Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

08 czerwca 2015 12:48 / 1 osobie podoba się ten post
Kotlet z kurczaka, ziemniaki, sałata ze śmietaną, woda mineralna i PDP niezmordowanie od iluś dni miseczkę płatków z mlekiem.
08 czerwca 2015 14:22
tina 100%

Jako że słowa "projekt" i "kreatywność" pasują do siebie idealnie, to druga wersja naleśnikowa nada się perfekt, a zwłaszcza ta resztka pieczarek, nooo-nawet i bez naleśnika bym podała- a niech się pdp zastanawia co to? Przy okazji pamięć poćwiczy;))). A najlepiej niech se te naleśniki sama zrobi, to i ręce pogimnastykuje w ramach "krankengimnastik" ;)))).
Ja dzisiaj nic nie gotuję, bo jeszcze z wczoraj "mom", a poza tym czuję się tak obżarta, że se chyba dziś ostrą diete zrobie.
Balowało się- to cierp ciało co chciało teraz;))))- to do mnie:))).

Jednak na słodko , zasmażane z serem wygrały !.....sama bym chetnie zjadła " inne " , ale zawsze staram się pytać , czy to albo to na obiad , ona jest wtedy taka dumna , prawie jak by w kuchni stała ! często jak coś gotuję to pytam jak ona to robiła ,udaję zdziwioną , że i " tak " można , że spróbuję zrobić po " jej " ...........no ! a robię i tak po swojemu , wszyscy są szczęśliwi a ważne , że mi w garnkach nie miesza ))))))))......pieczarki wytrzymają do jutra , zupę ugotuję ))))))
08 czerwca 2015 14:33
ziemniaki pieczone i do tego sledzie w śmietanie :)
08 czerwca 2015 14:58
Pierś z kuraka w sosie z pieczarkami i marchewką sałata dziadki ziemniaki a ja ryż.
08 czerwca 2015 16:34
kasiachodziez

Pierś z kuraka w sosie z pieczarkami i marchewką sałata dziadki ziemniaki a ja ryż.

Wczoraj nic  -zjedliśmy na Feście, dzisiaj:
Leberkäse w Jägersoße, ziemniaki, brokuły w sosie serowym + sałata.
Na deser mały jogurcik, na to ćwiartki truskawek, polane sosem truskawkowym.
09 czerwca 2015 07:36
ech ryba, ziemniaki ,,sos koperkowy,szpinak jogurt i woda do picia
09 czerwca 2015 07:39
Dziś jest dzień synowej pdp-przyjezdża ją kąpać,spędza z niż czas,przygotowuje obiad...
09 czerwca 2015 07:42
Spagetti dla PDP ,a dla mnie ryba .Chyba ,że za dużo mi się zrobi spagetti to może zjem??
09 czerwca 2015 10:18 / 2 osobom podoba się ten post
Naleśniki!
09 czerwca 2015 10:19
jaa juz jadę na te nalesniki..a z czym..??
09 czerwca 2015 10:21 / 1 osobie podoba się ten post
Błeeee ja nie lubię naleśników :-/ Zrobię pieczone piersi z kurczaka i makaron.
09 czerwca 2015 10:53
U mnie podobnie: barszcz czerwony z krokietami ;)))))))))))))))))))))))))
Na deser owoce. I chyba coś upiekę na deser ;)))))))))))))))))))))
09 czerwca 2015 11:44
U mnie będzie penne ze sosem pieczarkowo-serowym i sałata i pomidorki ze sosem balsamicznym.
09 czerwca 2015 12:25
Już po obiedzie .Dziś zapiekanka z makaronu i różne dodatki (co pozostało )pomidorowa sałatka ze szczypiorkiem.
09 czerwca 2015 14:00
Dzisiaj w końcu chłodniej więc:
udka z kurczaka (gotowiec - prosto z grilla) + frytki + Buttergemüse + sałata,
na deser jogurcik na to truskawki, do popicia herbatka z mięty.