Dla tych co maja doła 2

24 czerwca 2015 19:50 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

Miło mi, że odpisałaś na mojego posta.
Aż boję się pomyśleć, że Ciebie też kiedyś dopadły ciężkie dni, ciężkie chwile.
Widzisz - tak to just jest (tu chyba jesteśmy podobni do siebie)
Jeden woli to zdusić w sobie - inny potrzebuje wyrzucić to z siebie.
Każdy ma problemy!
Jeden - bo nie wie co zrobić z pieniędzmi - w co je zainwestewać,
a drugi bo nie wie czy wystarczy mu na chleb do pierwszego.
Problemy jednych wydają sie śmieszne co do problemów innych -
ale czy jednym czy drugim mamy prawo odmówić pożalenia się na swój los?!
Wg mnie po to tu jesteśmy, żeby sie wspierać
glupi - dla mnie problem- może być poważnym problemem dla kogoś!
Czy jeśli będę obojętny dla kogoś, czy go zniewżę to poprawi moje samopoczucie? - moje nie!
Czy jeśli napiszę choć jedno słowo otuchy - które może dla mnie niewiele znaczyc,
a kosztować mnie tylko kilka kliknięć na klawiaturz - to będzie mi lepiej? - pewnie nie!
ale jeśli dla  kogoś to jedno słowo choć na sekundę przyniesie chwile wytchnienia, 
choć na sekundę zapomni o swoich problemach - to ja będę się lepiej czuł!!!

Darekr, nie ma powodu, dla ktorego mialabym Tobie nie odpowiadac.
Powiem wiecej, podoba mi sie to, co z uwaga przeczytalam.
Byc moze dlatego, ze mysle bardzo podobnie jak Ty.
Jednakze nie ufam innym tak bardzo i nie wierze w bezinteresownosc intencji.
Dlatego wybieram sobie zarowno przyjaciol, znajomych, kolegow, a takze wybieram interesujace osoby, z ktorymi chce prowadzic rozmowy czy wymieniac poglady.
Interesuja mnie osobowosci. Ludzie, ktorzy maja cos do powiedzenia, ktorzy potrafia wymieniac poglady i od ktorych ja moge sie czegos nauczyc.
Lubie ludzi, ktorzy potrafia takze prowadzic dyskusje wowczas, gdy rozmowcy nie zawsze ze soba sie w  pogladach zgadzaja.

24 czerwca 2015 19:53
moncherie

Zadziwiajace... Albo ktos tylko i wylacznie niewarte czytania glupoty wypisuje, albo czyta bez zrozumienia... Dyskusja oparta na mocnych argumentach toczona przez inteligentne osoby:lol3::lol3::

A co to  czyta bez zrozumienia?
Czyzbys to znala z autopsji?
24 czerwca 2015 20:01 / 8 osobom podoba się ten post
amelka

A co to  czyta bez zrozumienia?
Czyzbys to znala z autopsji?

Owszem. To jeden z mocnych argumentow Mleczka1. Ty za to glupot nie czytasz. Az dziw bierze, ze moje przeczytalas. Czuje sie wrecz zaszczycona
24 czerwca 2015 20:08 / 1 osobie podoba się ten post
Lili

Ewelina - ja wprawdzie na raty zaglądam na forum bo raz że zaległości spore, a dwa - mam jeszcze parę innych rzeczy do zrobienia; ale uprzedziłaś mnie pisząc te słowa. I chwała Ci za to. Tak zwyczajnie. Ci którzy mnie znają wiedzą że nie przebieram w słowach i potrafię zmieszać kogoś z błotem nie używając wyzwisk czy epitetów wulgarnych. Dlatego cieszę się że to Ty napisałaś tego posta a nie ja. Mógłby być bardziej dosadny, a Ty to zrobiłaś bardzo elegancko...

