Zabawa w słówka #3

24 czerwca 2015 14:56
Michalinka

EMULSJA: emu, aleja, ale, Ela, mus, mu, maj, mesa, maluje, ma, je, ja, jem, jemu, jam, jaj, jaja, sus, suma, sum, sejm, sama, sam,ul, Ula, lama, las, lej
BEGONIA

Michalinko, zwróć uwagę na ilość liter występujących w wyrazie. W wielu Twoich słowach są dwa a ;).

BEGONIA: be, bo, ba, gon, goni, ognia, ogni, ognie, bieg, biega, Gabi, Gabo, bagno, bagnie, gnie, gna, na, no, on, ona, oni, boi, goi, nie, gai, Igo, Iga, noga, nogi, boga, bogi, Bogna, Bogn, Egon, Egona, ani, Anie, bingo, binga, bin, ben, ibn, Inga, Ingo, agonie, bon, bona, Boni, Onega, big, biga, bigo, ban, bani, banie, nago, nagi, nagie, ag, agi, Bea, ego, boa, niebo, nieba, obieg, obiega.
CAPSTRZYK
24 czerwca 2015 16:51 / 1 osobie podoba się ten post
A ptaszek wysłany dotarł do gniazdka, tylko czeka w poczekalni, może go wpuszczą....
24 czerwca 2015 18:30
Michalinka

ŚWIATŁO- świat, świtało, świta,świt, łatwo, łowi,łata, tata,tło, tła, taił, ta, to, twa, twoi, tao, ot, oś, owa, ława, tło, wiał, wiało, wio, wił, Wit, wał, witał, witało, wita, woła, ił, iwa, Iwo

KONWALIA

KONWALIA: koni, konia, Walia, wal, wali, walka, walko, on, ona, oni, ano, owa, owi, no, koli, kolia, kowal, kowala, koala, koali, law, lawa, lawo, lawin, lawina, lawino, lawinko, win, wina, wino, winko, winka, Kali, kalia, kalio, lwa, lwi, lwia, owal, owalna, owali, kaw, kawo, kawa, kanalio, kanw, kanwa, kanwo, kan, kana, kano, ani, Ania, Ola, Oli, oliwa, lok, loka, loki, lin, lina, lino, linka, linko, nowa, nowi, Nowak, Nowaka, woli, wola, wilk, wilka, iw, iwa, iwo, Iwona, Iwonka, won, wio, koi, Alina, alin, Alino, Alinko, Alinka, link, linka, inka, inko, wok, woka, woki, ok, oka, Oki, Okinawa, naw, nawa, nawo, Olka, Olki, alka, alki, alko, Nil, niw, niwa, niwo, alkowa, woal, woali, WLAN, AK, LO, nokia, NOL, ikon, ikona.
GĄSIENICA
24 czerwca 2015 20:23
salazar

KONWALIA: koni, konia, Walia, wal, wali, walka, walko, on, ona, oni, ano, owa, owi, no, koli, kolia, kowal, kowala, koala, koali, law, lawa, lawo, lawin, lawina, lawino, lawinko, win, wina, wino, winko, winka, Kali, kalia, kalio, lwa, lwi, lwia, owal, owalna, owali, kaw, kawo, kawa, kanalio, kanw, kanwa, kanwo, kan, kana, kano, ani, Ania, Ola, Oli, oliwa, lok, loka, loki, lin, lina, lino, linka, linko, nowa, nowi, Nowak, Nowaka, woli, wola, wilk, wilka, iw, iwa, iwo, Iwona, Iwonka, won, wio, koi, Alina, alin, Alino, Alinko, Alinka, link, linka, inka, inko, wok, woka, woki, ok, oka, Oki, Okinawa, naw, nawa, nawo, Olka, Olki, alka, alki, alko, Nil, niw, niwa, niwo, alkowa, woal, woali, WLAN, AK, LO, nokia, NOL, ikon, ikona.
GĄSIENICA

GĄSIENICA - cen, ceni, cena, cis, SI, NIC, Nicea, nie, nas, Ina, Eni, sen, sien, sieni, nies, nagi, nagie, gani, Ani, Anie, ginie, gin, Geni, Genia, gasi,gacie, gaci, ci, - KOOLRABI
24 czerwca 2015 20:39
michasia

GĄSIENICA - cen, ceni, cena, cis, SI, NIC, Nicea, nie, nas, Ina, Eni, sen, sien, sieni, nies, nagi, nagie, gani, Ani, Anie, ginie, gin, Geni, Genia, gasi,gacie, gaci, ci, - KOOLRABI

Michasiu, z całym szacnkiem, pogrzało Cię :D?!?
24 czerwca 2015 20:52 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Michasiu, z całym szacnkiem, pogrzało Cię :D?!?

Nie kumam::
24 czerwca 2015 20:59 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Koolrabi   -     robak , lok , Ola , krab , klar , rola , Olo , rok , BIK , ar ,  bok , bar , blok , lak , brak , krab , oko , lob    PRZEKLADANIEC
24 czerwca 2015 21:00 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Nie kumam:::palka:

Więc :D

Po pierwsze primo: Kohlrabi, jeśli kalarepę masz na myśli, a po drugie primo mamy po niemiecku układać, czy jak?!? 
24 czerwca 2015 21:06 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Nie kumam:::palka:

myslałam michasia,że sobie zarty stroisz.Przydałoby sie od czasu do czasu
24 czerwca 2015 21:07
Michasiu, zapodaj jakieś miłe, krótkie słowo z małą ilością samogłosek, proszę :) :*.
24 czerwca 2015 21:12 / 1 osobie podoba się ten post
PRZEKLADANIEC -danie, rzeka, lanie, nie, ciek, plan, czek, lada, Elka, , rzadki, czepek, lin, dal, rak, cal, czeladnik, kler, ekler, dekarz, lekarz, czekan, kreda, reda, czerep.
24 czerwca 2015 21:19 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

PROSTOTA, prosto, prosta, prosa, proso, osa, os, pa, ta, to, top, stop, stopa, Star, staro, past, pasto, sto, sra, ras, Rast, OTTO, tas, rosa, ros, rostop, ropa, rop, pora, por, aport, port, Atos, Rota, tras, trap, trop,aort, Patt, Prot, Tato, rap, pras, praso, ASO, strop, ART, opas, pas, - CZKAWKA

Michasiu, mam nadzieję, że się nie obraziłaś :(.
Specjalnie podpięłam się pod tego posta ;). Buziaki!
24 czerwca 2015 21:27 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

PRZEKLADANIEC -danie, rzeka, lanie, nie, ciek, plan, czek, lada, Elka, , rzadki, czepek, lin, dal, rak, cal, czeladnik, kler, ekler, dekarz, lekarz, czekan, kreda, reda, czerep.

margolcia zapomialaś nie dopisałaś c.d. np. moderowanie
25 czerwca 2015 00:03 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Michasiu, zapodaj jakieś miłe, krótkie słowo z małą ilością samogłosek, proszę :) :*.

Ja przysnęłam GNIOTEK
25 czerwca 2015 00:22
michasia

Ja przysnęłam :modlmy sie:GNIOTEK

GNIOTEK- net, nike, niego, ni nie, one, on, ogni, eon,ego, knot, koni, kont, konie, king, kot, kit, koi, kto, kino, goń, gen, goi, gin, gnie, go, gniot, tnie, tonie, token, tonik
NIECIERPEK