Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

10 czerwca 2015 09:40 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Od sosu czy octu balsamicznego czarnieja zeby. Te naturalne, naturalnie.

Ale dowcip.Czyli podopiecznym nie grozi ,bo zazwyczaj protezki gryzą .hi.hi.
10 czerwca 2015 09:45
Chyba szparag nie lubię.No ,może rzadko jadam i gara tu nie mam do gotowania Jakoś mnie nie pozwalają na kolana.Sama nie wiem ,jak by mi kto podał.?hi hi
10 czerwca 2015 09:50 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Chyba szparag nie lubię.No ,może rzadko jadam i gara tu nie mam do gotowania Jakoś mnie nie pozwalają na kolana.Sama nie wiem ,jak by mi kto podał.?hi hi

Szparagi ostatnio gotują tyle na parze. Wtedy nie trzeba mieć żadnego specjalnego gara :)
10 czerwca 2015 10:12 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie rosołek się gotuje ,zapach na cały dom.Na drugie mięsko z rosołku w sosie chrzanowym ,ziemniaki,buraczki.
10 czerwca 2015 10:43 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaki w obierkach :), kwark plus szynka szwajcarska, trundo to nazwać obiadem no ale obiad nie, sama raczej nie mam wyboru co gotować. Deser piwsko 5 % czyli z bitą śmietanką można to tak nazwać, dla mnie cappuccino i fajnie, że chociaż taki deserek mogę mieć :)
10 czerwca 2015 11:29 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie zapiekanka z makaronu z szynką i dużą ilością tartego sera żółtego
10 czerwca 2015 13:21 / 1 osobie podoba się ten post
kruszynka1964

A ja nieśmiertelne szparagi plus sos beszamelowy i filecik z rybki:gotowanie:

Sezon szparagowy ma się ku końcowi - :pomponiara:
10 czerwca 2015 13:23
My same z Podopieczną to dzisiaj na słodko: nalesniki z serem polanę gęstą śmietaną z cukrem walniliowym i wczorajszy rosół.
10 czerwca 2015 14:36
tina 100%

Aż mi zapachniał Twój przepis:)
Fety panierowanej jeszcze nie robiłam, całość w zestawieniu z pomidorem i szczypiorem wygląda apetycznie.
Ciekawa jestem jaki byłby efekt, jakby opanierowaną w ten sposób fetę obsmażyć na oliwie z oliwek, zamiast szczypioru użyć świeżej bazylii, a na piramidkę z sera, cebuli i pomidora, położyć czarną oliwkę.

Tak, oliwke czarna tez juz kladlam. Bardzo dobre. Na oliwie tez usmazyc mozna, jednakze ta z oliwek nie lubi silnego podgrzewania.
Swieza bazylie lepiej na wierch polozyc tez. Cebula pomiedzy nadaje smaku. Ale mozna rozne warianty wyprobowac.
)
11 czerwca 2015 07:54 / 2 osobom podoba się ten post
Kotleciki mielone,sosik pieczarkowy,ziemniaczki marchewka z groszkiem,jogurt,woda do picia
11 czerwca 2015 10:36
Potrzebuję szybkiej porady:
Wczoraj kupiłam coś takiego: Geschnetzeltes nach Gyros Art
Jak się to robi? .....tylko na patelnię, obsmażyć, zalać bulionem i poddusić? -jak długo? bo dla dziadków wszystko musi być supermiękkie (tak jak gulasz 40-60 min?)

Dzieki za szybką poradę - bo obiad musi być do 12.oo
11 czerwca 2015 10:53 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie jajka w sosie chrzanowym-ziemniaczki-kapusta czerwona
11 czerwca 2015 10:55 / 1 osobie podoba się ten post
Naleśniki z musem jabłkowym, sok jabłkowy do picia i pewnikiem dla PDP miseczka płatków z mlekiem.
11 czerwca 2015 11:06 / 1 osobie podoba się ten post
Gabrysia

Potrzebuję szybkiej porady:
Wczoraj kupiłam coś takiego: Geschnetzeltes nach Gyros Art
Jak się to robi? .....tylko na patelnię, obsmażyć, zalać bulionem i poddusić? -jak długo? bo dla dziadków wszystko musi być supermiękkie (tak jak gulasz 40-60 min?)

Dzieki za szybką poradę - bo obiad musi być do 12.oo :-)

Dokładnie tak się robi:)
To i tak będzie miękkie, bo to paski mięsne są, nie potrzebują długo się dusić- no, oczywiscie czas duszenia też będzie zależał od rodzaju mięsa z jakiego są zrobione.
11 czerwca 2015 11:40 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie kwarknedel z sosem waniliowym,i porzeczki miksowanie z cukrem.Knedle polane masłem z bułką tartą.