Smażę na patelni.Ciasto gęściejsze jak na naleśniki,mleka pól szklanki,prawie cała puszka piwa i mąki tak ,zeby tę właściwą gęstość uzyskać ,2 jaja,sól,pieprz cytrynowy-w tęśgęscinę wkładam filety i ręką mechlam ,żeby się pozanurzały i na gorący olej:)Ale gaz nie za duzy bo sie ciasto przypali a ryba surowa będzie ,średni taki.
Kasiu, dla pułku wojska smażysz tego dorsza ;)? Piwa Ci nie szkoda :D?
My nie piwosze a piwko darowane przez sasiada więc nie szkoda:)Dorsza było 1,5kg to dla pana F. na jedno wciagnięcie nosem:)Dobrze ,że się zdążyłam załapac i na jutro schomikowałam:)hi hi hi
01 marca 2015 07:03 / 1 osobie podoba się ten post
Cześć ! Dziś jak nam wiadomo jest Niedziela ,dzień wypoczynku...Ten wyczekiwany ,dobry obiadek ,tzn.sztuka mięska w sosie,makaron
lub ziemniaczki,no i wspaniała sałata,królowa całego dania.
A Wy co dziś gotujecie? Pozdrawiam! Miłego dnia!