Na wyjeździe #24

05 maja 2015 22:52
Zofija

Dzisiaj dopełniłam obowiązku obywatelskiego. Wysłałam do konsula kartę do głosowania z wybranym kondydatem na prezydenta RP.

A ja juz nie mogę wyskakuje mi,ze rejestracja zakonczona
05 maja 2015 23:01
Madeleine234

A ja juz nie mogę wyskakuje mi,ze rejestracja zakonczona

Niestety, chyba trzeba było się zarejestrować do 27.04.

05 maja 2015 23:02 / 1 osobie podoba się ten post
Dagmara

A to z Ciebie prawdziwa partiotka, gratuluję ! :)))

I nawet 3,60 euro na list polecony nie pożałowałam:):):)
05 maja 2015 23:10
Zofija

I nawet 3,60 euro na list polecony nie pożałowałam:):):)

o ile dobrze pamiętam to chyba Ty wcześniej pisałaś o takiej możliwości, że nawet panie w biurze w PL nie wiedziały dokładnie co i jak, ja również nie wiedziałam, ze jest taka możliwośc poza granicami kraju a szkoda, ale juz wiem na przyszłość :)))
05 maja 2015 23:20 / 1 osobie podoba się ten post
Dagmara

o ile dobrze pamiętam to chyba Ty wcześniej pisałaś o takiej możliwości, że nawet panie w biurze w PL nie wiedziały dokładnie co i jak, ja również nie wiedziałam, ze jest taka możliwośc poza granicami kraju a szkoda, ale juz wiem na przyszłość :)))

Tak, taka możliwość głosowania korespondencyjnego to nowość. Ja już przed wyjazdem próbowałam wyjaśnić, jak to jest za granicą, ale wiadomo nasi urzędnicy, a raczej ich kompetencje pozostawiają wiele do życzenia. Nie zniechęciło mnie to i dokładną instrukcję znalazłam na stronie MSZ. 
05 maja 2015 23:52 / 3 osobom podoba się ten post
Zofija

Tak, taka możliwość głosowania korespondencyjnego to nowość. Ja już przed wyjazdem próbowałam wyjaśnić, jak to jest za granicą, ale wiadomo nasi urzędnicy, a raczej ich kompetencje pozostawiają wiele do życzenia. Nie zniechęciło mnie to i dokładną instrukcję znalazłam na stronie MSZ. 

ja się również nigdy nie zniechęcam, wcześniej tak było i do dzisiaj mi zostało, staram sie dopiąć swego, i powiem Ci dyskretnie, ze wcześniej 20 lat byłam urzedniczką :) ale bardzo bardzo dociekliwą w sytuacjach, które wymagały większej wiedzy, wiadomości, szukałam, dzwoniłam, pytałam, aż zawsze sie dowiedziałam wszystkiego dokładnie, dlatego i między innymi również dokładnie, jeżeli czas mi na to pozwala, czytam to forum - skarbnicę wiedzy w każdej dziedzinie :)))
05 maja 2015 23:59 / 1 osobie podoba się ten post
niekiedy oczywiście się gubię bo przeskakuję z seksu na ogródki, z zakupów na wydatki, z obiadków na rybki itd itd. :)))
06 maja 2015 07:53 / 5 osobom podoba się ten post
Dziś planuję znów pracowicie spędzić dzień,bo ja pracuś jestem :),na zakupy z zaprzyjażnioną Polką się wybieram,cobym z obiegu nie wypadła. Zakupy trzeba systematycznie robić,bo można w depresję wpaść,każda kobieta musi bo inaczej się udusi hahahah.
Potem leżaczek i ewentualnie zamiotę taras. Moje kompozycje kwiatowe poprzestawiał syn w inne miejsca,ale był zadowlony że przed domem też mamy kwiatki.
06 maja 2015 08:25 / 1 osobie podoba się ten post
Berdi,ja Ci proponuje polamlowac tylko tylną część włosów,będziesz bardzo modnie wyglądać o odmłodzeniu nie wspomnę :))))
06 maja 2015 08:36 / 2 osobom podoba się ten post
wiesz coja zawsze robie na takie szybkie poprawki wyjazdowe......szampon koloryzujacy np teraz mam koncowki podchodzace pod rudy gore czekoladowa,wiadomo ze skronie zaraz sie zasiwieja biore rudy szampon i nakladam na calosc.......... toco jasniejsze zlapie na rudo a reszte odswierzy i nada fajny kolorek
06 maja 2015 08:53 / 3 osobom podoba się ten post
Toc i ja mam ten sam problem,wpadnij do mnie to sie nawzajem pomalujemy
06 maja 2015 09:23 / 3 osobom podoba się ten post
Ja mam to szczęście,że siwieje od czubka głowy,na skroniach narazie mam jeden siwy włos. Włosy farbowałam 2 miesiace temu i odrostów nie widać,zaraz jak wroce to od razu do fryzjera pójde.
06 maja 2015 09:26 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Ja mam to szczęście,że siwieje od czubka głowy,na skroniach narazie mam jeden siwy włos. Włosy farbowałam 2 miesiace temu i odrostów nie widać,zaraz jak wroce to od razu do fryzjera pójde.

Jestes szczesciara ,ja cala siwa jak babuszka 100 letnia a musze farbowac max co 3 tyg ,dostaje szalu  
06 maja 2015 09:32 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

hihihihihi

06 maja 2015 09:36 / 5 osobom podoba się ten post
a teraz sa takie nowoczesne farby akrylowe ha ha - Śnieżka,Magnat itp ha ha ha - zmywalne