Na wyjeździe #22

28 marca 2015 21:35 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Wiem o tej zmianie,ale mam problem....Czy w telefonie czas mi się automatycznie zmienia...?  Za Chiny nie pamiętam....jak to będzie z budzikiem?...a na śniadanie muszę zejść przed 7 :/

Wejdz w zegar a następnie w ustawienia i zobacz czy masz zaznaczone czy czas sie przestawia automatycznie czy manualnie 
28 marca 2015 21:37 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Wiem o tej zmianie,ale mam problem....Czy w telefonie czas mi się automatycznie zmienia...?  Za Chiny nie pamiętam....jak to będzie z budzikiem?...a na śniadanie muszę zejść przed 7 :/

To sprawdź w ustawieniach - data i godzina, czy masz zaznaczone automatycznie :)
28 marca 2015 21:45 / 1 osobie podoba się ten post
IGGA

Margolciu, ty mi prubujesz ubliżać. Nie posuwaj sie do takiich zachowań. Jest to nietaktowne. Nigdy nie pozwoliłam sobie na jakąkolwiek krytykę czyjejś prywatności.  My sie prywatne nie znamy. nie widziałyśmy się nigdy, nie widziałam ja Twojego świata ty nie widziałaś mojego. Byłaś kiedyś pozytywnie nastawiona i do tego forum i do ludzi. Ja znam Ciebie z takiej strony i wolałabym aby tak pozostało.
 No fakt, Szczecin nie jest metropolią ale swój klimat ma. Są niestety miejsca gdzie bez futra nie wypada, no tak  tu jest. Ma takie parady próżnośći. Ale żeby tak zaraz, ze prowincja? Nie. Tak nie można. To piekne miasto, miasto ludzi, którym nigdy wielki świat nie był obcy.

Ja napisałam o promedice w jednym z dzisiejszych moich wpisów, że kiedy pierwszy raz wyjeżdżałam z nimi to zaproponowano mi zaliczkę. I że zarabiałam wtedy niewiele. To było kilka lat temu. Nie dotyczy to aktualnych zarobków w tej firmie bo ja nie wiem , nie znam, nie jeżdże z nimi. A że byo mało to dowiedziałam się na forum, jak to więksośc starych opiekunek pisała że za takie pieniądze sie nie jeździ. 
Prawda też jest, że bez grosza w kieszeni firma ta pracownika nie wysłała. A egzamin z języka był i opieka koordynatorów też była.nie kumam czy dobrze zrozumiałam wpis Mery.  
Dzisiaj daję sobie spokój z opiekunkowem. Wciagacie kobiety bardzo. Miło było. 

Chciałas IGGO napisac, ze byłam do Ciebie pozytywnie nastawiona, niestety, stracilas duzo w moich oczach, chociaz pewnie malo to istotne dla Ciebie. Chcesz zwrocic na siebie uwage swoimi obrażliwymi wpisami, wywyzszyc, sama nie wiem. A przeciez jestes tak samo jak my wszystkie OPIEKUNKĄ, obojętnie w jakie futro bys sie nie wystroiła, w jakim swiecie zyła i jakich wpływowych znajomych miała, zacytuje tutaj MERYLKU-papier wszystko przyjmie.
28 marca 2015 21:46 / 3 osobom podoba się ten post
agamor

margolcia jakie futro? o co kaman?
dali Ci futro? z jakiego zwierzaka dostałaś futro?

Z mysich pipek, hahahahaha! :) Oj Agamor! Nie spij, hahahaha!
28 marca 2015 21:47 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

Na przykładzie moich telefonów jak widać różnie :)Ja na wszelki wypadek sobie włączonego kompa zostawie bo na nim zawsze sie automatycznie zmienia,jak się nad ranem przebudzę to zerknę i budzik właściwie nastawię:)O:)Tak sprytna będę.Strasznie wczesnie u Ciebie śniadają:( My z babcia o 8ej a wstaje 7.15.,żeby miec czas na rozruch:)
28 marca 2015 21:54 / 11 osobom podoba się ten post
Czy wyście powariowały z tymi futrami??? To,że ktos nosi futra, to jakis zarzut? Powód do flekowania?
Ja również czasem noszę futra, i co z tego? Obniża to moją wartość jako człowieka?
No, przyznam,że różne zarzuty wobec różnych osób czytam tu czasami,mniej czy bardziej absurdalne, ale to,że można komuś uczynić zarzut z tego,że nosi futra, to dla mnie jest hiciorem numer jeden. Zaiste genialny argument, z gatunku : " jak się chce uderzyć psa, to jakiś kij zawsze się znajdzie".

