Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

30 marca 2015 12:42 / 1 osobie podoba się ten post
Zupe fasolowa serwowałam kompocik i jogurci:))
30 marca 2015 13:28 / 2 osobom podoba się ten post
   dzisiaj u mnie  " naleśniki " 
30 marca 2015 15:16 / 6 osobom podoba się ten post
Dzisiaj obiad "prosty".
Ziemniaki gotowane w mundurkach,
bigos, ale taki z chudym miesem pol na pol piersi kurczaka i szynka wieprzowa.
I ostatnie grzyby suszone z lasu.
Ale za to na 1 kg kapusty 1 kg miesa )
Na deser kawa i ....buleczki drozdzowe z jagodami, ktore po raz pierwszy w zyciu upieklam wg przepisu Kasi 63.
Urosly i smakuja pieknie.
Ale nastepnym razem dam nieco mniej maki, i doloze jeszcze 1 zoltko, a bialko rozbeltam i posmaruje na wierzchu buleczki przed pieczeniem, zeby ladnie sie blyszczaly.
30 marca 2015 18:59 / 1 osobie podoba się ten post
Ładny mi "prosty"...dosiadłabym się z chęcią do takiego obiadu a zwłaszcza do tych bułeczek z jagodami
30 marca 2015 20:21 / 8 osobom podoba się ten post
No ta ja wam napisze co u mnie w kuchni sie działo dzisiaj. Znaczy w kuchni pdp :))) Wieczorem gwizdało jakby sie chałupa miała zawalić i tak kiedy nie umiałam zasnąć pomyślałam, że mnie pdp z rana w kuchni uprzedzi i ciekawe co namiesza??? Przeszło to moje oczekiwania. Jak otwarłam lodówkę to mnie kaczka przywitała :)) Zawsze zostawiam na wierzchu jakieś tanie rzeczy do zmasakrowania w razie godziny "W". Wczoraj mi sie za dużo makoranu ugotowało i pdp zrobiła sobie z niego miszung. Wsadziła tam paszczetke, tomate i surowe jajko. Aha i troche masła i nie potrafiła tego upiec na całe szczescie bo kuchenke na noc wyłaczam. Jak zobaczyłam tą breję to mnie zemdliło a pdp że to bardzo dobre. No to ja, że fajnie nie musze dzisiaj gotować obiadu bo sobie sama ugotowała. Podgrzałam to a w rezerwie miałam oczywiście coś innego. Ale pdp tę breję zjadła w całości i sie najadla i podsumowała że pyszne:)))  
30 marca 2015 20:26
Następna pdp z poczuciem humoru:)
31 marca 2015 07:18 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dzis beda ktleciki mielone ziemniaczki ,brokuł,kompocik no i jogurci:))
31 marca 2015 07:25
amelka

Dzisiaj obiad "prosty".
Ziemniaki gotowane w mundurkach,
bigos, ale taki z chudym miesem pol na pol piersi kurczaka i szynka wieprzowa.
I ostatnie grzyby suszone z lasu.
Ale za to na 1 kg kapusty 1 kg miesa :-))
Na deser kawa i ....buleczki drozdzowe z jagodami, ktore po raz pierwszy w zyciu upieklam wg przepisu Kasi 63.
Urosly i smakuja pieknie.
Ale nastepnym razem dam nieco mniej maki, i doloze jeszcze 1 zoltko, a bialko rozbeltam i posmaruje na wierzchu buleczki przed pieczeniem, zeby ladnie sie blyszczaly.

Amelka,a gdzie znajdę przepis na tebułeczki?
31 marca 2015 08:29 / 4 osobom podoba się ten post
Dziś na obiad leczo,o którym przypomniała mi Słonecznie ,a na drugie zupa oczywiście. Bo u nas jest odwrotnie,pierwsze danie jemy w południe ,a drugie na kolację. Na deser kokosanki...chyba dotrwają do deseru?
31 marca 2015 08:30 / 3 osobom podoba się ten post
kalafiorek i jajko sadzone --------ostatni obiad............
31 marca 2015 08:32 / 2 osobom podoba się ten post
Schabowy, ziemniaki i mizeria. Tradycyjnie. Od jutra córka PDP ma wolne i podobno ma gotować. Muszę zjeść na zapas.
31 marca 2015 09:57 / 4 osobom podoba się ten post
Kotlety mielone sos pieczarkowy ziemniaki i chyba mizerię zmałpuję od Wstęgi.
31 marca 2015 10:01 / 5 osobom podoba się ten post
Rosół na żeberkach z lanymi kluskami:))
31 marca 2015 10:13 / 2 osobom podoba się ten post
Chłopski garnek, bułka,jogurt.
31 marca 2015 10:15 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Kotlety mielone sos pieczarkowy ziemniaki i chyba mizerię zmałpuję od Wstęgi.

zerzne dzisiaj ten obiad. tylko ze zamiast mizerii zrobie marchew z jablkiem.