Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

31 marca 2015 10:15 / 5 osobom podoba się ten post
Dzis wyjatkowo obiad dwudaniowy.Zjechało się dwóch babciowych wnuków,chłopy na schwał to sama zupka się wczorajsza raczej nie najedzą:)Więc kuchnia dzis łaskawa i dodatkowo serwuje ziemniaczki,surówkę/lodowa,ogórek zielony,papryka,jogurt grecki,przxyprawy,koperek/ i cyce kurzęce panierowane.Chyba sie najemy myslę:)
31 marca 2015 10:18 / 3 osobom podoba się ten post
a ja mam dzisiaj mielone, sosik pieczarkowy, ziemniaki do tego, no i obowiązkowo czerwona kapucha z jabłkiem :):):)
31 marca 2015 10:33 / 1 osobie podoba się ten post
kruszynka1964

Amelka,a gdzie znajdę przepis na tebułeczki?

Kruszynko, w wypiekach Kasia63 podala.
Tylko maki nieco mniej dodaj i pamietaj, zeby ciasto dobrze wyroslo. I ja wkladalam do zimnego piekarnika. Urosly takie zlote kuleczki.
A i drozdze z mlekiem tez troszke poczekalam, az zaczna fermentowac.
Dzisiaj na sniadanie tez byly. Z maslem i zoltym serem dobrze smakowaly. Bo upieklam kilka bez nadzienia tez )
31 marca 2015 10:34 / 4 osobom podoba się ten post
puree, marchewka z groszkiem i camembert z żurawiną.
jutro już ze zmienniczką coś upichcę ;]
31 marca 2015 10:38 / 3 osobom podoba się ten post
dzis na miescie....
31 marca 2015 10:55 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Dzis wyjatkowo obiad dwudaniowy.Zjechało się dwóch babciowych wnuków,chłopy na schwał to sama zupka się wczorajsza raczej nie najedzą:)Więc kuchnia dzis łaskawa i dodatkowo serwuje ziemniaczki,surówkę/lodowa,ogórek zielony,papryka,jogurt grecki,przxyprawy,koperek/ i cyce kurzęce panierowane.Chyba sie najemy myslę:)

Pod warunkiem, ze wszystkiego zrobiłaś w ilościach hurtowych.
31 marca 2015 13:43 / 4 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

U mnie dzis beda ktleciki mielone ziemniaczki ,brokuł,kompocik no i jogurci:))

U mnie też mielone, ziemniaczki i marchewka z groszkiem :))
31 marca 2015 13:59 / 4 osobom podoba się ten post
Zmodyfikowalam poranny pomysl na obiad i bylo tak:
- kasza gryczana zapiekana,
- mielone kotlety w sosie wlasnym z cebula,
- ogorek kiszony (nie wiedziec dlaczego, ale idealnie mi do tej kaszy pasuje),
- marchew tarta z jablkiem i jogurtem.
Do popicia herbata angielska.
Na deser- tabletki )
31 marca 2015 14:02 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Zmodyfikowalam poranny pomysl na obiad i bylo tak:
- kasza gryczana zapiekana,
- mielone kotlety w sosie wlasnym z cebula,
- ogorek kiszony (nie wiedziec dlaczego, ale idealnie mi do tej kaszy pasuje),
- marchew tarta z jablkiem i jogurtem.
Do popicia herbata angielska.
Na deser- tabletki :-))

A ja zapomniałam o moim deserze :)) Dobrze, że to przeczytalam :))
31 marca 2015 15:43 / 2 osobom podoba się ten post
W końcu resztka niedzielnego obiadu....
Ryż z chinsko-wegetarianską "potrawką".

Dziadek tez się ucieszył,ze to juz ostatni raz w tym tygodniu.....
31 marca 2015 15:58 / 5 osobom podoba się ten post
Kapusta kiszona i kasseler, 15 minut i obiad gotowy i to mnie najbardziej tu cieszy, czas przygotowania posiłków :). Tak mnie "przyuczyli" albo sama się"przyuczyłam" i twardo się tego trzymam :)
31 marca 2015 16:08 / 2 osobom podoba się ten post
Placuszki z jablkami .
31 marca 2015 16:09 / 2 osobom podoba się ten post
Spaghetti z pomidorowym sosem i serem.  
Jako deser gotowce - 1 bułeczka z czekoladą, druga z cynamonem, zalatywały niestety chemią.
Za to spaghetti pycha, bo robiłam tak jak lubię, pdp w przedszkolu :)
31 marca 2015 19:47
Dagmara

Kapusta kiszona i kasseler, 15 minut i obiad gotowy i to mnie najbardziej tu cieszy, czas przygotowania posiłków :). Tak mnie "przyuczyli" albo sama się"przyuczyłam" i twardo się tego trzymam :)

Dagmara, kasseler to takie mieso schabu z koscia, juz gotowe, rozowe i zagrzac tylko?
Widzialam takie cos w Aldim. Tak?
31 marca 2015 22:05 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Dagmara, kasseler to takie mieso schabu z koscia, juz gotowe, rozowe i zagrzac tylko?
Widzialam takie cos w Aldim. Tak?

nie nie to takie bez kości, jak od szynki troche tak jakby podwędzane, 6 kawałków w opakowaniu, nie dużych, w Kauflandzie za 2,80 ileś, kapusta w puszcze jak groszek konserwowy, tylko 3 minuty gotujesz żeby ciepła była, no doprawiasz w/g włąsnego uznania, ja dosaję duzo przypraw i troche pasty pomidorowej i kłądziesz to mięso tylko do podgrzania, naprawdę dobre, mozna i z ziemniakami