Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

16 stycznia 2015 09:49
agamor

a ja mam dzisiaj potrawkę z kurczaka, czerwoną kapustkę i ziemniaczki
dzisiaj to i sama zjem taki obiad :))

agamor , napisz prosze jak robisz tę potrawkę :)
16 stycznia 2015 09:53 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

aaa............. dziękuję Ci Agamorek, zapewniam, moje obiady są smaczne więc zapraszam do wspólnej konsumpcji.
W tajemnicy ci powiem, że bardzo się staram, żeby mnie te obiadki nie więziły w kuchni pół dnia.

Gosiu , wyznaje te samą zasade .Szybko i smacznie:)))
16 stycznia 2015 09:58 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj też będzie szybko i smacznie: paluszki rybne, ziemniaki, gotowana marchewka (zmiksowana), woda mineralna + jogurt dla babci
16 stycznia 2015 09:58 / 5 osobom podoba się ten post
nesca_nebesca

agamor , napisz prosze jak robisz tę potrawkę :)

a ja mięsko kroje i podsmażam, ale mocno nie zesmażam (bo potem w wodzie pływają farfocle beee), do garnka, mam zamrożoną taką mieszankę i starkowaną, marchewka, seler i por, też do garnka, przyprawy, ja dodaję listek, ziele, pieprz i taki bulion w proszku,  ale z drobiu, to się  szybko gotuje, dzisiaj dałam sporo takiej natki pietruszki, można dać koperek wtedy będzie taki sosik koperkowy :), zaprawiam normalnie mąką i dodaję słodka smietanę, potem doprawiam do smaku, to wszystko :)
16 stycznia 2015 11:27 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

a ja mięsko kroje i podsmażam, ale mocno nie zesmażam (bo potem w wodzie pływają farfocle beee), do garnka, mam zamrożoną taką mieszankę i starkowaną, marchewka, seler i por, też do garnka, przyprawy, ja dodaję listek, ziele, pieprz i taki bulion w proszku,  ale z drobiu, to się  szybko gotuje, dzisiaj dałam sporo takiej natki pietruszki, można dać koperek wtedy będzie taki sosik koperkowy :), zaprawiam normalnie mąką i dodaję słodka smietanę, potem doprawiam do smaku, to wszystko :)

Pięknie dziękuje, napewno zrobię :)
16 stycznia 2015 11:29 / 1 osobie podoba się ten post
Też mam dzisiaj szybki obiad: ziemniaki, mielone, cukinia w zalewie jogurtowej. Do tego owoce i sok pomarańczowy.
16 stycznia 2015 11:54 / 4 osobom podoba się ten post
Nawet nie myślę jeszcze o obiedzie , wzięło mnie na pączki serowe i obie z Zychą nie zamknęłyśmy się w pierwszej dziesiątce. Jestem okropna , to łakomstwo mnie kiedyś zabije.
16 stycznia 2015 12:29 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dziś zupa jarzynowa z mięsną wkładką.
16 stycznia 2015 13:27 / 1 osobie podoba się ten post
Paszteciki z kapustką + kurczak w ciemnym sosie , mniaaam.
16 stycznia 2015 13:46 / 1 osobie podoba się ten post
frytki i kurczaczek:)
16 stycznia 2015 14:34 / 1 osobie podoba się ten post
Niezmiennie -tradycjnie w piatek ryba,ryz,surowka
16 stycznia 2015 14:51 / 3 osobom podoba się ten post
Pierś z kurczaka, kartofle, sałata woda dla Babci, dla Mnie papieros,,,na deser
16 stycznia 2015 18:26 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Jeszcze tak do konca nie zbzikował  ! .....aleeeee , jesli po przebudzeniu złapiesz w łapki cebulę , do szklanki nalejesz octu , do filiżanki śmietany 30% .... to będzie znaczyło , że główka pierwsza zbzikowała a żoładek i wątroba już czekają w kolejce ........na zbzikowanie ! -:))))))))))))))))))))

Wlaśnie postanowiłam ,że jadę do domku na odtrucie...polską kuchnią,nie pozwolę ,żeby bigos polski przegrał z niemiecką breją.
16 stycznia 2015 18:35 / 2 osobom podoba się ten post
Przeczytałam co dziś robicie na obiad i dochodzę do wniosku,że my- opiekunki świetnie gotujemy,spokojnie mogłybyśmy restaurację otworzyć,ale wszystkie razem,chyba by kolejki były....
Mowiłam już,że to mój ulubiony temat od kiedy jestem w tym domu?
16 stycznia 2015 18:39 / 1 osobie podoba się ten post
Tak sobie Was podczytuję w tym temacie, zeby coś mnie zmobilizowało do gotowania, ale chyba jeszcze za krótko jestem na wyjeździe i nic za mną nie "chodzi"  ;)))
Robię jedzonko tylko dla siebie i dlatego nie mogę przeskoczyć swojego lenistwa.
Dziś zapodałam sobie dosmaczone "ruskie" z Kauflandu i szarlotkę z cukierni.