28 marca 2015 22:04 / 5 osobom podoba się ten post
margolcia

Chciałas IGGO napisac, ze byłam do Ciebie pozytywnie nastawiona, niestety, stracilas duzo w moich oczach, chociaz pewnie malo to istotne dla Ciebie. Chcesz zwrocic na siebie uwage swoimi obrażliwymi wpisami, wywyzszyc, sama nie wiem. A przeciez jestes tak samo jak my wszystkie OPIEKUNKĄ, obojętnie w jakie futro bys sie nie wystroiła, w jakim swiecie zyła i jakich wpływowych znajomych miała, zacytuje tutaj MERYLKU-papier wszystko przyjmie.

Dla mnie Twoje oczy są najmniej ważne.Twoja ocena zupełnie mnie nie interesuje.
Zachowujesz sie beznadziejnie, nigdy bym Ciebie nie zaczepiła.
Udzieliłam tylko jeden raz wpisu pod twoim postem, kiedy był temat odleżyn. I to był mój błąd.
Na szczęście nie jesteśmy wszystkie takie same, na szczęście.

28 marca 2015 22:10 / 7 osobom podoba się ten post
IGGA

Dla mnie Twoje oczy są najmniej ważne.Twoja ocena zupełnie mnie nie interesuje.
Zachowujesz sie beznadziejnie, nigdy bym Ciebie nie zaczepiła.
Udzieliłam tylko jeden raz wpisu pod twoim postem, kiedy był temat odleżyn. I to był mój błąd.
Na szczęście nie jesteśmy wszystkie takie same, na szczęście.

Iggo, czasem miałyśmy odmienne zdania, nawet spokojną krytykę niedawno napisałam, ale przynajmniej dobrze uargumentowaną, co również przyjęłaś z klasą i kulturą, a ja takie rzeczy doceniam.
Szanuję cię.
Jednego nienawidzę - personalnego, zmasowanego ataku na kogoś, kto ma odmienne zdanie od nas i z braku argumentów merytorycznych jest atakowany "ad personam" a nie "ad rem". Moje poczucie sprawiedliwości burzy się wtedy.
Spokojnej nocy, Igga. :)
28 marca 2015 22:13 / 6 osobom podoba się ten post
Do afery futrzanej sie nie mieszam bo nie wiem o co chodzi A jesli chodzi o zmianę czasu to zamierzam ten fakt zignorować! Śpię normalnie, nie wstaję wcześniej. Dziadek i tak wstaje dopiero jak słyszy że ja wstałam się krzątam po kuchni
28 marca 2015 22:13
giunta

Jestem w Niemczech. Trzy miechy przede mną.

Nie, żebym Ci żałowała, ale co tak długo?
O ile dobrze pamiętam, preferowałaś raczej krótsze wyjazdy.
28 marca 2015 22:19 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Z mysich pipek, hahahahaha! :) Oj Agamor! Nie spij, hahahaha!

margolcia....!!!!
nie rób sobie żartów :)))
dostałaś to futro czy nie? podziękowali za pracę czy nie w postaci futra?
no pochwal się :))
no chyba możesz moją ciekawość zaspokoić....:))

28 marca 2015 22:19
robert72

Niewielki fragment umowy jaka podpisuje rodzina. Zycze wszystkim opiekunkom aby miały taki zapis.

I znowu ten zapis, że pracujesz 40 godzin, a reszta to stan gotowości.
No co to kurna ma być? Wpaja to przekonanie Niemcom, że jak czuwasz, to nie pracujesz, czyli właściwie to masz wolne. 
28 marca 2015 22:21 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

Może i zaproponowali 1450? A jakby doszło do skutku? To ciekawe ile? Przypominasz sobie jak wichurka za 1100 miała pracować?

Szukałam niedawno pracy i nie było za bardzo ofert. Co dziwne - moja kuzynka, która nigdy jeszcze nie była w Niemczech, język zna ze szkoły i dostała od razu ofertę. Za 1070. Doszłam więc do wniosku, że oferty są, ale nikt nie chce dużo płacić. Albo po prostu trzeba by było dłużej poczekać. 
28 marca 2015 22:22 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Przypominam zapominalskim,ze z dziś na jutro ZMIANA CZASU NA LETNI:)Przestawiamy zegarki z 2.00 na 3.00!!!!Żeby Was PDP nie budzili:):):)
Ciekawostka taka-mam dwa telefony na jednym musze sama przestawić a drugi przestawia się automatycznie:)
Babcia w stresie ,że za krótko będziemy spały:):):)Od 19ej jak nigdy w piżamce:)

O,dzieki za przypomienie,bo bym  zapomiała,
ale na szczescie budzik by mnie sam obudzil
a to są tez wiesci dobrej tresci,ze bede o 1 godz. predzej w domku
ju,hu...
28 marca 2015 22:22 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

I znowu ten zapis, że pracujesz 40 godzin, a reszta to stan gotowości.
No co to kurna ma być? Wpaja to przekonanie Niemcom, że jak czuwasz, to nie pracujesz, czyli właściwie to masz wolne. 

a no widzisz wichurra, a On się tak chwali takim cudownym zapisem