczała i narzekaął-całe 23 dni do zjazdu!!!!Se nie mysl,ze to tylko dziś!