Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

30 maja 2015 12:30 / 1 osobie podoba się ten post
No i klasyk,szparagi zawinięte w szynkę parmeńską i do tego sos beszamelowy.
Ukochane danie Wielkiego Szefa,już świętej pamięci,niestety...
30 maja 2015 12:41 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie wczorajsze spaghetti.
Wczoraj dotarła spóźniona przyjaciółka pdp, przytargała roladę biszkoptową ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną. Najedzony tymi słodkościami pdp nie zjadł dużo spaghetti. Bo on obiad jada ok. 18oo. Dzisiaj dokończymy. Sos gotowy przecież. Za to ta rolada została w lodówce na moje nieszczęście. Musze ćwiczyć i baardzo się starać żeby jej się krzywda nie stała.
30 maja 2015 12:56
Co  Niemcy widza w tych szparagach ??? jeszcze dzisiaj , szparagi , ziemniaki , i plaster szynki, Boze co to za danie ??? nie moge juz na te szparagi patrzec  Zwlaszcza ,ze Herman podaje je twarde . Czy lubicie w takim wydaniu szparagi ???
30 maja 2015 13:01 / 1 osobie podoba się ten post
Normalne placki ziemniaczane.Z apfelmus OMA a ja ze śmietaną.
30 maja 2015 13:27 / 2 osobom podoba się ten post
Polska kartoflanka na wędzonym boczku z kluseczkami rwanymi, z hojnie posypaną zieleniną.
30 maja 2015 13:37
barbara66

Co  Niemcy widza w tych szparagach ??? jeszcze dzisiaj , szparagi , ziemniaki , i plaster szynki, Boze co to za danie ??? nie moge juz na te szparagi patrzec :zalamka2: Zwlaszcza ,ze Herman podaje je twarde . Czy lubicie w takim wydaniu szparagi ???

Ja nauczyłam się jeść szparagi w Niemczech.Jak są dobrze zrobione ,to mi smakują bardzo.Osobiście wolę od tego roku zielone niż białe ,ale wszystkie są dobre.Ja serwuję w szynce ,sałatkę ,zupę ,ale możliwości jest wiele .
30 maja 2015 15:11 / 1 osobie podoba się ten post
Poskarżyjek kulinarnych ciąg dalszy - ta dzisiejsza pavlova wyszła mi taaaka pyszna, że 2 kawały zjadłam. pyszności. Kalorii nie liczę, bo mi milionów zabrakło. Ostatni raz.
Zjedliśmy połowę - a uwierzcie ta połowa była duuuuża.
Dla równowagi dziś rower dotarł. Syn podopiecznej przywiózł. Chyba zaraz na niego wsiądę i jak mi mój brzuch objedzony pozwoli - to pojadę w siną dal.
Kto chętny na słodkości ?. Obdaruję chętnie. Niech komu innemu w boczki idzie.
30 maja 2015 16:27 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Poskarżyjek kulinarnych ciąg dalszy - ta dzisiejsza pavlova wyszła mi taaaka pyszna, że 2 kawały zjadłam. pyszności. Kalorii nie liczę, bo mi milionów zabrakło. Ostatni raz.
Dla równowagi dziś rower dotarł. Syn podopiecznej przywiózł. Chyba zaraz na niego wsiądę i jak mi mój brzuch objedzony pozwoli - to pojadę w siną dal.

No czekam i czekam na tą Pavlovą...Teraz masz rower,to szybciej śmigniesz

U mnie na obiad były ziemniaki,kalafior z masłem i bułką tartą i kotlety schabowe...Wyszły mi trochę za twarde,ale babcia wszystko zjadła.

Na deser dla pdp mus jogurtowo-brzoskwiniowy z kawałkami świeżych brzoskwiń,dla mnie budyń waniliowy z ...kawałkami arbuza
30 maja 2015 16:36 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

No nareszcie,jechał ten biedny rowerek z Chin chyba:)Grunt ,że dojechał:)Jedź,jedź,jak wrócisz bedziesz głodna i wsuniesz pozostałosci Pavlowej:):):):)Hi hi hi
30 maja 2015 16:46 / 1 osobie podoba się ten post
barbara66

Co  Niemcy widza w tych szparagach ??? jeszcze dzisiaj , szparagi , ziemniaki , i plaster szynki, Boze co to za danie ??? nie moge juz na te szparagi patrzec :zalamka2: Zwlaszcza ,ze Herman podaje je twarde . Czy lubicie w takim wydaniu szparagi ???

Ja bardzo lubie szparagi jako danie główne
jak i w saładce,
a poza tym są zdrowe.
30 maja 2015 16:49 / 3 osobom podoba się ten post
Pomidorówka z makaronem i naleśniki z jagodami.
30 maja 2015 17:28 / 3 osobom podoba się ten post
Szparagi z sosem z kartonika.młode ziemniaki,iszynka i oczywiście kompot z rabarbaru.
30 maja 2015 17:52 / 3 osobom podoba się ten post
Kotlety mielone, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną.
Dzisiaj nie było miseczki płatków, dla urozmaicenia PDP zjadł pudding Paula.
30 maja 2015 18:45 / 7 osobom podoba się ten post
Obiad był ,a nawet kolacja . Dziś makaron i mięsko z sosem do tego sałata z zielonym ogórkiem.
31 maja 2015 07:32 / 2 osobom podoba się ten post
Resztki wczorajszego obiadu tylko ziemniaczki ugotujje,musze mniejsza puszke z kapusta kupowac to nie bedzie zostawac!!jogurt i woda!! No i mam ochote na ciasto z rabarbarem wiec chyba upioke!! Na podwieczorek!!