Kuchnia Niemiecka - przepisy

16 października 2013 17:51 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

A znalazłam niemiecki przepis.W śmietanie je robią
http://www.mamas-rezepte.de/rezept_Pfifferlinge_in_Sahne-21-892.html

Wujek Google samoczynnie przetłumaczył ten przepis:)"często dobrze jest kupić już OTYNKOWANE kurki" :):):):)hi hi hi
16 października 2013 17:54 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Wujek Google samoczynnie przetłumaczył ten przepis:)"często dobrze jest kupić już OTYNKOWANE kurki" :):):):)hi hi hi

Ale jakie dobre takie otynkowane,tylko w Niemczech mozna doświadczyć takich organoleptycznych rozkoszy;-)).
Ale fajną ciekawostkę podali,aby grzyby na sucho czyścić starą szczoteczką do zębów.Tegom nie próbowała,a może być skuteczne.
16 października 2013 17:56
tina 100%

Ale jakie dobre takie otynkowane,tylko w Niemczech mozna doświadczyć takich organoleptycznych rozkoszy;-)).
Ale fajną ciekawostkę podali,aby grzyby na sucho czyścić starą szczoteczką do zębów.Tegom nie próbowała,a może być skuteczne.

A, napisali jak stara musi byc ta szczoteczka? ;))
16 października 2013 17:58 / 1 osobie podoba się ten post
Angel76

A nie.Dziwne jak na taki dokładny naród,a przez takie niedociągnięcia,to cały przepis szlag trafi;-)).
16 października 2013 18:02
tina 100%

A nie.Dziwne jak na taki dokładny naród,a przez takie niedociągnięcia,to cały przepis szlag trafi;-)).

Wlasnie, otoz to :)))
16 października 2013 18:51 / 1 osobie podoba się ten post
daisy_44

Dziewczyny, nazbierałam trochę kurek , jak to Niemcy jedzą?

Ja robię kurki wg tego przepisu, dziadkowi baaardzo smakują. tak podchodziłam niepewnie do tych kurek w sklepie, ale to był strzał w dziesiatke, do niedawna raz w tygodniu robiłam, ale teraz cos kurek juz w sklepie nie widze.

http://www.wielkiezarcie.com/recipe36441.html
16 października 2013 19:08
efka66

Ja robię kurki wg tego przepisu, dziadkowi baaardzo smakują. tak podchodziłam niepewnie do tych kurek w sklepie, ale to był strzał w dziesiatke, do niedawna raz w tygodniu robiłam, ale teraz cos kurek juz w sklepie nie widze.

http://www.wielkiezarcie.com/recipe36441.html

Fajny przepis.Prosto i szybko i smacznie.Ten niemiecki jest prawie taki sam,jednak tak boleśnie jest rozkminiony każdy szczegół,że po przeczytaniu nie ma się już ochoty gotować.
16 października 2013 19:46
tina 100%

Fajny przepis.Prosto i szybko i smacznie.Ten niemiecki jest prawie taki sam,jednak tak boleśnie jest rozkminiony każdy szczegół,że po przeczytaniu nie ma się już ochoty gotować.

Dzisiaj było pełno w Aldiku.
16 października 2013 19:49
scarlet

Dzisiaj było pełno w Aldiku.

Może upichcę,tutaj do Rewe tylko chodzę ,bo jest w pobliżu,myślę,że kurki dostanę.
16 października 2013 20:26
Właśnie w Rewe ostatnio nie ma, ale dzięki scarlet, muszę do aldika zajrzeć.
16 października 2013 20:30 / 1 osobie podoba się ten post
Angel76

no taka zdarta do białej kości...

16 października 2013 20:47 / 1 osobie podoba się ten post
Uwaga,bo jutro bede robić roladki z wołowiny,może byc równie wesoło jak przy sauerkraucie.
16 października 2013 21:26
Marta

Uwaga,bo jutro bede robić roladki z wołowiny,może byc równie wesoło jak przy sauerkraucie.

Będę czekać z niecierpliwością na lekturę :)
16 października 2013 21:26
Anusia02

zrob po swojemu nie patrz na to jak oni jedza wazne zeby smakowalo

nie daj inm sie dotknac nawet do tych grzybów !!!! Ja zrobiłem taki błąd z prawdziwkami.Babka doprawiła na bajerowski sposób.Feeeeeeee poszły grzybki razem z sosem do WC zaraz po obiedzie.
16 października 2013 21:31
Ale Was ponosi dziewczyny.Kurki,roladki no no. Ja karmiony jestem przez babke półproduktami i puszkami.Kiedys mowie ze kupie pieczarki i zrobie je tak po polsku,a ona na to : nie trzeba kupowac puszka pieczarek stoi w piwnicy ha ha.No i skonczyło sie rumakowanie,gotowanie i pieczarki po polsku hihi