Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

20 kwietnia 2015 19:18
Lasagne)) feldasal i lody na deder))) wszystko sama tworzylam, no makaron, lody i salate nie))
20 kwietnia 2015 20:01 / 1 osobie podoba się ten post
Ja dzisiaj zrobiłam zapiekane szparagi
20 kwietnia 2015 21:00 / 2 osobom podoba się ten post
Placki ziemniaczane.
Na wierzch: twrozek, kawior, szczypior,  tarta rzodkiewka  z dorobina soli do tego.
Lekka czarna herbata slodzona miodem.
Deser: jablko pieczone.
20 kwietnia 2015 21:07 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Ja dzisiaj zrobiłam zapiekane szparagi

A jak robisz ,bo jakoś serca nie mam do szparag i żadnego pomysłu.
20 kwietnia 2015 22:47 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

A jak robisz ,bo jakoś serca nie mam do szparag i żadnego pomysłu.

Robiłam według tego przepisu, ale jest ich wiecej na necie. Wydaje mi sie ze smakują lepiej zapiekane http://bistro24.pl/gotowanie/przepisy/szparagi-w-boczku-z-parmezanem,116369.html, dla siebie zrobiłam z samym tylko parmezanem, pychota
20 kwietnia 2015 23:03 / 1 osobie podoba się ten post
Pomidorówka z domowych pomidorków / słoiki/ z ryżem, i żeberka na miodzie i kapusta podsmażana tez na miodzie i bylo słodko i smacznie :)))))))
21 kwietnia 2015 10:35 / 1 osobie podoba się ten post
Margolcia dzięki za stronę.Skorzystać.Moja PDP jest wprawdzie sparaliżowana ,ale powoli wprowadzamy jej normalne jedzenie bo te zupki miksowanie mogą już bokiem wychodzić.Dzisiaj mamy szpinak z jajkiem i ziemniaki tłuczone.Powoli mogę się wykazać kulnarnie bo lubię gotować.
21 kwietnia 2015 10:36
Margolcia dzięki za stronę.Skorzystać.Moja PDP jest wprawdzie sparaliżowana ,ale powoli wprowadzamy jej normalne jedzenie bo te zupki miksowanie mogą już bokiem wychodzić.Dzisiaj mamy szpinak z jajkiem i ziemniaki tłuczone.Powoli mogę się wykazać kulnarnie bo lubię gotować.
21 kwietnia 2015 10:36
21 kwietnia 2015 10:37 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa z leśnych grzybów z domowymi grzankami, żeberka , surówką. Jogurt.
21 kwietnia 2015 17:49
Proszę o pomoc. Chciałam w Niemczech kupić rybę Panga, czy ktos wie w jakim sklepie mogę ją dostać i jaka jest nazwa niemiecka?
21 kwietnia 2015 17:51
stakra

Proszę o pomoc. Chciałam w Niemczech kupić rybę Panga, czy ktos wie w jakim sklepie mogę ją dostać i jaka jest nazwa niemiecka?

ja mam w Edece, nazywa sie - pangasios

21 kwietnia 2015 17:55
leni

ja mam w Edece, nazywa sie - pangasios

Wielkie dzieki :)

21 kwietnia 2015 21:20
Spaghetti z sosem carbonara.Plus duszone warzywa i sałata bo to zawsze być musi.No i kompocik,jakby powiedziała Amelka.Ze śliweczek.
22 kwietnia 2015 09:04 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj bez szału, rosołek + naleśniki na słodko.