Bo we mnie jest coś z czorta i z anioła...  :niebo pieklo:

Chcialabys, aby Ciebie ktos mieszal z blotem?
Nie czyn drugiemu, co Tobie niemile.
Okropne jest to co napisalas. Lili, przeczytalas to co napisalas?
Mysle, ze nie. Gdybys to przeczytala, nie napisalabys tego.
Czytywalam Twoje wpisy, przyznam ze z zainteresowaniem, Twoje piekne wiesze. Ale teraz to jestes ta sama Lili?
Tym wpisem wyrazilas juz wszystko, niczego wiecej juz dodawac nie musisz.
24 czerwca 2015 20:10
moncherie

Owszem. To jeden z mocnych argumentow Mleczka1. Ty za to glupot nie czytasz. Az dziw bierze, ze moje przeczytalas. Czuje sie wrecz zaszczycona:chaplin:

A kto napisal, ze Twoich nie czytuje?Czytuje. Od samego poczatku czytuje.
Pomijam wpisy niektorych uczestnikow, poniewaz szkoda na nie czasu.
24 czerwca 2015 20:16 / 5 osobom podoba się ten post
amelka

Darekr, nie ma powodu, dla ktorego mialabym Tobie nie odpowiadac.:-)
Powiem wiecej, podoba mi sie to, co z uwaga przeczytalam.
Byc moze dlatego, ze mysle bardzo podobnie jak Ty.
Jednakze nie ufam innym tak bardzo i nie wierze w bezinteresownosc intencji.
Dlatego wybieram sobie zarowno przyjaciol, znajomych, kolegow, a takze wybieram interesujace osoby, z ktorymi chce prowadzic rozmowy czy wymieniac poglady.
Interesuja mnie osobowosci. Ludzie, ktorzy maja cos do powiedzenia, ktorzy potrafia wymieniac poglady i od ktorych ja moge sie czegos nauczyc.
Lubie ludzi, ktorzy potrafia takze prowadzic dyskusje wowczas, gdy rozmowcy nie zawsze ze soba sie w  pogladach zgadzaja.:-)

żeby nie było niedomówień Amelko- (tak jak wcześniej już kiedyś pisałem)
ja też szanuje ludzi o innych poglądach, mogę się z nimi nie zgadzać, mogę ripostować ich pogglądy,
będe uzasadniał swoje poglądy i oczekuje uzasadnienia innych - ale Wszystkich - bez wyjątku szanuje.
Ja pierwszy chyba w którymś poście napisałem, że mamy wiele wspolnego i tak uważam.
Nie musimy się uwielbiać, możemy się kłócić, dochodzić swoich tez, polemizować i bez względu na swoje poglądy możemy być przyjaciółmi.
Ważne jest żeby szanować poglądy innych, - owszem - żdać wyjaśnień, oznajmić swoje zdanie, dociekać sedna, mółwić z czym się zgadzam a z czym się nie zgadzam.
Od tego dostaliśmy rozum żeby mieć swoje zdanie i poznać zdanie innych.
Czesto też okazuje sie że inni potrafią przekonać mnie do swoich poglądów - nie wstydze się tego, że zmienie zdanie jeśli zrozumiem że ktoś ma więcej racji niż ja.
Bardzo fajnie mi się z Tobą pisze, mimo iż w niektórych tezach się nie zgadzamy.
Zresztą co to by byla za polemika jeśli mielibyśmy identyczne zdanie.
Lubię Cie (i nie traktuj przypadkiem tego jako ironie - bo obraziła byś mnie)
Pozdrawiam Cię 
Darek
(mam nadzieje, że będziemy jeszcze mieli okazję do "posprzeczania się")
24 czerwca 2015 20:17 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

A kto napisal, ze Twoich nie czytuje?Czytuje. Od samego poczatku czytuje.
Pomijam wpisy niektorych uczestnikow, poniewaz szkoda na nie czasu.

Amelko, ja Cie rowniez czytuje. I to nawet z ogromna przyjemnosciaJednak czasem zdarza sie, ze zrozumiec mi ciezko:
24 czerwca 2015 20:18 / 5 osobom podoba się ten post
amelka

Twoich glupot nie czytuje.
Pozwolisz, ze poinformuje ciebie o tym.
Amen w tym temacie.

