Kuchnia Niemiecka - przepisy

17 lipca 2013 16:12 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

A ja polubiłam mleczko do kawy dopiero w de.oni tak pija wiec ja tez.ale niech nie mysla ze jak oni bez cukru to ja tez.o co to to nie!

a to z oszczednosci.A jak juz uzbieraja cukru to upieka w sobote ciasto.
17 lipca 2013 16:22
E tam,oni to chyba dopiero ode mnie sie dowiedzieli ze ciasto mozna upiec w domu.tak to zawsz kupowali do kawy jakies takie dziwne,ni to drozdzowe, ni nie drozdzowe...cieli to cos jak chleb i smarowali marmoladą..
17 lipca 2013 16:31
Marynia51

Marta moja mlodsza siostra tez może się tortami napychać i schabowymi a wage ma idealna...
Jedzenie i praca siedzaca to zbrodnia hihihi

chyba nie ma na to madrych,zalezy tez od genow ,przemiany materii itd:)ja mam odwrotnie,jak o siebie solidnie nie zadbam to przez miesiac 10km samoczynnie by mi zeszlo:)jak dla mnie to malo to korzystnie wyglada potem niestety:)
17 lipca 2013 17:26
mala masz racje ...po prostu trzeba się pilnować....ja probowalam się odchudzać nie wiem ile razy...dopiero sanatorium dalo mi motywacje...i ciagne to...
19 lipca 2013 19:38
Kupie tu bez problemu, zageszczacz do smietany w proszku ???
Stwierdzilam, ze zrobie jutro ciasto --- ostatni weekend to mozna
20 lipca 2013 06:39
Witam jestem  koło Pforzheim ,czy ktos zna jakies dania  w tych regionach? zaznacze ze mam pacjeta po udarze, jest czesciowo zpoaralizowany! i jedza bio !pozdrawiam :))))
20 lipca 2013 12:38 / 3 osobom podoba się ten post
O matko..... cale szczescie juz po obiedzie -----
Dziadek dzis gotowal..... synek jak uslyszal --- ze obiad gotowy ---to gdzies go wywialo
Babcia biedna .... zjadla 2lyzki ---- idziadek ja molestowal czemu nie je ????
---- ja zrezygnowalam ---- pojde na miasto moze jakis kebab ....zjem ..... oj oj oj

20 lipca 2013 15:44
A dziadek zjadł to co ugotował?
20 lipca 2013 16:08
Kochane przepisy rewelacyjne gotowac lubie i mi wychodzi a do ciast to jestem kulawa hehee teraz co wekend tu gotuje syn ale wyreczam go w soboty bo bym nie pojadlam heheee
20 lipca 2013 17:34
Znalazłam kiedys w neciku przepis na szarlotkę typu niemieckiego;prosta,szybka i zawsze wychodzi.
Na kruchym cienkim cieście-niezbyt słodkim-kładziemy wcześniej usmażone: 3 jabłka,2 gruszki,2 banany.Na górę kładzie sie kruszonkę.Pycha :)
20 lipca 2013 18:03
Marta

A dziadek zjadł to co ugotował?

dziadkowi smakowalo bo zjadl.... tylko nie wiem co mam zrobic z reszta ....zostawic czy wyrzucic ???

20 lipca 2013 18:07 / 1 osobie podoba się ten post
85marzena

dziadkowi smakowalo bo zjadl.... tylko nie wiem co mam zrobic z reszta ....zostawic czy wyrzucic ???

A jaki to specjał dziadzio upichcił,że taki niejadalny?Lepiej nie wyrzucaj narazie ,może  jutro resztę spałaszuje:)
20 lipca 2013 18:44
ivanilia40

Znalazłam kiedys w neciku przepis na szarlotkę typu niemieckiego;prosta,szybka i zawsze wychodzi.
Na kruchym cienkim cieście-niezbyt słodkim-kładziemy wcześniej usmażone: 3 jabłka,2 gruszki,2 banany.Na górę kładzie sie kruszonkę.Pycha :)

ivanilia - czy do tych owoców dodaje się cynamon i cukier? bo normalnie jak robiłam szrlotkę to dodawałam..
20 lipca 2013 19:17
grawik

ivanilia - czy do tych owoców dodaje się cynamon i cukier? bo normalnie jak robiłam szrlotkę to dodawałam..

W przepisie nie było cukru bo gruszka i banan jest dość slodki.Ja dodałam tylko cukier waniliowy i wcisnęłam trochę soku  z cytryny bo miałam słodkie jabłka.

20 lipca 2013 19:29
Dzięki.. chciałam się upewnić. Muszę spróbować, szybko się robi - może też szybko się zje.