Pochwalijki

07 stycznia 2015 18:25 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

Dostalam dzis "gratyfikacje" pieniężną od rodzinki PDP za moje dodatkowe "obowiązki".

,,,Ja w czoraj , jeszcze raz dostałam za nadgodziny
07 stycznia 2015 18:32 / 10 osobom podoba się ten post
No więc postanowiłam kogoś pochwalić. Żeby bylo jasne - jestem w Polsce , mam normalne ubezpieczenie. Byłam na 10.30 zapisana do mojego lekarza rodzinnego . Do godz 14 miałam :
Wypisane skierowania na badanie krwi - nie podstawowe , lecz o wiele wiecej
Zrobione i opisane EKG
Otrzymalam skierowanie na USG jamy brzusznej i zrobiono mi to badanie - za darmo oczywiście
Zrobiłam RTG klatki piersiowej - opisany wynik jutro.
Dostalam namiary na program badań przesiewowych u. pokarmowego . Jeśli czas oczekiwania bedzie długi , obiecano mi skierowanie na te dwa badania - nie z programu.
Nie dałam łapówki.Nie jest to mój znajomy.
Wniosek - można ? Ano mozna. I to w kilkudziesięciotysięcznym mieście - ze stosunkowo dużym bezrobociem.
07 stycznia 2015 18:37 / 1 osobie podoba się ten post
mozah aM

No więc postanowiłam kogoś pochwalić. Żeby bylo jasne - jestem w Polsce , mam normalne ubezpieczenie. Byłam na 10.30 zapisana do mojego lekarza rodzinnego . Do godz 14 miałam :
Wypisane skierowania na badanie krwi - nie podstawowe , lecz o wiele wiecej
Zrobione i opisane EKG
Otrzymalam skierowanie na USG jamy brzusznej i zrobiono mi to badanie - za darmo oczywiście
Zrobiłam RTG klatki piersiowej - opisany wynik jutro.
Dostalam namiary na program badań przesiewowych u. pokarmowego . Jeśli czas oczekiwania bedzie długi , obiecano mi skierowanie na te dwa badania - nie z programu.
Nie dałam łapówki.Nie jest to mój znajomy.
Wniosek - można ? Ano mozna. I to w kilkudziesięciotysięcznym mieście - ze stosunkowo dużym bezrobociem.

Też będąc w domu zrobiłam wszystkie badania bez problemu.Kiedys robilam raz w roku a teraz robie dwa razy.Wiem czy mogę sobie pozwolic na wyjazd do pracy.Jak do tej pory jest ok licze,że to jeszcze potrwa.
07 stycznia 2015 18:41 / 1 osobie podoba się ten post
Mozaham, Ty jestes ze Sląska, lub z Podbeskidzia?
Nie musisz odpowiadac, a co do badan, bardzo tego pilnuje, Dwa razy do roku
robię wszystkie badania, jestem przez to, spokojniejsza.
07 stycznia 2015 18:51 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Mozaham, Ty jestes ze Sląska, lub z Podbeskidzia?
Nie musisz odpowiadac, a co do badan, bardzo tego pilnuje, Dwa razy do roku
robię wszystkie badania, jestem przez to, spokojniejsza.

Nie - Małopolska. A badania mogłabym i w CH zrobić - ale myślę , ze to w awaryjnej sytuacji , gdyby cos sie przytrafiło. Bo nawet logistycznie by było skomplikowane.Ubezpieczenie mam w i PL i w CH, to korzystam.
07 stycznia 2015 20:15 / 8 osobom podoba się ten post
Sie pochwale ,że dostałam dzis nieoczekiwanego geszenka ,a nawet 2 geszenki:)Miałam sobie mixer zakupić ,ale nie kupiłam bo był w Penny tani ale koreański czy chinski więc odpuściłam ten zakup.Nawet dzis były inne ,firmyAEG ale za mało kasy przy sobie miałam .I dobrze bo wieczorem syn PDP przyjechał i wreczył mi własnie mikser + blender firmy WMF-nie znam ,ale jak popatrzyłam w net to taki z lepsiejszej półki:)I desing nowoczesny:)Fajny:):):)

http://www.wmf.de/shop/de_de/edelstab-lono-candy-orange.html

http://www.wmf.de/shop/de_de/edelruhrer-lono-candy-orange.html
07 stycznia 2015 21:16 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Sie pochwale ,że dostałam dzis nieoczekiwanego geszenka ,a nawet 2 geszenki:)Miałam sobie mixer zakupić ,ale nie kupiłam bo był w Penny tani ale koreański czy chinski więc odpuściłam ten zakup.Nawet dzis były inne ,firmyAEG ale za mało kasy przy sobie miałam .I dobrze bo wieczorem syn PDP przyjechał i wreczył mi własnie mikser + blender firmy WMF-nie znam ,ale jak popatrzyłam w net to taki z lepsiejszej półki:)I desing nowoczesny:)Fajny:):):)

Może on w wmyślach umie czytać ? Teraz pomyśl o nowym Audi A3 ,zobaczysz co się stanie :))
07 stycznia 2015 21:20
kasia63

Kasiu to bobra firma.
07 stycznia 2015 21:22 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Może on w wmyślach umie czytać ? Teraz pomyśl o nowym Audi A3 ,zobaczysz co się stanie :))

Nie:(On od razu powiedział,że siostra mu kazała takie kupić ,bo ja o tym chinskim to z nia gadałam i ona coas tam mkówiła ze mi kupi na odjezdne.... :)Jej nie ma -na urlopik do Włoch poleciała I chyba się nie zobaczymy jak ja zjeżdżała bede a wiesz jak to facet ,szybko kupił ,odfajkował zeby nie zapomniec:):)
A Audi 3 mnie nie kreci-terenóweczki wolę:):):)Ha ha ha 

07 stycznia 2015 21:29 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Kasiu to bobra firma.

No ,kurcze widze ,za 70 ojro to ja bym sobie na pewno nie kupiła 70 x 2.......hi hi hi
07 stycznia 2015 21:37 / 3 osobom podoba się ten post
a ja się pochwalam, dziś przyszedł śliczny, nowiusi,prosto z amazona nowy Kindle PaperWhite, taki cacy że hej, uwielbiam czytać książki, a ten nowy nabytek zadanie mi jeszcze bardziej ułatwi :), choć żeby nie było, to mam jeszcze staruszka kindle 4, i choć go kocham bardzo, to wymieniłam na lepszy model z podświetleniem, nawet brak światła nie odstraszy mnie od czytania! :)
08 stycznia 2015 09:03 / 2 osobom podoba się ten post
08 stycznia 2015 09:26 / 5 osobom podoba się ten post
No to się też pochwalę dostałam podwyżkę i dodatek za 4 dniowe odśnieżanie -szkoda ,że juz sniegu nie ma. DDD
08 stycznia 2015 11:53 / 2 osobom podoba się ten post
Ja się pochwalę tym że po wielkich bojach firma od dzisiaj szuka nowej zmienniczki :D
08 stycznia 2015 13:48 / 6 osobom podoba się ten post
No ja wyplate tez dzis juz dostalam nawet aaaaaz 2 ojro ponad norme a w niedziele wyjezdzam do domciu,no i zauwazylam koperte zum geburdstag ((18 mam),zobaczymy