Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

11 marca 2015 18:27 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

No oczywiście dwa duże ząbki posiekanego (nie wycisniętego) czosnku też! troszkę pieprzu ziołowego, troszkę majranku i parę innych przypraw, ale tych drobiazgów już nie wynieniałe

Najgorszy problem ze w moim mieście są trudno dostępne produkty z Twojego regionu .Jeśli chodzi o czosnek to także siekam a majeranek dodaje obowiązkowo a boczek przesmażam z odrobina posiekanej cebulki
11 marca 2015 18:38 / 2 osobom podoba się ten post
Darekr, chyba sie skusze;) Jednak ostrzegam lojalnie, ze z dziecmi wpadne i po nas resztek na drugi dzien nie ma:)
U nas dzisiaj placki ziemniaczane. Po niemiecku, z musem jablkowym, wlasnorecznie przeze mnie zrobionym:)
11 marca 2015 18:39 / 2 osobom podoba się ten post
musztarda, a przede wszystkim majonez Społem Kielce jest dostępny w każdym miejscu w PL, ale chrzan owszem - zaczeli robić dopiero od chyba dwóch lat. Nieważne z jakiej firmy, ważne żeby był na occie a nie na kwasku cytrynowym! Pewnie zwolenniczki zdrowej diety mnie tu "zjedzą", ale ja wiem swoje i jem to co mi smakuje, a nie to co jest na topie czy co jest zdrowe.
11 marca 2015 18:55 / 1 osobie podoba się ten post
slonik

no i pewnie dlatego pelno u nich Alzhaimerow bo na konserwantach przez cale zycie jada i zra byle g..no

Nie mówiłam o chorobie, tylko o długości życia pomimo teoretycznie niezdrowej diety..
Żyją długo, więc jest czas, żeby Alzheimer się rozwinął i żeby Słonik zdobyła nagrodę Nobla za odkrycie przyczyny tej choroby ;).
11 marca 2015 18:57 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś była dziczyzna, gulasz z jelonka, makaron i duszona marchewka na maśle, mniam :)
11 marca 2015 19:17 / 2 osobom podoba się ten post
Maja68

Dziś była dziczyzna, gulasz z jelonka, makaron i duszona marchewka na maśle, mniam :)

Obiadek niecodzienny i chyba smaczny.
Ten wcześniejszy wpis Słonik, odpowiedz Salazar i Twój jelonek na obiad- wszystko razem rozbawiło mnie. 
11 marca 2015 19:20
A u mnie dzis panstwo wymyslilo gyrosa z greckiej knajpki,dziadek przywioz 3 male porcje,ledwo zjadlam,nawet smaczneto bylo ale w pl sa smaczniejszesalatki
11 marca 2015 19:21
Maja68

Maja, jak robisz gulasz z dziczyzny? Ja często robię pieczeń albo gulasz, może się czegoś nowego nauczę :)?
11 marca 2015 19:22
Haneczka47

A u mnie dzis panstwo wymyslilo gyrosa z greckiej knajpki,dziadek przywioz 3 male porcje,ledwo zjadlam,nawet smaczneto bylo ale w pl sa smaczniejszesalatki

o tak, tutejsze sałatki też mi nie podchodzą, wolę nasze, a zwłaszcza swoje haha...
11 marca 2015 19:27 / 2 osobom podoba się ten post
salazar

Maja, jak robisz gulasz z dziczyzny? Ja często robię pieczeń albo gulasz, może się czegoś nowego nauczę :)?

No muszę Cię rozczarować, syn mojej PDP kupił gotowy w jakiejś "lepszej" garmażerce, ja niestety jeśli chodzi o dziczyznę to cienka jestem.
Ale muszę przyznać, że na jedzenie to tu kasy się nie żałuje i dobrze, co nie?
11 marca 2015 19:39 / 2 osobom podoba się ten post
Maja68

No muszę Cię rozczarować, syn mojej PDP kupił gotowy w jakiejś "lepszej" garmażerce, ja niestety jeśli chodzi o dziczyznę to cienka jestem.
Ale muszę przyznać, że na jedzenie to tu kasy się nie żałuje i dobrze, co nie?

No pewnie, że dobrze. Dla mnie to też jest dobra strona mojej pracy, że mam dużo czasu na pitraszenie i mam pełną swobodę w tej kwestii.
11 marca 2015 20:31
moncherie

Darekr, chyba sie skusze;) Jednak ostrzegam lojalnie, ze z dziecmi wpadne i po nas resztek na drugi dzien nie ma:)
U nas dzisiaj placki ziemniaczane. Po niemiecku, z musem jablkowym, wlasnorecznie przeze mnie zrobionym:)

Wpadaj z cał rodziną, napewno wystarczy :)))) A i Moja będzie spokojniejsza jak nie będziesz sama! :))))
11 marca 2015 20:55 / 2 osobom podoba się ten post
darekr

Zrobiłem zarąbisty żurek.
35 dkg grubo pokrojonego, mocno usmażonego wędzonego boczku,
0,5 kg białej surowej kiełbasy,
parę prawdziwków, cztery jajka i taka dobra łycha
ostrego kieleckiego chrzanu.
Dla mnie to na 4 dni, ale jeśli Któraś głodna, to zapraszam

Zaproszenie przyjęte,niedługo jadę do domciu,więc juz mozesz produkty na ten pyszny żurek zbierać. :)
11 marca 2015 20:56 / 2 osobom podoba się ten post
darekr

Wpadaj z cał rodziną, napewno wystarczy :)))) A i Moja będzie spokojniejsza jak nie będziesz sama! :))))

Widzisz, alibi od razu ze soba przyprowadze;)
11 marca 2015 21:00 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś u mnie makaron z sosem z najprawdziwszych prawdziwków (zamrozonych osobiście jesienią)