Pochwalijki #2

02 lipca 2015 16:55 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Eee, a po co dopłacać, kiedy można odwrotnie:).

Tym bardziej, że mnie nie poinformowano, że trzeba będzie się tym psem zająć, ale tego ponioć Niemiec nie zgłosił. Trzeba z suczką na spacery wychodzić,  dawać jej jeść, podawać leki, bo już jest w dość podeszłym wieku i niezbyt zdrowa, a jeszcze pdp do obsługi i chałupka:).

Zapytam nie śmiałoczy za kota tez mozna pobierać świadczenia w gotówce:
02 lipca 2015 16:56 / 3 osobom podoba się ten post
Gosia 1234

Oczywiscie zartowałam,miałam psa wiec wiem ze to obowiazek na równi z przyjemnościa.
Lubię zwierzeta a na dodatek nie mogę tutaj wychodzic...wiec rozmarzyłam sie troszeczkę.

To prawda, ale nie przyznaję się tu do tego ;).
02 lipca 2015 16:57 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko1

Zapytam nie śmiało:zawstydzony:czy za kota tez mozna pobierać świadczenia w gotówce::-):-):-):-)

Tylko wtedy jak brzęczy 
02 lipca 2015 16:58
Marta

Połowiłoby sie w Norwegii,na fiordzie...no nie....?

A wiesz Marta, jak smakuje samodzielnie złowiony łosoś,prawdziwy, dziko żyjący a nie to gó....o hodowlane, tylko prawdziwy łosoś, uwędzony we własnoręcznie zrobionej mini-wędzarni ze starego wiadra?
O matko,aż mnie nosi....
I za to też kocham ten kraj. Kiedyś tam wrócę.

02 lipca 2015 16:58 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Tylko wtedy jak brzęczy :-)

naucze go.Od jutra zacznę
02 lipca 2015 17:04 / 5 osobom podoba się ten post
mleczko1

Zapytam nie śmiało:zawstydzony:czy za kota tez mozna pobierać świadczenia w gotówce::-):-):-):-)

Przykro mi , ale muszę Cię rozczarować ... za obecność kota na szteli potrąca się pewną kwotę za kocioterapię dla opiekunki  ,

tudzież za świadczoną przez owego kota pomoc .

Ale i tak się opłaca miejscówka z kotem....

02 lipca 2015 17:04 / 1 osobie podoba się ten post
Gosia 1234

Ja bym dopłaciła zeby mieć piesełka na szteli, ale Twój pomysł też dobry. Póki co, gadam z kotem po Polsku.

To kot pewnie rozumny ,że po Polsku rozumie .
02 lipca 2015 17:09 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

naucze go.Od jutra zacznę:dwa piwa:

Lepiej żeby dopingu nie widział, no chyba, że sie przy okazji nauczy butelki otwierać;))
02 lipca 2015 17:09 / 3 osobom podoba się ten post
tyciek

Przykro mi , ale muszę Cię rozczarować ... za obecność kota na szteli potrąca się pewną kwotę za kocioterapię dla opiekunki  ,

tudzież za świadczoną przez owego kota pomoc .

Ale i tak się opłaca miejscówka z kotem....

Ja juz dopłacam.Nie dośc,ze przywiozłam z domu srodki dla podreperowania zdrowia mojej przyjaciółki koteczki to jeszcze dziele sie z nia smakołykami.Ale margolcie tez zawłaszczyła na szteli. Fajna koteczka pogadać z nia mozna i przytulić,ale tylko wtedy jak ona chce
02 lipca 2015 17:11 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Lepiej żeby dopingu nie widział, no chyba, że sie przy okazji nauczy butelki otwierać;))

Doping to dla mnie,bo kto z kotem wytrzyma bez dopingu:yo
02 lipca 2015 17:13 / 2 osobom podoba się ten post
Lawenda

A wiesz Marta, jak smakuje samodzielnie złowiony łosoś,prawdziwy, dziko żyjący a nie to gó....o hodowlane, tylko prawdziwy łosoś, uwędzony we własnoręcznie zrobionej mini-wędzarni ze starego wiadra?
O matko,aż mnie nosi....
I za to też kocham ten kraj. Kiedyś tam wrócę.

