Wszystkie warzywa obowiązkowo ,1 cebula na 1 l + przyprawa "polski rosół" To jest jedyna potrawa która je babcia .Ja przyjechałam to zaznaczyła ze nie będzie jadła polskich potraw
Wszystkie warzywa obowiązkowo ,1 cebula na 1 l + przyprawa "polski rosół" To jest jedyna potrawa która je babcia .Ja przyjechałam to zaznaczyła ze nie będzie jadła polskich potraw
A moja kuchnia serwowała dziś pierogi ruskie! Do tego jogurt naturalny. Robiłam je specjalnie dla syna (śmierdziela) jarosza i jego córki. Oni jedli ze śmietaną. Ja z POP ze skwarkami z boczku. Zostało pożarte wszystko - 1,2 twarogu i prawie 1,5kg ziemniaków + z 0,5 kg cebuli. A niby ten syn je jak ptaszek...Zawsze mówi "zu viel, zu viel" haha
Do drobiowego nie dodaje liscia i ziela, tylko do wolowego plus pomidor na koniec, prawdziwy rosol podobno piwinien byc got na trzech gatunkach miesa:))
z wołowiny nie gotowałam poniewaz osobiście nie lubie .Do wołowiny idelnie pasuje liśc i ziele uważam ze warto spróbowac Twojego przepisu Ciekawi mnie ten pomidor jaką odgrywa role
Pan pomidor wlazl na tyczke:))) przyznam sie szczerze , ze nie wiem , smak, przepis z okolic Freiburga, kuchnia badensko-francuska, zasmakowal mi tam ten rosol, miecho wolowe plus kawalek kosci ze szpikiem tzw Beinscheibe, tez gotuje litrami:)))
ziele angielskie dodajesz do rosołu i liść ? Ja nauczyłam się od swojej mamy ,dużo warzyw króluje pora i selera ,dodaje przypalona cebulkę (1 na litr) dodaje dwie kostki " przyprawy polski rosół" i sypie parę ziaren pieprzu (w Niemczech kupuje bo jest znakomity )i tak gotuje na 3 lub 4 około 3h dolewając co jakiś czas do wywaru wody .Dlatego jest tak smaczny i wyklarowany . Bez Polskiej przyprawy tez będzie bardzo dobry .Rosół gotuje na piersi z kurczaka
Brzmi to bardzo orginalnie i z pewnościa wyprobuje .Uważam ze cały smak jest z w tej kości ze szpikiem .
Na piersi z kurczaka 3 godziny gotujesz rosół?
lepsze naleśniki przez dwa dni jak przez 7 rosół ....
Znam kogoś kto pyszny rosół gotuje.Przepisu i tajemnicy jego smaku nie znam do końca wiem tylko ze jest na drobiowych skrzydełkach.Jak wracam z D czeka na mnie i myślę o nim przez całą powrotną drogę:)
Tzn., o rosole, czy o tym Kimś, kto ten rosół zrobił?