Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

09 czerwca 2015 15:45 / 2 osobom podoba się ten post
Oj, czy w taką szybkę zwijane? żeby śię nie skaleczyc tylko w czasie jedzenia ''szybki.'
09 czerwca 2015 17:32
Wiem Geronimo,,
09 czerwca 2015 18:51
Ona_Lisa

Wiem Geronimo,,:-)

zawinac szparagi w SZYNKE kazdy potrafi , ale Ona- Lisa jest wyjatkowa kucharka i ta szybka nie jest zwykla szybka, tego sie nie je. Ona - Lisa ma swoja recepture na SZYBKE:))))) cholerne literki
09 czerwca 2015 18:54
leni

zawinac szparagi w SZYNKE kazdy potrafi , ale Ona- Lisa jest wyjatkowa kucharka i ta szybka nie jest zwykla szybka, tego sie nie je. Ona - Lisa ma swoja recepture na SZYBKE:))))) cholerne literki

A żartowałam a Tobie to oco chodzi? !
09 czerwca 2015 18:58 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

A żartowałam a Tobie to oco chodzi? !

Ona, ja tez chcialam zazartowac:):) sama sie zastanawiam czemu czasem moje slowa , ktore maja pobudzic innych do dobrego nastroju , odbierane sa odwrotnie :( chyba mam ciezki zart , ale niech tam. Nic nie mialam zlego na mysli, wrecz przeciwnie:)
09 czerwca 2015 19:01
leni

Ona, ja tez chcialam zazartowac:):) sama sie zastanawiam czemu czasem moje slowa , ktore maja pobudzic innych do dobrego nastroju , odbierane sa odwrotnie :( chyba mam ciezki zart , ale niech tam. Nic nie mialam zlego na mysli, wrecz przeciwnie:)

Bo tłumaczysz mi ,że co?? że ja niby gotowac nie umiem?? bez odbioru, tak będzie lepiej.
Nie odebrałam tego jako żart.
09 czerwca 2015 19:17
Ona_Lisa

Bo tłumaczysz mi ,że co?? że ja niby gotowac nie umiem?? bez odbioru, tak będzie lepiej.
Nie odebrałam tego jako żart.

Ona, nie chcialam Cie urazic!!!! Czy odbierzesz , czy nie, chce tylko powiedziec, ze daleka bylam i jestem od obrazania kogos. Chcialam zazartowac , ale nie z Ciebie. Koniec tematu, nie bede juz wiecej pisac moich zartow, bo nie znam Was i nie wiem jak kto moje pisanie odbierze. Jesli urazilam , przepraszam choc nie wiem za co . Nic zlego nie mialam na mysli
09 czerwca 2015 19:19 / 1 osobie podoba się ten post
leni

Ona, nie chcialam Cie urazic!!!! Czy odbierzesz , czy nie, chce tylko powiedziec, ze daleka bylam i jestem od obrazania kogos. Chcialam zazartowac , ale nie z Ciebie. Koniec tematu, nie bede juz wiecej pisac moich zartow, bo nie znam Was i nie wiem jak kto moje pisanie odbierze. Jesli urazilam , przepraszam choc nie wiem za co . Nic zlego nie mialam na mysli

Ok, Leni
09 czerwca 2015 22:19
Samboja

U mnie będzie penne ze sosem pieczarkowo-serowym i sałata i pomidorki ze sosem balsamicznym. :gotowanie:

Od sosu czy octu balsamicznego czarnieja zeby. Te naturalne, naturalnie.
09 czerwca 2015 22:26 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Polędwiczki wieprzowe z kolorowym pieprzem, ziemniaki pieczone z rozmarynem, sałata z fetą:), tyle, że nie mojego autorstwa:)
Muszę z bólem stwierdzić, że mężczyźni posiadają talenty kulinarne:)
Wieczorem ma być coś ekstra, ale nie wiem, czy do jedzenia;))).

Na wieczor wedlug mnie ekstra mozna zrobic ser feta smazony ( panierowac plastry sera w jajku rozbeltanym z oregano, dalej w mace i wrzucac na gorace klarowane maslo. Smazyc na zloty kolor i przewracac tylko raz), na grubym plastrze pomidora polozonym. Posypany szczypiorem.
I pomiedzy pomidorem a serem tez szczypior lub cienko mloda cebula krojona i pieprzona.
Pyszne, szybkie, wytworne i zaskoczyc tez zjadacza mozna..
10 czerwca 2015 07:38 / 1 osobie podoba się ten post
Dzis wyproje placuszki z kolrolabi  w razie w mam jeszcze zupe wiec jak nie beda jadalne to bedzie zastepstwo jakis owoc pewnie gruszke i woda
10 czerwca 2015 08:07 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie jak zwykle catering- i dobrze- bo nie muszę wymyślać i zle- bo szybciej by zleciał czas.
10 czerwca 2015 08:39 / 2 osobom podoba się ten post
A ja nieśmiertelne szparagi plus sos beszamelowy i filecik z rybki
10 czerwca 2015 08:48 / 1 osobie podoba się ten post
Frytki i jakies mięso albo rybę . w każdym razie ma być smazone , choć powiem szczerze ze stronie od tłustej diety to dzis mam ochotę na " dietę amerykańską" .
10 czerwca 2015 08:57 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Na wieczor wedlug mnie ekstra mozna zrobic ser feta smazony ( panierowac plastry sera w jajku rozbeltanym z oregano, dalej w mace i wrzucac na gorace klarowane maslo. Smazyc na zloty kolor i przewracac tylko raz), na grubym plastrze pomidora polozonym. Posypany szczypiorem.
I pomiedzy pomidorem a serem tez szczypior lub cienko mloda cebula krojona i pieprzona.
Pyszne, szybkie, wytworne i zaskoczyc tez zjadacza mozna..

Aż mi zapachniał Twój przepis:)
Fety panierowanej jeszcze nie robiłam, całość w zestawieniu z pomidorem i szczypiorem wygląda apetycznie.
Ciekawa jestem jaki byłby efekt, jakby opanierowaną w ten sposób fetę obsmażyć na oliwie z oliwek, zamiast szczypioru użyć świeżej bazylii, a na piramidkę z sera, cebuli i pomidora, położyć czarną oliwkę.