Kuchnia Niemiecka - przepisy

06 października 2013 13:54
J to mam dobrze babcia by tylko ein topfy chciała kończy mi się repertuar,dba o linie,proszę o podpowiedz i gemize
06 października 2013 19:04
Wszystkie kohl nie roth und weize jutro ,trochę polskich i niemieckich mieszam żeby urozmaicić ,ale jest po operacji woreczka 1 miesiąc specjalnej diety nie ma,z białej kapusty po niemiecku to się przyda i szerwonej,był kalafiory ,kartofle ,marchwie z parówkami boczkiem porowe myślę o cebulowej ,pozdro,,,
06 października 2013 19:17
mashel

Wszystkie kohl nie roth und weize jutro ,trochę polskich i niemieckich mieszam żeby urozmaicić ,ale jest po operacji woreczka 1 miesiąc specjalnej diety nie ma,z białej kapusty po niemiecku to się przyda i szerwonej,był kalafiory ,kartofle ,marchwie z parówkami boczkiem porowe myślę o cebulowej ,pozdro,,,

06 października 2013 19:32 / 1 osobie podoba się ten post
Jest tyle warzyw w Niemczech,że małoprawdopodobne,abyś skończyła repertuar zup czy ogólnie warzyw na wszelkie sposoby....a do tego internet masz...wpisuj nazwę warzywka i pojawi się przepis :) wujek gogle pomocny bardzow twoim przypadku :)
06 października 2013 20:25
Dzięki za pomoc babciunia dała mi dziś się we znaki bo dzieci nie przyjechały,ale juz ok,wiedziałam że mogę liczyć,Hej napewno skorzystam,chcę upiec plecek z jabłakami z wyżej przepisu,narazie.
06 października 2013 20:31
ania37

Jest tyle warzyw w Niemczech,że małoprawdopodobne,abyś skończyła repertuar zup czy ogólnie warzyw na wszelkie sposoby....a do tego internet masz...wpisuj nazwę warzywka i pojawi się przepis :) wujek gogle pomocny bardzow twoim przypadku :)

O,tak:)Wujaszek Google to najlepszy przyjaciel każdej opiekunki i opiekuna na wygnaniu:) Zna odpowiedzi na wszystkie pytania:)
08 października 2013 09:22
A ja dzisiaj z niemieckich przepisów , wybrałam ruskie pierogi :))będę robić mimo ,że oni nie mają takie normalnego twarogu. Ale już czuję ich smak. mnia mniam
08 października 2013 09:28
A ja dzisiaj zaserwuje golabki zawijane w kapuscie z sosem pomidorowym ziemniaczki pure i nie wiem co do tego????????
08 października 2013 09:30
Haneczka47

A ja dzisiaj zaserwuje golabki zawijane w kapuscie z sosem pomidorowym ziemniaczki pure i nie wiem co do tego????????

Jakiś deserek?Ja jak robie gołąbki to w sosie pomidorowym, ale też mam fajny przepis z kapustką kiszoną w środku. Fajnie smakują i okraszone przesmażoym boczusiem. Pychotka
08 października 2013 13:23
aniananowo

Jakiś deserek?Ja jak robie gołąbki to w sosie pomidorowym, ale też mam fajny przepis z kapustką kiszoną w środku. Fajnie smakują i okraszone przesmażoym boczusiem. Pychotka

Hej dawaj ten przepis ,przyda się bardzo,pozdro
08 października 2013 14:33
mashel

Hej dawaj ten przepis ,przyda się bardzo,pozdro

Hej masz juz wedle życzenia piszę. Do środka dodaję nie tylko mięso , ryż bądż drobną kaszę wiejską ale również wcześniej ugotowaną kiszoną kapustę, utarkowaną marchewkę na większych oczkach , suszone grzyby , to razem przesmażam i zawijam w liście kapusty. Układam w rondlu i kazda warstwę przekladam palstrami wędzonego surowego boczku.Jak coś nie jasne pytaj.Smacznego Aha mogą być w sosie pomidorowym lub z kwasna śmietaną:))
08 października 2013 14:35
A dzisiaj zrobiłam obiecane ruskie pierogi i wyszły dobre , ale jednak z normalnym twarogiem lepiej smakują.Babcia najpierw podchodziła do nich jak kot do jeża , ale potem były lecker :))
08 października 2013 18:43
aniananowo

A dzisiaj zrobiłam obiecane ruskie pierogi i wyszły dobre , ale jednak z normalnym twarogiem lepiej smakują.Babcia najpierw podchodziła do nich jak kot do jeża , ale potem były lecker :))

A z jakim twarogiem robiłaś?
08 października 2013 19:38
z qwarkiem , bo oni tu nic innego nie mają , taki homogenizowany.Zrobiłam ok 70 z myślą że coś zamrożę , przyjechała wnuczka babci z facetem i wciągnęli ze 30 razem. No i dostali do domku , bo takim błagalnym wzrokiem on patrzył.A że mam z nimi super to niech się chłopak naje dobrych polskich potraw, a nie wiecznie bratwurst, albo eintopf hihihi
08 października 2013 19:48
ania37

Kiedys pisałyśmy o młotku do mięsa....a jednak są:).W Rewe znalazłam, zwykły taki jasny młotek drewniany z metalowymi końcówkami, identyczny jak w Polsce.