Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

25 kwietnia 2015 09:34 / 3 osobom podoba się ten post
Dopiero wróciłam do domu z rowerowego rekonansu.Napiszę wszystko w jednym temacie ponieważ czasu mam mało.Zaraz jadę po naszą forumową kolezankę na dworzec,więc dzień zanosi sie gadany.Upiekłam tort, ale zdjęcie wstawię pozniej a obiad robię dzisiaj typowo arabski tzn.tadżin z oryginalnymi przyprawami przywiezionymi z Maroka.

Po południu zrobimy raid rowerami chyba,że Gosia nie potrafi jeżdzić na takim wehikule.Ale jak damy radę to wieczorem zaprosimy prawie wszystkich na grylla.Pogoda dopisała jest pieknie i cieplutko.Zwijam się,żebym sie nie spóźniła na dworzec.Dobrego dnia wszystkim chłopakom też:):)
25 kwietnia 2015 09:34 / 1 osobie podoba się ten post
Dopiero wróciłam do domu z rowerowego rekonansu.Napiszę wszystko w jednym temacie ponieważ czasu mam mało.Zaraz jadę po naszą forumową kolezankę na dworzec,więc dzień zanosi sie gadany.Upiekłam tort, ale zdjęcie wstawię pozniej a obiad robię dzisiaj typowo arabski tzn.tadżin z oryginalnymi przyprawami przywiezionymi z Maroka.

Po południu zrobimy raid rowerami chyba,że Gosia nie potrafi jeżdzić na takim wehikule.Ale jak damy radę to wieczorem zaprosimy prawie wszystkich na grylla.Pogoda dopisała jest pieknie i cieplutko.Zwijam się,żebym sie nie spóźniła na dworzec.Dobrego dnia wszystkim chłopakom też:):)
25 kwietnia 2015 09:37
Karkówka w warzywach już nastawiona dusi sie powolutku.Ziemniaki,sałata.
25 kwietnia 2015 09:47 / 1 osobie podoba się ten post
Za te truskaweczki to amelka Cie dorwie:):):)
25 kwietnia 2015 09:47 / 1 osobie podoba się ten post
Mam wolne od gotowania.Syn PDP przywiezienia kurczaka z rożna.Ugotuję tylko PDP ze dwa ziemniaczki bo surówka ma też być.Życzę smacznego.
25 kwietnia 2015 10:56 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaki. klopsiki w sosie smietanowo-koperkowym , grune i tradycyjnie jogurt. Truskawki były wczoraj
25 kwietnia 2015 13:30
Ziemniaki,szczupak smażony,surówka "misz-masz"czyli:kawałek pekinskiej,2kiszone ogórki,kilka rzodkiewek,2 pomidory,czerwona fasolka z puszki,koperek,cukier,sól,pieprz cytrynowy,mieszanka oleju kujawskiego z czosnkiem i bazylią/takie małe saszetki smakowego sie pojawiły, to kupiłam na spróbowanie/-wszystko pokrojone,wymieszane:)Jak zostaje ,bo to spora micha wychodzi to na kolacje dorzucam jaja na twardo,jakas wedline jak mam ,troche majonezu i jest żarełko:)
26 kwietnia 2015 10:34 / 1 osobie podoba się ten post
Moją Damę córka z zięciem zabierają do miasta na obiad. Ja mam einige Stunden frei. Mam na dziś w słoiczku zamknięty na gorąco rosołek z obranym mięskiem z udka kurczaka. Zrobię z tego smaczny sosik ze świeżym koperkiem, a do tego tarta marchewka z kawałkiem pomarańczy i sosem vinegret. Potem wsiądę na rower i spalę pożarte kalorie.
26 kwietnia 2015 10:35 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dzis polska klasyka wiosenno-niedzielna czyli schaboszczak,ziemniaki ,mizeria,galaretka na deser i sok z winogron ,własny:)na popitkę:)
26 kwietnia 2015 11:14 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie rolada wołowa ,szpecle i surówka.Syn jak co niedzielę przynosi obiad lub ja idę do nich.Smacznego życzę.
26 kwietnia 2015 14:07 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie ziemniaczki,brokuł,piers z kurczaka w panierce sosik,budyn no i herbatka!!
26 kwietnia 2015 14:11 / 2 osobom podoba się ten post
Hmmmmmmmm mniam mniam apetytu mi narobiłas!!
26 kwietnia 2015 14:28
Śledzie prosto z morza złowione przez syna pdp
Opieczone juz i w zalewie - takie mi przyniósł Kolacja sie dobrze zapowiada:) Bo do tego żeby na obiad śledzie jeść wg niemieckiej mody,nikt mnie nie przekona...
26 kwietnia 2015 14:30 / 1 osobie podoba się ten post
Też ulepiłam trochę pierowgó z mięsem,oczywiście naćpałam się przy tym,bo powstrzymać sie nie mogłam. Na szczęscie w porę sie opanowałam i zostały na wieczór :)
26 kwietnia 2015 14:43 / 1 osobie podoba się ten post
Dasz radę kochana bo Ty twarda jesteś :)