Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

26 lutego 2015 08:28
Watrobka drobiowa z duzza iloscia cebuli i preparat na dobre wiatry ,ziemniaczki ze smietanka i maselkiem i ogoreczki kiszone,chyba tez z cebula
26 lutego 2015 08:32 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie powtórka z rozrywki, tylko zmiana surówki, bratkartoffeln , sznycel i kalafior w sosie (:
26 lutego 2015 08:38 / 2 osobom podoba się ten post
bratkartoffeln tomatensalat
26 lutego 2015 11:19 / 2 osobom podoba się ten post
Schabowy,ziemniaczki pure z koperkiem,sos,i czerwona kapusta albo salata,jeszcze nie mam koncepcji
26 lutego 2015 11:41 / 2 osobom podoba się ten post
A jednak ani salata ani czerwona kapusta nie bedzie dodatkiem grzeje kapuste z grochem a co jutro sie bede odchudzac hihi
26 lutego 2015 14:10
Kurczak pieczony, do tego brokuł , kalafior, fasolka szparagowa- ugotowane i obsmażone na masełku z tartą bułką:)
Na deser - lody:)
26 lutego 2015 14:14 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Czesc Alinko, bardzo mi sie podoba Twój plan. pozdrawiam

Jeszcze tylko muszę dożyć, a z tym to nigdy nie wiadomo. Chcesz rozśmieszyć Pana Boga to opowiedz mu o swoich planach.
26 lutego 2015 14:16 / 1 osobie podoba się ten post
Miał być u mnie dzisiaj makaron a jutro schabowy ale jedna z naszych koleżanek na mnie nakrzyczała że jak to jutro schabowy że będę się w piekle smażyć....mam taką cichą nadzieję że razem z tym schabowym:))))
Mimo wszystko zaryzykuje dzisiaj będzie makaron z warzywkami i sosik holenderski
26 lutego 2015 14:17 / 1 osobie podoba się ten post
Kalafior w bałym sosie od wczoraj, jajecznica, ziemniaki, szynka drobnokrojona do posypania i sałatka grecka tylko bez sera feta. Na deser sałatka owocowa z dodatkiem cukru i śliwowicy, a zamiast sosu waniliowego ajerkoniak.
26 lutego 2015 14:24 / 1 osobie podoba się ten post
Klasyka:((( jajko sadzone na boczku, ziemniaki i szpinak:)))))
26 lutego 2015 16:47 / 1 osobie podoba się ten post
Dołącze sie tez
Dzisiaj całkiem skromnie : piersi kurczaka z dodatkiem cury z pieczarkami w sosie smietanowym, ado tego sałata z pomidorkami , ogórkiem zielonym w winegrecie.
27 lutego 2015 14:19 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj gotowiec, knedle z nadzieniem  brzoskwiniowym i sosem orzechowym. Słodko jak w ulu, a kluchy tak się lepiły do zębów ,że Dama musiała protezy mocno trzymać !!! 
27 lutego 2015 14:42
michasia

Dzisiaj gotowiec, knedle z nadzieniem  brzoskwiniowym i sosem orzechowym. Słodko jak w ulu, a kluchy tak się lepiły do zębów ,że Dama musiała protezy mocno trzymać !!! 

A gdzie kupilas te kluchy?
27 lutego 2015 14:44
dorotee

A gdzie kupilas te kluchy?

W Rewe są w lodówkach i w K&K  :))
27 lutego 2015 14:48 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj bardzo "pracochłonny " obiad tj. śledzie w śmietanie z Lidla plus ziemniaki w mundurkach ( mundurek zdjęty przed podaniem) a do tego mizeria z jogurtem i ziołami. Uf strasznie się napracowałam z tym obiadkiem. Babci bardzo smakowało bo podobno pierwszy raz to jadła.