Uważaj na nieuczciwych pośredników!

21 marca 2013 18:33
kasia63

Może ja tez jestem taka sama ciekawska?:)Cos w tym dziwnego?

nie

22 marca 2013 16:16
Kłócicie się?

Mogę się podłączyć?
23 marca 2013 09:24
chyba mróz ostudził kłótnie...
23 marca 2013 09:36 / 1 osobie podoba się ten post
serce

chyba mróz ostudził kłótnie...

Albo jeszcze bardziej lodowate spojrzenie moderatora z jego mrocznej pieczary.

23 marca 2013 18:42
Pomoc forum1

Albo jeszcze bardziej lodowate spojrzenie moderatora z jego mrocznej pieczary.

:)  " Never underestimate the power of the Dark Side "

23 marca 2013 19:47 / 3 osobom podoba się ten post
"Nigdy nie lekceważ Ciemnej Strony Mocy"- Yoda
"A Jasnej tym bardziej" -Romana
"Wykaż tolerancję wobec nieodpartej potrzeby tłumaczenia z angielskiego na polski i innych form niewinnych zboczeń" - podręcznik dobrego wychowania dla forum opiekunki24
23 marca 2013 20:08
romana

"Wykaż tolerancję wobec nieodpartej potrzeby tłumaczenia z angielskiego na polski i innych form niewinnych zboczeń" - podręcznik dobrego wychowania dla forum opiekunki24

Romanko, napisz choć poczatek takiego podrecznika dobrego wychowania. No tylko nie wiem, czy koniecznie dla opiekunek. Chyba nie jesteśmy reformowalne. Wiek, znaczy sie jego średna, stres itp. Niech spadnie na Modusia i jego bandę....o przepraszam ... grupę.

Chyba cos mi zaszkodziło, bo tak pisać nie można. No nie o Modusiach !!!!

23 marca 2013 20:14
romana

Dla fanów Gwiezdnych Wojen :) - pewne cytaty są kultowe - pisowania powinna pozostać orginalna . Yoda zrozumie :)

23 marca 2013 20:37 / 1 osobie podoba się ten post

Obym rano nie wstała z gwiezdnym mieczem w ...... gardle !!!

Na swoja obronę wklejam link http://cfps.pl/forum/showthread.php?t=48029  

Noo, uwaga tam, bez żadnych mieczy w gardle 

28 marca 2013 18:50
"Schamhaft verschwiegene Wahrheiten in der Altenpflege
Was man über das Altern wissen sollte - und meist gar nicht wissen will."
Oto tytuł książki w języku polskim i niemieckim, dostępnej na razie w Niemczech. Zawiera autentyczne historie napisane przez opiekunki i rodziny niemieckie. Jest 5-10% procent przypadków jakie mogą przytrafić się w tej pracy. Jest tam umieszczony adres, na który można wysyłać swoje opowiadania.
Ponieważ sama byłam ofiarą podobnych przypadków zwracam Wam uwagę, że skala tego typu zachowań mieści się od morderstwa opiekuna przez podopiecznego do morderstwa podopiecznego przez opiekuna. Są tam opisane przypadki pośrednie np. próba gwałtu na opiekunce, zachowania seksualne podopiecznych, podejrzenia o kradzież, alkoholizm, eutanazja itd.
Problem przemocy w opiece staje się popularny, więc warto wiedzieć, gdzie do kogo się z tym zgłosić. Szukajcie stowarzyszeń temat GEWALT IN DER PFLEGE.
11 kwietnia 2013 18:16
Kasiaaa a oni proponują umowę zlecenie , czy umowę o pracę?
12 kwietnia 2013 09:40
Dorka37 - w prawym górnym roku jest pole "Edytuj". Jak chcesz coś dopisać ( a tak robimy ) to wciśnij to "edytuj" i nie będziemy patrzeć na ciebie w trzech odsłonach. Jedna nam wystarczy ;-)) Ładna babka jesteś ale oszczędność miejsca i regulamin ;-))
14 kwietnia 2013 22:44
No niestey usunięto namiary ale może ktoś słyszał??? chodzi o  pośredniczkę -opiekunkę Pani lsisa !!
15 kwietnia 2013 08:25
raczej bym sie nie pchała przez pośredniczkę -opiekunkę.To jest najgorsze z mozliwych rozwiązań:)jedz na 1 raz z firmą i wtedy będziesz bezpieczna:)
15 kwietnia 2013 09:36
witam wszystkich w ten słoneczny dzień.Dotka dzwoniłam do paru firm ale niestey za słaby język(ale się ucze)