Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

27 lutego 2015 20:36
didusia

Niestety ja nie mogę tak ładnie robić bo moja Pdp niedowidzi iczęsto nie wie co je ,chętnie bym takie fajne jedzonka robiła ale to nie ma tak do końca sensu , no i wszystko musi być z sosikiem nawet frytki .

Jesli niewidzi, to z pewnoscia ma wyostrzony zmysl wechu.
W ruch poszlyby  ziola i inne przyprawy.
27 lutego 2015 20:52 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Ja jestem w Bawarii.Ale na pograniczu z Badenią bo za rzeką jest już Badenia tak ze trzy km.
Zapraszam .

Niestety, za daleko:(Musialabym chyba w srodku nocy wyjechac. A tu jeszcze dziecko z goraczka:(Ech...do d...to wszystko:(
27 lutego 2015 21:27 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Bo ja taki slodki lasuch jestem:))

To będą Ci smakowały bo są słodkie i spore i 6 sztuk w opakowaniu!!! smacznego :) i pochwal się jak zakupisz i zjesz.
27 lutego 2015 21:58
amelka

Jesli niewidzi, to z pewnoscia ma wyostrzony zmysl wechu.
W ruch poszlyby  ziola i inne przyprawy.

Jej się tylko demencja wyostrzyła, z węchem też ma już problem.

Z apetytem też  nie ma problemu , mi chodzi oto ,ze nie muszę się starać aby to pięknie wizualnie wygladało a dla mnie wystarczy jak sobie popatrzę na programy kulinarne i to co dziewczyny lub chłopaki na forum wkleją.  DDD
28 lutego 2015 09:36
Schabowy i frytki szybko i mało zdrowo :))
28 lutego 2015 09:37
paluszki rybne ziemniak i feldsalat:)
28 lutego 2015 09:52
Kartoffelsalat i bratwurst
28 lutego 2015 13:34
Kartofelki , zrazy i modro kapusta. Smakowało, ale było ale mógł być bratkartofeln. Jak go polać sosem?
28 lutego 2015 13:42 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Kartofelki , zrazy i modro kapusta. Smakowało, ale było ale mógł być bratkartofeln. Jak go polać sosem?

Michasiu, sosem mozna polać wszystko :D!
Wydawało mi się kiedyś, że bawarskiej Kartoffelsalat polać się nie da, a teraz już nie dyskutuję, tylko robię sos z torebki (jak pod ręką nie mam innego) i polewam.. Nie sobie oczywiście ;).

Pozwolę sobie na odrobinę prywaty: możesz zmienić Pitagorasa na coś krótszego, bo za chiny się za niego nie mogę wziąć ;(.. Trzy podejścia robiłam.. Sorry i dziękuję jeśli się dasz namówić :).
28 lutego 2015 13:45 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Michasiu, sosem mozna polać wszystko :D!
Wydawało mi się kiedyś, że bawarskiej Kartoffelsalat polać się nie da, a teraz już nie dyskutuję, tylko robię sos z torebki (jak pod ręką nie mam innego) i polewam.. Nie sobie oczywiście ;).

Pozwolę sobie na odrobinę prywaty: możesz zmienić Pitagorasa na coś krótszego, bo za chiny się za niego nie mogę wziąć ;(.. Trzy podejścia robiłam.. Sorry i dziękuję jeśli się dasz namówić :).

Następnym razem tak zrobię :) a co do Pitagorasa to "mówisz i masz" już lecę zmienić. pozdrawiam. 
28 lutego 2015 14:24 / 2 osobom podoba się ten post
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem a do tego sałata. W sobotę nie można się przepracowywać.
28 lutego 2015 21:12 / 2 osobom podoba się ten post
Rosół z kołdunami w knajpie dla kierowców koło Sianowa:)A w domu dorsz w cieście piwnym z cytrynowym pieprzem:)Pyszotka:):):):):)
28 lutego 2015 21:22
kasia63

Rosół z kołdunami w knajpie dla kierowców koło Sianowa:)A w domu dorsz w cieście piwnym z cytrynowym pieprzem:)Pyszotka:):):):):)

Pieczesz czy smażysz w cieście z piwem?
28 lutego 2015 21:26 / 2 osobom podoba się ten post
Pierś indycza smażona, polana lekkim sosem carry, świeży brokuł gotowany na parze, ziemniaki, pomidor. 
Na deser ponownie szarlotka, a do popicia sok z gruszek Wiliams. 

28 lutego 2015 21:26 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie tylko zupa porowo-serowa, bo nie mam czasu na więcej. W Palmie są 4-dniowe targi produktów własnych; spożywczych i rzemieślniczych. Co ja się napróbuję, naoglądam i nasłucham to trudno opisać.