W domu #4

12 marca 2015 13:38 / 1 osobie podoba się ten post
agrafka

Ale wam dobrze, ja dalej czekam. Jolek już dojechała do domu?

A na co czekasz? Dzwoń do innych firm u mnie telefon się też już "rozhuśtał" teraz tylko czekać na oferte która mnie zadowoli:))
12 marca 2015 14:15 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

A na co czekasz? Dzwoń do innych firm u mnie telefon się też już "rozhuśtał" teraz tylko czekać na oferte która mnie zadowoli:))

Dopiero co pisalas, ze wybredna jestes, wiec nie rob sobie wiekszej nadziei, ze Cie jakas tam oferta zadowoli;););)
12 marca 2015 14:22 / 1 osobie podoba się ten post
Witaj podaj namiary adresowe, ale to jest nie komunijne ni imprezowe ni wyjściowe tylko omotane. Pozdrawiam 
berdi 1 to do andrei miało być:)))) 
12 marca 2015 14:33 / 11 osobom podoba się ten post
Witajcie jeszcze z domku,już zaczynam się psychicznie nastawiać na wyjazd,ale póki co...sprzątam choć nie mam po kim,bo nawet suki tym razem nie przywiozłam,została z córką,dziś przestawiałam meble,a teraz piekę pyszną szarlotkę z kruszonką scarletkową na Waszą cześć.
Poszłam dziś zdjęcia wywołać,ale pendriva zapomniałam hi,hi ,kupiłam więc narazie ramki,żeby już były,reanimowałam stary stojący zegarek tzn włozyłam do niego baterie i podkręciłam wskazówki bo nie mogły dojść do południa bo ciągle więdły.
Ogólnie to nie mogę nacieszyć się polską tv,czy Wy też tak macie?
12 marca 2015 17:10
kasiachodziez

Do innych firm nie mogę się zgłosić, chyba, że wypowiem umowę z obecnej. Dziś dostałam fajną ofertę i czekam na akceptację. Oby wypaliło.
12 marca 2015 17:52
Tak, Berdi. U nas tak to właśnie wygląda, że to prawie ślub i najpierw musimy wziąć rozwód, a później dopiero hulaj dusza. Ja zastanawiam się już od bardzo długiego czasu nad rozwodem i jest już blisko, coraz bliżej. No ale mówię tak z półtora roku już;-). Jestem z tej samej agencji, co Agrafka.
12 marca 2015 17:58 / 1 osobie podoba się ten post
A co by sie stało gdybyście najpierw aplikowały do innej firmy a gdyby znalazła sie oferta,dopiero wtedy wypowiedziały umowę starej?
Jakaś kara za bigamię by była:))??
12 marca 2015 18:03
Marta, właśnie wczoraj też się nad tym ciężko zastanawiałam, bo bardzo spodobała mi się jedna z ofert na naszym forum. Wyjazd byłby dopiero 30.03, więc nawet mam jeszcze czas na złożenie dwutygodniowego wypowiedzenia. Nasza umowa tak skonstruowana, że kara za bigamię mogłaby być. Inna sprawa, czy to zgodne z prawem. Tu mam wątpliwości.
13 marca 2015 07:16
Marta

A co by sie stało gdybyście najpierw aplikowały do innej firmy a gdyby znalazła sie oferta,dopiero wtedy wypowiedziały umowę starej?
Jakaś kara za bigamię by była:))??

Ja właśnie tak robie aplikuje do kilku firm jak jest praca to wypowiadam umowe w obecnej i jade z innej,przecież to tylko zleceniówka.
13 marca 2015 07:20 / 2 osobom podoba się ten post
Binor

Marta, właśnie wczoraj też się nad tym ciężko zastanawiałam, bo bardzo spodobała mi się jedna z ofert na naszym forum. Wyjazd byłby dopiero 30.03, więc nawet mam jeszcze czas na złożenie dwutygodniowego wypowiedzenia. Nasza umowa tak skonstruowana, że kara za bigamię mogłaby być. Inna sprawa, czy to zgodne z prawem. Tu mam wątpliwości.

Binokru firmy opiekunkowe to są mistrzami w konstruowaniu umów tak by obecną opiekunką zatrzymać przy sobie na jak najdłużej,zleceniówka to "żadna" umowa firmy dobrze to wiedzą ale bazują na niewiedzy i strachu niektórych opiekunek.
W każdym razie "ożeniona" jesteś z Nami :))))) a nie z żadną agencją :)))
13 marca 2015 07:21
moncherie

Dopiero co pisalas, ze wybredna jestes, wiec nie rob sobie wiekszej nadziei, ze Cie jakas tam oferta zadowoli;););)

Kochana mam do ciebie słabość........więc wybaczę ten wpis ;);););)
13 marca 2015 08:04 / 2 osobom podoba się ten post
Binor

Wzięłam ślub z tą samą firmą,co Agrafka i  wyczytałam, że Ty też.

Nie dosyć tego,że kara jest za bigamię może być,to jeszcze żądają wypowiedzenia WSZYSTKICH umów-zleceń,jakie się posiada.
Ja np podczas pobytów w Pl (są one ostatnio niestety długie) dorabiam w branży całkowicie niezwiązanej z charakterem naszej pracy opiekunkowej a też wymaga się,bym tę umowę rozwiązała.
Nie jest to nawet zgodne z prawem,bo umów zleceń mogę mieć i 15,jeśli dam radę tyle pracować....
13 marca 2015 09:05 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

Kochana mam do ciebie słabość........więc wybaczę ten wpis ;);););)

Ja do Ciebie rowniez, Kasiu:) I ciesz sie, ze wyszlas z nory. Przynajmniej tak mi sie wydaje:)
13 marca 2015 20:39
Witam z domu;)

Hłe, hłe, hle :P
13 marca 2015 20:40
nianta

Witam z domu;)

Hłe, hłe, hle :P

jak z domu?!

Jeszcze niedawno pisałaś z Rzeszy.....