Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

06 czerwca 2015 10:18 / 4 osobom podoba się ten post
ziemniaczki w sosie pieczarkowym a do tego mielony i czerwona kapusta .
06 czerwca 2015 11:15 / 2 osobom podoba się ten post
Naleśniki z serem i sosem truskawkowym 
Do popicia herbatka ze świeżej mięty.

06 czerwca 2015 11:21 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa pomidorowa z makaronem , kuleczkami z mięsa mielonego i dużą ilością warzyw
06 czerwca 2015 11:23 / 3 osobom podoba się ten post
Ugotowałam nasz krupnik na udzie z kurczaka.I zapiekankę ziemniaczaną.Już siedzi w piekarniku .Na deser arbuz.Ale deser to po południu.
06 czerwca 2015 11:25 / 3 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj nic nie gotuje-babcia stwierdziła że im przecież żadna opiekunka nie potrzebna bo ona wszystko sama potrafi no to proszę bardzo ma okazje się wykazać.......
06 czerwca 2015 11:35 / 2 osobom podoba się ten post
Leberkäse, ziemniaki, warzywa z patelni własnego pomysłu, nektar jabłkowy + PDP płatki z mlekiem
06 czerwca 2015 13:19 / 1 osobie podoba się ten post
Obiad był :potrawka z kurczaka ,ryż i mieszanka sałat (co zostało ).Po południu miały być lody ,ale zimno jest ,to może gorąca kawa i małe co nieco .
06 czerwca 2015 14:17 / 3 osobom podoba się ten post
Po raz pierwszy robiłam knedle bawarskie, kurczak pieczony z jablkami na miodzie i sałata w sosie jogurtowym.
06 czerwca 2015 14:17
Po raz pierwszy robiłam knedle bawarskie, kurczak pieczony z jablkami na miodzie i sałata w sosie jogurtowym.
06 czerwca 2015 16:22 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Ugotowałam nasz krupnik na udzie z kurczaka.I zapiekankę ziemniaczaną.Już siedzi w piekarniku .Na deser arbuz.Ale deser to po południu.

Miałyśmy dziś ten sam smak bo ja też miałam krupnik na udkach i do tego budyn owocowy mojej roboty.
06 czerwca 2015 16:59 / 5 osobom podoba się ten post
Ziemniaki,bratwurst i kapusta kiszona.
Dla smakowej równowagi sałatka owocowa.
07 czerwca 2015 06:19 / 1 osobie podoba się ten post
Powturka od wczoraj!!
07 czerwca 2015 07:09 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Powturka od wczoraj!!

Kochana ! proszę tu pisać jasno i wyraznie co się gotuje a nie jakimiś skrótami lecisz ! Nie mam pomysła na dzisiejszy obiad , pomyślałam sobie , że tu zajrzę i pierwszy z brzegu " podkradnę " a tu nasze forumowe " słoneczko " poleciało po bandzie i co ? jak mam do jasnej , ciasnej tą " powturkę " ugotować , usmażyć , upiec ? a nic to ! podam na zimno
07 czerwca 2015 07:50 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Kochana ! proszę tu pisać jasno i wyraznie co się gotuje a nie jakimiś skrótami lecisz ! Nie mam pomysła na dzisiejszy obiad , pomyślałam sobie , że tu zajrzę i pierwszy z brzegu " podkradnę " a tu nasze forumowe " słoneczko " poleciało po bandzie i co ? jak mam do jasnej , ciasnej tą " powturkę " ugotować , usmażyć , upiec ? a nic to ! podam na zimno :-):-):-)

hahahhhaha no tak Basiu papryczka faszerowana mieskiem mielonym i warzywami ,do tego sosik pomidorowy,kompot i owoc na deser:))
07 czerwca 2015 07:54 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

hahahhhaha no tak Basiu papryczka faszerowana mieskiem mielonym i warzywami ,do tego sosik pomidorowy,kompot i owoc na deser:)):-)

Nooooo ! tak to już wszystko jasne ....... mięso mielone mam , cholerka , paprykę wczoraj do sosu " rozprawiczyłam " ......nic ! trza udka na patelnię wrzucić , ale dziękuję Mamuelko  ))))))