Na wyjeździe #24

05 maja 2015 15:33 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Ale jak chińskie kulki? Nie znałam tego,może to było i cóś takiego,a ja to zaciukałam,może inny liszaj przyjdzie :)

są takie chińskie żelowe kulki .Po zalaniu zimna woda bardzo szybko rozrastają się poprzez zwiększenie swojej objętości .Ivanilia ale nie widziałam innych kształtów .........
05 maja 2015 15:34 / 9 osobom podoba się ten post
Alina

Aaaa ! No widzisz Basiu jakaś niekumata jestem. W de odmłodniałam i wcale nie uważam się za starszą panią. Zapomniałam jednak, że to tylko w de tak jest, wystarczy, że przekroczę granicę i czuję jak lat mi przybywa. Teraz nawet granicy przekraczać nie muszę bo jakaś życzliwa polska życzliwa duszyczka mi przypomni, że nie mam się co cieszyć, bo  licznik bije. Niezależnie od tego czy jestem starszą panią czy też nie to co mam jak na razie mi wystarcza. Na czarno pracować nie będę, a jak mam płakać w poduszkę to podejrzewam, że i 1500 euro nie jest wstanie temu zaradzić.

Co się mam przechwalać ? z bonusami to ja i dwójkę przekroczę ! no , cholerka lubią mnie i mi dają , nie raz nie chcę nawet brać to prawie na kolanach proszą : " wez , no kuzwa , wez ! " no i jak tu odmówić jak człowiek inteligentny jest i wie , że odmawiać nie wypada ? ......a i tak se lubię pobeczeć w poduszkę , najdzie mnie to i pobeczę ! a kto mi zabroni ? starsze , miłe panie tak już lubią i nie ma to tamto )))))))))))))))))
05 maja 2015 15:47 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

No pomyślałam o tym samym Alinko,ale nie wiesz najważniejszego : on był cały czarny,a ja chyba jednak w białych,ewentyalnie w różowych gustuję :)

to, że lubimy dany kolor bardzo wiele o nas mówi, a nawet o preferencjach seksualnych :))) jesteśmy sterowani kolorami, w psychologii to potwierdzone, ALE najpierw warto by było spróbowac, a później gustować, a to juz moja psychologia seksowa :)))
05 maja 2015 15:58 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Co się mam przechwalać ? z bonusami to ja i dwójkę przekroczę ! no , cholerka lubią mnie i mi dają , nie raz nie chcę nawet brać to prawie na kolanach proszą : " wez , no kuzwa , wez ! " no i jak tu odmówić jak człowiek inteligentny jest i wie , że odmawiać nie wypada ? ......a i tak se lubię pobeczeć w poduszkę , najdzie mnie to i pobeczę ! a kto mi zabroni ? starsze , miłe panie tak już lubią i nie ma to tamto :-))))))))))))))))))

Basieńko! Nie pozostaje mi nic innego jak zgodzić się z Tobą i chyba z tej okazji  pójdę sobie popłakać w podusię....hmmm...a może nie, to zrobię później zaraz po cappucino dla pdp.
05 maja 2015 16:29 / 9 osobom podoba się ten post
melduje sie na posterunku :) 6 tyg................
05 maja 2015 16:56
magdalena_k

melduje sie na posterunku :) 6 tyg................

to tylko dwa wiecej odemnie :)))
05 maja 2015 17:30 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

No pomyślałam o tym samym Alinko,ale nie wiesz najważniejszego : on był cały czarny,a ja chyba jednak w białych,ewentyalnie w różowych gustuję :)

Rasistko Ty jedna!!!!:)Czarny jest the best:):):):)
05 maja 2015 17:55 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Rasistko Ty jedna!!!!:)Czarny jest the best:):):):)

A Ty skąd wiesz? Hmm....
05 maja 2015 18:01 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Basieńko! Nie pozostaje mi nic innego jak zgodzić się z Tobą i chyba z tej okazji  pójdę sobie popłakać w podusię....hmmm...a może nie, to zrobię później zaraz po cappucino dla pdp.

