Na wyjeździe #24

09 maja 2015 20:46 / 1 osobie podoba się ten post
Tak jak myslałam dostałam Dziadziusia w pakiecie. Przywiezli ze szpitala przy rolatorze no i węcej wymaga opieki niż Babcia/ na razie/ Powiedziałam córce że będe dzwoniła do firmy w poniedziałek  żeby zmienili kontrakt. Nie mam pojecia jaka jest płaca od dwóch osób, córka powiedziała,że 30% kwoty chyba od tej jaką oni płacą ? 
09 maja 2015 20:47
leni

az mnie wzielo teraz po przeczytaniu pewnego artykulu i zaczelam drazyc o co tak powaznie w naszej pracy chodzi, no i znalazlam linka do strony z niemieckimi wytycznymi dla pracownikow takich jak my, czyli pomocy domowych. Nigdy sie nie zastanawialam nad tym ile powinnam zarabiac, co wykonywac, bo ciagle jestesmy do wszystkiego. Szlag mnie trafil po przeczytaniu przepisow prawnych obowiazujacych w Niemczech. Moze ktos z Was sie juz z tym zetknal a ci co nie , to pow.... sie ze mna. Niestety tekst jest po niemiecku , pewnie nie dla wszystkich zrozumialy ale kwoty kazdy rozpozna http://www.beratung-senioren.de/downloa … reader.pdf

Witaj!  nie moge tego linka przeslanego w Twoim tekscie odczytac i nie wiem dlaczega? a chetnie bym sie zaznajomola z tekstem......
Pozdrawiam

09 maja 2015 20:57
09 maja 2015 20:58
jasna d...a nie wiem czemu ta koncowka sie na czarno pisze, sprobuje jescze raz skopiowac
09 maja 2015 21:19 / 2 osobom podoba się ten post

Wszystkim na wyjeżdzie takiej niedzieli życzę.Wolnej,swobodnej i wg własnego życzenia.
10 maja 2015 06:02 / 2 osobom podoba się ten post
Przyszła pora na drzemkę, buzia mi się drze.
Te ptaki za oknem glośne strasznie.

10 maja 2015 07:02 / 10 osobom podoba się ten post
Muszę Wam coś napisać, śniło mi się dziś żebyłam druhną na ślubie mojej koleżanki,sprawdziłam w senniku i co jest napisane? Sama nie wierzę ...;"Druhna - znaczenie snu Sen o druhnie oznacza najczęściej, że szczęśliwie się zakochasz. Razem będziecie tworzyć wspaniałą parę. Taki znak czasami tłumaczy się również jako zapowiedź jakiejś niespodzianki.
Mam w ten sen wierzyć? W każdym razie już dziś zapraszam was na mój ślub,który nie wiem jeszcze kiedy sie odbędzie i z kim,ale czujcie się zaproszone :))
10 maja 2015 07:10 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Muszę Wam coś napisać, śniło mi się dziś żebyłam druhną na ślubie mojej koleżanki,sprawdziłam w senniku i co jest napisane? Sama nie wierzę ...;"Druhna - znaczenie snu Sen o druhnie oznacza najczęściej, że szczęśliwie się zakochasz. Razem będziecie tworzyć wspaniałą parę. Taki znak czasami tłumaczy się również jako zapowiedź jakiejś niespodzianki.
Mam w ten sen wierzyć? W każdym razie już dziś zapraszam was na mój ślub,który nie wiem jeszcze kiedy sie odbędzie i z kim,ale czujcie się zaproszone :))

To my z Orimem też się czujemy zaproszONE :))))
Skoro już mamy te sukunki z profilu,
to będziemy za druhny robić:)))))
10 maja 2015 07:13 / 2 osobom podoba się ten post
darekr

To my z Orimem też się czujemy zaproszONE :))))
Skoro już mamy te sukunki z profilu,
to będziemy za druhny robić:)))))

Nie no,do Ciebie i Orima specjalne zaproszenie miałam wysłać :))
10 maja 2015 07:21 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Nie no,do Ciebie i Orima specjalne zaproszenie miałam wysłać :))

Ale słuchaj
Ja i Orim stanu - wolnego jesteśmy,
a skoro te sukienki i tak mamy, 
to lepiej jak będziemy jako te One - Druhny występować:)))
Może jakiś wianek złapiemy:)))
(żebyśmy się tylko o niego nie pobili:)))  )
10 maja 2015 07:37 / 2 osobom podoba się ten post
darekr

Ale słuchaj
Ja i Orim stanu - wolnego jesteśmy,
a skoro te sukienki i tak mamy, 
to lepiej jak będziemy jako te One - Druhny występować:)))
Może jakiś wianek złapiemy:)))
(żebyśmy się tylko o niego nie pobili:)))  )

Z tego co wiem to żaden z was wolny nie jest :)  Chyba,że o czymś my z Martą nie wiemy ? :))))))
10 maja 2015 08:50 / 5 osobom podoba się ten post
ivanilia40

kurna kiecke trza zaczac dziergac bo mozna nie zdazowac normalnie
10 maja 2015 10:02 / 2 osobom podoba się ten post
Wczoraj rozmawiam przez telefon i zamiast powiedzieć pogoda powiedziałam ,,podłoga''.Niby zwykłe przejęzyczenie ,ale mnie taki śmiech ogarnął, bo sobie przypomniałam Kordonki -Kondonki i całą dyskusję na ten temat.
10 maja 2015 10:10 / 4 osobom podoba się ten post
ivetta

Wczoraj rozmawiam przez telefon i zamiast powiedzieć pogoda powiedziałam ,,podłoga''.Niby zwykłe przejęzyczenie ,ale mnie taki śmiech ogarnął, bo sobie przypomniałam Kordonki -Kondonki i całą dyskusję na ten temat.

haha iveta, przypomnialas mi tym wpisem moja kolezanke jak opowiadala o swoich zakupach za czasow komuny. Poszla do sklepu i prosi sprzedawczyni aby pokazala - KAMASUTRE- baba stoi jak wryta a kolezanka jeszcze bardziej , dlaczego ona tak na nia patrzy. Okazalo sie , ze chciala kupic- MAKUTRE- bo chciala piec ciasto