Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

01 marca 2015 13:00
Gołąbki z ziemniakami z koperkiem w sosiku pomidorowym, ado tago kapustka gotowana razem z gołąbkami i rozdrobniona. PYCHA. Omci też bardzo smakowało - podobnoż nigdy nie jadła .
01 marca 2015 13:04
Marta

Tak,będzie bardzo słony:((

a czemuż ostatni? czyzbys dopiero do Niemców wyjezdzala? :)
01 marca 2015 13:26
Wczorajsze zrazy, kapusta czerwona i ziemniaki smażone na masełku i bułce tartej.
01 marca 2015 13:51
mzap88

a czemuż ostatni? czyzbys dopiero do Niemców wyjezdzala? :)

Ano tak.Ostatnie chwile w domu.Nastrój kiepski bardzo.
01 marca 2015 14:15
ziemniaki , schabowy, sos i mizeria :)
01 marca 2015 14:31 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Ano tak.Ostatnie chwile w domu.Nastrój kiepski bardzo.

Znam ten bol. Ja wyjezdzam jutro 6 rano. Kierunek zadupienabawarii
01 marca 2015 16:41 / 3 osobom podoba się ten post
Mielone, ziemniaczki,kalafior na maselku i bulce tartej.
01 marca 2015 20:55
salazar

Też lubię, więc rozumiem :).
Masz do dyspozycji świeże? Co masz z nich zrobić? Obiad, przystawkę?

Karczochy już przetestowałam. Kupiłam świeże. Obrobiłam je wg instrukcji, wymoczyłam w wodzie z cytryną a następnie dusiły sie w oleju z przyprawami: czosnek, tymianek, rozmaryn i listel laurowy pół godziny. Wyszła z tego taka przystawka, w smaku delikatna. Podsumowując to wszystko- spróbowałam i na razie mi to wystarczy. Jak będę miała okazję, to spróbuję w innym wydaniu i to najlepiej czyimś.  
02 marca 2015 13:50 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj odmrożony bigos mojej zmienniczki, mielone i puree. Ciasto upieczone /kruche z brzoskwiniami, któe zawsze się udaje/ i sałatka jarzynowa zrobiona.:) 
02 marca 2015 14:27 / 3 osobom podoba się ten post
Słuchajcie, piszcie, co gotujecie, pleaseee, bo pomysłów mi brak;-). Przejrzę jednak te zapisane 62 strony, to mnie może natchnie.

U mnie był dziś makaron z sosem brokułowym.
02 marca 2015 14:43
Kapuśniak z kiszonej kapusty. I jak na poniedzialek to starczy.
02 marca 2015 14:48 / 2 osobom podoba się ten post
Binor

Słuchajcie, piszcie, co gotujecie, pleaseee, bo pomysłów mi brak;-). Przejrzę jednak te zapisane 62 strony, to mnie może natchnie.

U mnie był dziś makaron z sosem brokułowym.

Jak nie ma obostrzeń dietowych to ja sie wycwaniłam:)Układam sobie jadłospis obiadowy na 2 tyg i potem go powielam:)I spokój:)
02 marca 2015 17:03 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa pomidorowa na wywarze miesno-warzywnym. Z wkladk miesna, czyli piersia indyka.
Na deser - szarlotka. Ubywa nieco jablek z tych 25 kg, bo moj Pdp nakazuje sobie po 2 kawalki nakladac .-))
( na szarlotke z polowy porcji zuzywam 5 jablek).
To mnie bardzo zastanawia, bo Pdp slodkie bardzo rzadko i niewiele jada )
02 marca 2015 17:13 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa brokułowa -krem -świeży brokuł , ziemniaki z mielonym w sosie pomidorowym
03 marca 2015 09:51
Dla pdp gulasz z makaronem ze wczoraj. Ja makaron ze szpinakiem. Skromnie bo zakupy z chytra corka dopiero w piatek albo sobote. Dramat....