Jak się czyta za dórzo wpisóf na foróm to terz morze się popiepszyć pisownia. Ja jestem wzrokowcem,jak widze takie cuś to sama nie wiem co jest poprawnie ,a co nie.
Jak się czyta za dórzo wpisóf na foróm to terz morze się popiepszyć pisownia. Ja jestem wzrokowcem,jak widze takie cuś to sama nie wiem co jest poprawnie ,a co nie.
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/704179,jan-miodek-nonsensowne-wielkie-litery,id,t.html
Ha!Doczytałam w innym artykule prof..Miodka,że popełniłam błąd-nie "z dużej litery " tylko "dużą literą":):):):)
Człowiek to się całe życie uczy,hi hi hi Zapamiętam to sobie:):):)
:-)
"Dlatego dziw się i nie próbuj zgłębiać.
Są takie rzeczy w niebie i na ziemi,
O których się nie śniło filozofom.
A może by tak osoby zwracające uwagę na poprawną , bezbłędną pisownię napisały petycję do Modiego , żeby każdego , kto dajmy na to w dziesięciu postach walnął byka , czy ortograficznego , stylistycznego , czy gramatycznego wywalać po prostu z forum ?
Aniołeczki moje kochane , coś mi się widzi , że jeśli to forum by jeszcze istniało to jedynie z garstką , garsteczką użytkowników aż w końcu i te osoby by wywiało stąd , bo wiatr hulał by po wątkach niemiłosiernie ......
To napisałam JA - opiekunka ludzi starszych a nie jakaś polonistka .
Kasiu, bo taki jest cel tego wątku. Jest dla osób, które chcą się jeszcze czegoś nauczyć i chcą pisać poprawnie po polsku niezależnie od tego, jaki zawód wykonują :).
Jeśli ktoś nagminnie i nieświadomie popełnia jakiś błąd, to zapamięta go i następnym razem się zastanowi, a jeśli komuś dobrze jest tak, jak jest, to po prostu wątek omija (żeby broń Boże się czegoś nie nauczyć!) i żyje dalej w błogim samozadowoleniu :).
Ja staram się pisać zawsze poprawnie, ale człowiek ułomny jest. Literówki na klawiaturze to standard. Kiedyś się pisało piórem, dziś się klepie w klawiaturę. Jak się nie zsynchronizuje paluchów, to zamiast "ó" wyjdzie "o", zamiast "ł" wyjdzie "l" i już zamiast "zrobić komuś łaskę", będzie "zrobić komuś laskę".
O to,to...już nas kiedys jedna z koleżanek przywitała "ciepłym członkiem"...zamiast "dzionkeim..
Uwaga, trudne słowo: bezczelnie :).
Nie "beszczelny" i nie "bezszczelnie" (sic!).