Kuchnia Niemiecka - przepisy

09 września 2013 17:47
Tyle na temat, traktuja jak członka rodziny, to jest troszeczke inny wymiar emocjonalny, my się angazujemy, czesto za bardzo pewnie, a wg rodziny, to normalne, choroba, szpital...
09 września 2013 17:48 / 1 osobie podoba się ten post
A teraz o kurczaku na butelce hihihi
09 września 2013 17:50 / 2 osobom podoba się ten post
Marynia51

dorotee...nic nie wiem...moi pracodawcy zapadli się pod ziemie...
Pytalam ich sprzataczke gdzie sa ...odpowiedziala ze gdzies na geburtstagu.
Zadzwonilam do szpitala...nic nie chcieli opiekunce niestety powiedzieć...
Jestem wsciekla,ze rodzinka tak {przepraszam za wyrażenie}olewa...
A ja glupia się przejmuje..

Marynia poczytaj swoj post kilka razy.I zrozumiesz.To jest tylko praca.Oni wiedza co ze strasza pania,uwazaja ze Ty nie musisz.Daj na luz.
09 września 2013 17:53
mleczko47...w tym konkretnym przypadku dam na luz{ciężko}ale dam.
09 września 2013 20:14
Asik

Skarlet a kiedy i jak owoce dodajesz? A kruszonka faktycznie wyborna :)) Zrobilam do drożdżówki 

Asik,
owoce wszystkie, jakie sa  akurat sezonowe.
zima zawsze mam jakies mrozone śliwki, porzeczki, truskawki.

Owoce daję na wylane ciasto, na to kruszonka.
09 września 2013 20:18
scarlet

Asik,
owoce wszystkie, jakie sa  akurat sezonowe.
zima zawsze mam jakies mrozone śliwki, porzeczki, truskawki.

Owoce daję na wylane ciasto, na to kruszonka.

جزاكم الله يعطيك الصحة hihihihiii....
09 września 2013 20:24
A powiedzcie mi moje kochane jakiej mąki używacie do ciasta ???  Ja z ciastami zawsze miałam kłopoty i wychodzą mi takie średnie. Dziadek i tak wsuwa ale ja wiem swoje. Ale mój dziadek kupuje wszystko EKO więc maka ma prawo być "inna" hehehe
10 września 2013 12:01 / 1 osobie podoba się ten post
jak sie robi ciasto ze śliwkami z kruszonką... to co ja mam z tymi śliwkami zrobic? wymieszać mikserem czy pokroić tylko czy co bo nie wiem ? to moje drugie ciasto w zyciu i jak nie wyjdzie to bedzie masakra. Babcia dzisiaj nie w chumorze:)
10 września 2013 12:14
Czarna - ciasto wylewasz na blachę/najlepiej na wyłożona papierem do pieczenia/,śliwki na pól i kladziesz na ciasto,"na pleckach" ,na to posypujesz kruszonke i do piekarnika.Kruszonke powinno sie rozrobic palcami,najlepiej tak.Co sie ma nie udać?Uda się!:)
10 września 2013 13:36
kasia63

Czarna - ciasto wylewasz na blachę/najlepiej na wyłożona papierem do pieczenia/,śliwki na pól i kladziesz na ciasto,"na pleckach" ,na to posypujesz kruszonke i do piekarnika.Kruszonke powinno sie rozrobic palcami,najlepiej tak.Co sie ma nie udać?Uda się!:)

dzieki tak zrobie..... zaraz sie zabieram , tylko jeszcze chwile odsapne od ciezkiego nastroju mojej Babuni,....
10 września 2013 14:47 / 1 osobie podoba się ten post
Dziewczyny czy można upiec ciasto w 50 do 70 stopni.
10 września 2013 15:07
mamusia2

Dziewczyny czy można upiec ciasto w 50 do 70 stopni.

Moje osobiste zdanie-nie....

10 września 2013 15:18
wstawiłam ale KUUUUrtka ---FRRRRAAnka chyba kruszonka to nie taka jak powinna byc mi wyszła......:( no mówi sie trudno zrobie bitą smietane do tego i może jakos przejdzie.... cholera w domu nigdy ciast nie piekłam jesdyne co robiłam tto zernik na zimno:) a teraz masz babo swoje lenistwo........
10 września 2013 15:20
ania37

Moje osobiste zdanie-nie....

Wiem Ania,hi,hi tak zapytałam,bo moia zmienniczka o której napisałam w poskarżyjkach,powiedziała koordynatorce że ona nawet jabłecznik upiekła więc ta teraz też każe mi piec,komedia poprostu,hi,hi.
10 września 2013 15:32 / 1 osobie podoba się ten post
mamusia2

Wiem Ania,hi,hi tak zapytałam,bo moia zmienniczka o której napisałam w poskarżyjkach,powiedziała koordynatorce że ona nawet jabłecznik upiekła więc ta teraz też każe mi piec,komedia poprostu,hi,hi.

Hehe Mamusia,wiesz jak to jest z nadgorliwymi Paniami?  Temat rzeka...