No oczywiście dwa duże ząbki posiekanego (nie wycisniętego) czosnku też! troszkę pieprzu ziołowego, troszkę majranku i parę innych przypraw, ale tych drobiazgów już nie wynieniałe
No oczywiście dwa duże ząbki posiekanego (nie wycisniętego) czosnku też! troszkę pieprzu ziołowego, troszkę majranku i parę innych przypraw, ale tych drobiazgów już nie wynieniałe
no i pewnie dlatego pelno u nich Alzhaimerow bo na konserwantach przez cale zycie jada i zra byle g..no
Dziś była dziczyzna, gulasz z jelonka, makaron i duszona marchewka na maśle, mniam :)
Dziś była dziczyzna, gulasz z jelonka, makaron i duszona marchewka na maśle, mniam :)
A u mnie dzis panstwo wymyslilo gyrosa z greckiej knajpki,dziadek przywioz 3 male porcje,ledwo zjadlam,nawet smaczneto bylo ale w pl sa smaczniejszesalatki
Maja, jak robisz gulasz z dziczyzny? Ja często robię pieczeń albo gulasz, może się czegoś nowego nauczę :)?
No muszę Cię rozczarować, syn mojej PDP kupił gotowy w jakiejś "lepszej" garmażerce, ja niestety jeśli chodzi o dziczyznę to cienka jestem.
Ale muszę przyznać, że na jedzenie to tu kasy się nie żałuje i dobrze, co nie?
Darekr, chyba sie skusze;) Jednak ostrzegam lojalnie, ze z dziecmi wpadne i po nas resztek na drugi dzien nie ma:)
U nas dzisiaj placki ziemniaczane. Po niemiecku, z musem jablkowym, wlasnorecznie przeze mnie zrobionym:)
Zrobiłem zarąbisty żurek.
35 dkg grubo pokrojonego, mocno usmażonego wędzonego boczku,
0,5 kg białej surowej kiełbasy,
parę prawdziwków, cztery jajka i taka dobra łycha
ostrego kieleckiego chrzanu.
Dla mnie to na 4 dni, ale jeśli Któraś głodna, to zapraszam
Wpadaj z cał rodziną, napewno wystarczy :)))) A i Moja będzie spokojniejsza jak nie będziesz sama! :))))