Ależ oczywiście,że pozwolę,-strasznie mnie to interesowało więc wielkie dzięki za info;P
Znaczy,że rąbałaś mi plubienia tak na ośllep....
Śmiechu warte to Amelko.......ja dyskusji z tobą prowadzić nie będę.....bo gdzie mi tam do takiej mądrej sowy jaką ty jesteś
Będę czytać wszystkie twoje wpisy,na pewno nauczę się z nich czegoś mądrego:0
Pozdrawiam.

Aha........po tym komentarzu jaki wysmarowałaś pod moim postem to raczej nie powinnaś pisać,że lubisz kiedy każdy ma inne zdanie i potrafi je wyrazić.........tak trochę jak byś piaskiem w oczy se sypała:)
Taki mały typ na przyszłość.
24 czerwca 2015 20:23 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Zawarłaś sedno w ostatnim zdaniu. Dodam jeszcze, że właśnie silny człowiek nie ma parcia na to, żeby cokolwiek komuś udowadniać. Posiada naturalny autorytet , który wynika właśnie z tego, że posiada te cechy, które ostatnim zdaniu wymieniłaś i nie wstydzi się współczucia i empatii dla drugiego człowieka.

Tina, uwazam, ze bez tych dwoch cech, czyli wspolczucia i empatii dla drugiego czlowieka nikt nie moglby pracowac w zawodzie "opiekunka".
No a jesli juz ktos by sie uparl i mocno chcial, to na dluzej nigdzie nie "zagrzeje" miejsca.

24 czerwca 2015 20:28 / 2 osobom podoba się ten post
moncherie

Owszem. To jeden z mocnych argumentow Mleczka1. Ty za to glupot nie czytasz. Az dziw bierze, ze moje przeczytalas. Czuje sie wrecz zaszczycona:chaplin:

Odpuść sobie mleczko.Kazdy temat zasmiecasz a potem wołasz moderatora na ratunek.Ale to wołanie na puszczy i nie Mleczka1 tylko mleczko1.
24 czerwca 2015 20:29 / 2 osobom podoba się ten post
Ewelina1

Ależ oczywiście,że pozwolę,-strasznie mnie to interesowało więc wielkie dzięki za info;P
Znaczy,że rąbałaś mi plubienia tak na ośllep....
Śmiechu warte to Amelko.......ja dyskusji z tobą prowadzić nie będę.....bo gdzie mi tam do takiej mądrej sowy jaką ty jesteś:-)
Będę czytać wszystkie twoje wpisy,na pewno nauczę się z nich czegoś mądrego:0
Pozdrawiam.

Aha........po tym komentarzu jaki wysmarowałaś pod moim postem to raczej nie powinnaś pisać,że lubisz kiedy każdy ma inne zdanie i potrafi je wyrazić.........tak trochę jak byś piaskiem w oczy se sypała:)
Taki mały typ na przyszłość.

Amen.
24 czerwca 2015 20:43 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

żeby nie było niedomówień Amelko- (tak jak wcześniej już kiedyś pisałem)
ja też szanuje ludzi o innych poglądach, mogę się z nimi nie zgadzać, mogę ripostować ich pogglądy,
będe uzasadniał swoje poglądy i oczekuje uzasadnienia innych - ale Wszystkich - bez wyjątku szanuje.
Ja pierwszy chyba w którymś poście napisałem, że mamy wiele wspolnego i tak uważam.
Nie musimy się uwielbiać, możemy się kłócić, dochodzić swoich tez, polemizować i bez względu na swoje poglądy możemy być przyjaciółmi.
Ważne jest żeby szanować poglądy innych, - owszem - żdać wyjaśnień, oznajmić swoje zdanie, dociekać sedna, mółwić z czym się zgadzam a z czym się nie zgadzam.
Od tego dostaliśmy rozum żeby mieć swoje zdanie i poznać zdanie innych.
Czesto też okazuje sie że inni potrafią przekonać mnie do swoich poglądów - nie wstydze się tego, że zmienie zdanie jeśli zrozumiem że ktoś ma więcej racji niż ja.
Bardzo fajnie mi się z Tobą pisze, mimo iż w niektórych tezach się nie zgadzamy.
Zresztą co to by byla za polemika jeśli mielibyśmy identyczne zdanie.
Lubię Cie (i nie traktuj przypadkiem tego jako ironie - bo obraziła byś mnie)
Pozdrawiam Cię 
Darek
(mam nadzieje, że będziemy jeszcze mieli okazję do "posprzeczania się")

