A znalazłam niemiecki przepis.W śmietanie je robią
http://www.mamas-rezepte.de/rezept_Pfifferlinge_in_Sahne-21-892.html
A znalazłam niemiecki przepis.W śmietanie je robią
http://www.mamas-rezepte.de/rezept_Pfifferlinge_in_Sahne-21-892.html
Wujek Google samoczynnie przetłumaczył ten przepis:)"często dobrze jest kupić już OTYNKOWANE kurki" :):):):)hi hi hi
Ale jakie dobre takie otynkowane,tylko w Niemczech mozna doświadczyć takich organoleptycznych rozkoszy;-)).
Ale fajną ciekawostkę podali,aby grzyby na sucho czyścić starą szczoteczką do zębów.Tegom nie próbowała,a może być skuteczne.
A, napisali jak stara musi byc ta szczoteczka? ;))
A nie.Dziwne jak na taki dokładny naród,a przez takie niedociągnięcia,to cały przepis szlag trafi;-)).
Dziewczyny, nazbierałam trochę kurek , jak to Niemcy jedzą?
Ja robię kurki wg tego przepisu, dziadkowi baaardzo smakują. tak podchodziłam niepewnie do tych kurek w sklepie, ale to był strzał w dziesiatke, do niedawna raz w tygodniu robiłam, ale teraz cos kurek juz w sklepie nie widze.
http://www.wielkiezarcie.com/recipe36441.html
Fajny przepis.Prosto i szybko i smacznie.Ten niemiecki jest prawie taki sam,jednak tak boleśnie jest rozkminiony każdy szczegół,że po przeczytaniu nie ma się już ochoty gotować.
Dzisiaj było pełno w Aldiku.
A, napisali jak stara musi byc ta szczoteczka? ;))
Uwaga,bo jutro bede robić roladki z wołowiny,może byc równie wesoło jak przy sauerkraucie.
zrob po swojemu nie patrz na to jak oni jedza wazne zeby smakowalo