Alinko, nowa fotka, no jak ladnie :))))))
05 maja 2015 18:31 / 14 osobom podoba się ten post
Musze to Wam napisac , bo nie pozbieram mysli w glowie. Myslalam , ze na tej mojej stelli zadna glupota mnie nie zaskoczy, jednak dzis oniemialam. Dzis jest wtorek a wiec wiadomo, placki ziemniaczane na obiad. Byly dzis tylko dla przyjaciela corki , bo to jego swieto kazdego tygodnia, reszcie ugotowalam zupe jarzynowa. Upieklam placki chyba z poltorej kg dla pasibrzucha( on nie je , on zre a wyglada jak tasiemiec, ma 72 lata)i doszlam do wniosku, ze i tak je jak wszyscy najpierw talerz zupy, a wiec reszte ciasta wlalam do sloika i powiedzialam, ze ma sobie jak bedzie chcial , usmazyc. Okay powiedzial.Teraz byla corka na 10 min nas odwiedzic po robocie( 62 lata, czynna nauczycielka matematyki). Pytam czy jadla zupe , odpowiedziala, dlaczego ten kapusniak jakis niesmaczny byl. Patrze i pytam skad wziela kapusniak, jesli dalam jej w sloju jarzynowa. Okazalo sie , ze ona podgrzala to ciasto na placki i nie uwierzycie ale polowe zjadla. Myslalam , ze niedoslysze albo mi sie to sni. Teraz wiecie jakich ludzi mam na swojej stelli. Cale szczescie , ze tylko dziadki tu mieszkaja. Nawet Jorg prosto z drzewa byl inteligentniejszy.
05 maja 2015 18:34 / 7 osobom podoba się ten post
leni

Musze to Wam napisac , bo nie pozbieram mysli w glowie. Myslalam , ze na tej mojej stelli zadna glupota mnie nie zaskoczy, jednak dzis oniemialam. Dzis jest wtorek a wiec wiadomo, placki ziemniaczane na obiad. Byly dzis tylko dla przyjaciela corki , bo to jego swieto kazdego tygodnia, reszcie ugotowalam zupe jarzynowa. Upieklam placki chyba z poltorej kg dla pasibrzucha( on nie je , on zre a wyglada jak tasiemiec, ma 72 lata)i doszlam do wniosku, ze i tak je jak wszyscy najpierw talerz zupy, a wiec reszte ciasta wlalam do sloika i powiedzialam, ze ma sobie jak bedzie chcial , usmazyc. Okay powiedzial.Teraz byla corka na 10 min nas odwiedzic po robocie( 62 lata, czynna nauczycielka matematyki). Pytam czy jadla zupe , odpowiedziala, dlaczego ten kapusniak jakis niesmaczny byl. Patrze i pytam skad wziela kapusniak, jesli dalam jej w sloju jarzynowa. Okazalo sie , ze ona podgrzala to ciasto na placki i nie uwierzycie ale polowe zjadla. Myslalam , ze niedoslysze albo mi sie to sni. Teraz wiecie jakich ludzi mam na swojej stelli. Cale szczescie , ze tylko dziadki tu mieszkaja. Nawet Jorg prosto z drzewa byl inteligentniejszy.

Buahahahaha.
Kolejny kamyczek do ogródka niektórych koleżanek uważających Niemców za wyżej rozwiniętych cywilizacyjnie. :D
05 maja 2015 18:52 / 3 osobom podoba się ten post
leni

Leni, poprawiłaś mi humor, naprawdę :) 
05 maja 2015 18:55 / 2 osobom podoba się ten post
Chciałam uprzejmie donieść, że.....własnie się zarejestrowałam przez internet, celem głosowania na Prezydenta Rzeczpospolitej w niedziele. Mój punkt wyborczy jest w Leipzig i tam się właśnie udam oddać swój głos. Zachęcam Was miłe koleżanki do pójścia w moje ślady, bo jesteśmy przecież świadomymi obywatelkami i poniekąd los kraju i jego obywateli jest w naszych rękach. https://ewybory.msz.gov.pl/ To link , gdzie można się zarejestrować.

https://ewybory.msz.gov.pl/

05 maja 2015 19:05 / 3 osobom podoba się ten post
leni

Chyba poza Niemka nikt nie wpadlby na pomysl, zeby zjesc ciasto na placki jako kapusniak hahaha
05 maja 2015 19:08 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

A Ty skąd wiesz? Hmm....

Wiem,ale nie powiem:):):):)