Darekr, nasza sympatia jest obopolna )
Ze zmiana pogladow tez sie z Toba zgadzam. mam tak samo. Jesli ktos uzyje dobrych argumentow, to mnie tez przekona i wowczas tez zmieniam zdanie.
Takze szanuje poglady innych i nie atakuje nikogo, tylko dlatego, ze inaczej mysli niz ja.
Ale jedna z najwazniejszych cech czy zachowan, jakie u innych cenie bardzo to tolerancja.
Tolerancja dla innosci. Zrozumienie czy chociazby proby zrozumienia czyichs zachowan, wygladu, nawet sposobu zycia i.t.p..
Podoba mi sie np. w USA. Tam moglabym i chcialabym zyc. Gdyby wystarczylo mi odwagi w czasach, gdy z latwoscia mozna bylo do Stanow wyjechac i tam pozostac czyli uczyc sie i pracowac, mysle, ze w  tym spoleczenstwie, pelnym tolerancji czulabym sie dobrze.
Chociaz mogloby byc zupelnie inaczej, ale tak przypuszczam.
Sorry, ale ide mojego Pdp do snu przygotowac.
24 czerwca 2015 20:49 / 5 osobom podoba się ten post
mleczko1

Odpuść sobie mleczko.Kazdy temat zasmiecasz a potem wołasz moderatora na ratunek.Ale to wołanie na puszczy:-) i nie Mleczka1 tylko mleczko1.

Mleczko, Mleczka... odmiana rzeczownikow w jezyku polskimNo chyba, ze ciebie sie nie odmienia. I tak na wszelki wypadek przypomne, ze jest to forum publiczne i KAZDY ma prawo brac udzial w dyskusji. Nawet ja. Bez wzgledu na to czy tobie to pasuje czy tez nie
24 czerwca 2015 20:53 / 4 osobom podoba się ten post
moncherie

Amelko, ja Cie rowniez czytuje. I to nawet z ogromna przyjemnoscia:-)Jednak czasem zdarza sie, ze zrozumiec mi ciezko:-(:

Coz Tobie, kiedy mnie samej i nie raz zrozumiec jest ciezko, ale napisuje to co mysle i czuje.
A to co tu pisze, poparte jest w wiekszosci wlasnymi doswiadczeniami i obserwacjami.
Nikogo nie ponizam, nikomu nie ublizam, poniewaz dla mnie kazdy Czlowiek jest "rowny". Bez wzgledu na plec, zamoznosc, wyksztalcenie, wiek, wyglad czy wyznanie. Przynajmniej na poczatku tak jest.
Wyrazam wlasne zdanie na dany temat.
Tak jak juz napisalam, wpisy niektorych osob pomijam i mam do tego prawo.
Nie czytuje tez durnych ksiazek, nie ogladam durnych seriali. Wybieram to, co dla mnie najlepsze i w mojej ocenie wartosciowe jest.
A ze czasami ktos nie wytrzymuje i atakuje moje wpisy dosc natyrczywie, ostro i upierdliwie to juz i  jego problem.
24 czerwca 2015 21:30 / 2 osobom podoba się ten post
Koniec z dołami,zasypujemy.Dzień zakończył się pięknym zachodem słońca,jest nadzieja,że jutro ponownie obudzi nas swoim blaskiem.