Nie wiem Lawenda.Ale mogę sobie wyobrazić że smakuje bajecznie
To są marzenia,jedne z wielu jakie mamy...on i ja... Norwegia,kiedyś się uda i może nawet Ciebie tam spotkamy wtedy kto wie....:)
02 lipca 2015 17:28 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Doping to dla mnie,bo kto z kotem wytrzyma bez dopingu:yo:-):-):-):-)

Ja, ale ja jestem @ 
02 lipca 2015 17:58 / 4 osobom podoba się ten post
pestka

To nie chodzi o rozliczanie mnie z zarobionych pieniedzy ,a o patrzenie na swoje(ich wydatki)Oni myślą ,że płacą nam ,,kokosy,,a życie w PL to bajka za ich kasę.Moja rodzina mieszka z babcią.Babcia na dole ,oni u góry ,ale dom jeden.Babcia w haimie była 4 miesiace,Nie wiem co to był za haim,ale rachunek widziałam,przyszedł pocztą ,a bacia kazała otworzyć.Miesieczyny pobyt kosztował 1070 euro

To jak tak malo za heim zaplacili, to poczemu tam babcia nie siedzi?
No to tam bardziej, jesli rodzina mieszka w tym samym domu, odpalilabym o opiece wlasnej nad babcia.
Niech Niemcow nie obchodza Twoje spprawy finansowe. A Ty na ten przyklad wiesz, po ile oni zarabiaja?
Jesli nie wiesz, to zapytaj. A co. Wolno im, wolno i Tobie.
Poza tym, jak to taka bajka, jak twierdza, to drzwi do tej bajki otwarte.
Nogi za pas i nic, tylko do Polski sie przeprowadzic powinni.
No ze mna chyba by nie pogadali w tym temacie.
Na mojej pierwszej stelli tez synowa Pdp stwierdzila, ze tyle za opieke placi.
Na co ja od razu, jesli pani uwaza, ze to jest az tyle, to sama niech pani tym sie zajmie.
No ja nie moge, bo pracuje. Na co ja -pracuje pani ale nie za takie pieniadze, jakie pani za opieke placi.
Poza tym, pani nie placi, poniewaz Pdp ma pflegestufe 3 i rente.
I koniec tematu byl. Nawet po tej wymianie zdan sama podwyzszyla datek na jedzenia do 90 EUR na tydzien. Wczesniej 70 Eurowy rachunek tez jej sie nie podobal
02 lipca 2015 19:35 / 4 osobom podoba się ten post
Zawsze najlepiej komuś liczyć pieniążki.Dziś kupiłam sobie dużą puszkę kremu,zapłaciłm za nią 42 euro,fakt tani nie jest,ale za podobny krem(a raczej maść) płacę w aptece w PL w przeliczeniu 10E za 30 ml. syn,głową krecił ,że u nas są takie ceny i dodatkowo różnica jest taka ,że ceny mamy europejskie ,a zarobki chińskie.Zresztą jak jesteśmy drogie to tak jak piszesz..niech sie sami bacią zajmą,zwolnią sie z pracy i niech tyłki podcierają.Babcie z heimu zabrali,bo tam przecież nikt na babcie nie patrzył.Jedna pielegniarka na 10 podopiecznych ponoć.Nikt sie tam nie certolił z babcią,chciała to jadła nie to nie,jak ja ubrali tak chodziła,a raczej siedziała z kobietami bez kontaktu.Jak opowiadała to az sie włos na glowie jeżył,a teraz wymagania mają....
02 lipca 2015 19:58 / 2 osobom podoba się ten post
Marta dziekuje
Margolcia jestes zywym przykladem tego, ze jednak wypada wspolczuc. Przykro mi strasznie z tego powodu. Ale skoro ty szczesliwa jestes to zyj sobie w tym szczesciu i w zdrowiu jak najdluzej.