Pochwalijki #2

04 lipca 2015 17:39 / 1 osobie podoba się ten post
Malina

Ja tu nikogo nie atakuje nie mam takiego zamiaru co ty kobieto wymyślasz,mi każdy pasuje,a z Tobą napewno bym się nie dopasowała ale chyba to Cię nie boli co?

Zycze samych pogodnych dni. Bez burz i zawisci doznawanych od innych ludzi.
04 lipca 2015 17:44 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Sa ludzie, ktorzy nie potrafia wspolczyc z otoczeniem.. I tego nie unikniemy? :-) Trza olewator wlaczyc przeciez nam jesc nie daja :gotowanie:

albo otoczenie nie potrafi wspolzyc z innymi ludzmi.
kazdemu wydaje sie, ze najwspanialszy na swiecie jest.
04 lipca 2015 17:45 / 4 osobom podoba się ten post
Dziewczyny zlitujcie sie drugi dzien z rzedu to samo i to w pochwalijkach,czym sie tak chwalicie??, brak slow ,dajcie sobie pi razie i basta,,, stare baby ,, a gorzej jak dzieci.Milego popoludnia dla wszystkich,zbiera sie na deszcz,moze ochlodzi mozgi Nam wszystkim
04 lipca 2015 17:45 / 4 osobom podoba się ten post
kurcze ,gdzie nie wejde tam ,,ring,,Jak nie w pochwalijkach ,to w poskarżyjkach .Może weżcie załużcie kolejny temat ,,POSZARPAJKI,,i tam sie wykłucajcie..Nie wszyscy chcą czytać tych wyzwisk,I prosze nie pisać ,,skoro ci przeszkadza to nie wchodż i nie czytaj,,bo forum jest dla wszystkich....
04 lipca 2015 17:45 / 6 osobom podoba się ten post
margolcia

Zofijo, wskaż prosze, w ktorym miejscu Ciebie czy kogokolwiek obraziłam.

"Ty jesteś z prehistorii, nie pasujesz do tej rzeczywistosci bo jak.... wykształcona, samotna i z 7-miorgiem dzieci? To sie innym w głowie nie miesci. Ty miałas w życiu przejść przez pieklo, dostawac po "łbie" od chłopa, uciekać z dziećmi z domu, mieszkac po znajomych, chodzic z podbitymi oczami, biegac z dziecmi po terapeutach...wtedy Amelko byłabyś bohaterką na forum i w oczach malin-podobnych, sydlarek ...." to zdanie mnie dotknęło moja droga. Wiem, że nie przypięłaś tej swojej opinii bezpośrednio do mnie, ale wyobraź sobie, że uogalnianie takich osądów i wyrażenie urzedzeń do osób udręczonych (a jest nas zapewne na forum wiele) może zaboleć. Każdy sobie radzi jak możę i potrafi i nie nam sądzić dlaczego ktoś pozwalał na używanie przemocy wobec siebie. I żeby nie było - nigdy bohaterką z tego powodu, że przeszłam piekło, też się nie czułam. Jestem tylko wdzięczna Panu Bogu, że już tego horroru nie przechodzę. Również pomyśl zanim coś napiszesz.

04 lipca 2015 17:48 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko tak ladnie dzisiaj napisalas o karalnosci za obelgi w sieci. Czy moglabys ten tekst wytlumaczyc w jakis dostepny sposob Margolci? Bo chyba niewiele udalo jej sie z tego zrozumiec, niestety Przynajmniej o 17:12 nie pojela z niego nic.
04 lipca 2015 17:49 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

Dziewczyny zlitujcie sie drugi dzien z rzedu to samo i to w pochwalijkach,czym sie tak chwalicie??, brak slow ,dajcie sobie pi razie i basta,,, stare baby ,, a gorzej jak dzieci.Milego popoludnia dla wszystkich,zbiera sie na deszcz,moze ochlodzi mozgi Nam wszystkim:-)

Ufff, pierwsza optymistyczna wiadomość z tym deszczem. Tutaj termometr pokazuje 50 stopni w słońcu, ale się już chmurzy.
04 lipca 2015 17:52 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

Dziewczyny zlitujcie sie drugi dzien z rzedu to samo i to w pochwalijkach,czym sie tak chwalicie??, brak slow ,dajcie sobie pi razie i basta,,, stare baby ,, a gorzej jak dzieci.Milego popoludnia dla wszystkich,zbiera sie na deszcz,moze ochlodzi mozgi Nam wszystkim:-)

A gdzie ten deszcz?
04 lipca 2015 17:54 / 2 osobom podoba się ten post
Powinnam sie pochwalić ale....................... znów mam wolną  niedzielę a tu upał nie do wytrzymania.Opalac się nie będę bo trzeba dbać o szlachetne zdrowie.Dopóki dobra kasa spływa na konto mozna też w samotności na szteli posiedzieć.Duża rodzina pdp to szczęście dla opiekunki.Ma więcej wolnego przez te wszystkie
Geburtstagi porywają mi moja Panią.Patrze na kalendarz i widzę zaznaczone dni na wyjezdne.Dobrze zrobiłam od początku,że odmowilam wyjazdów.Ale to też nabyłam takiej umiejętności na ktorejś tam szteli.Wrobili mnie w wyjazd i na  miejscu okazało się ze teść córki mojej pdp był tez parkinsonowcem.Miałam dwoje pod opieką.Corka pdp tak skwitowała: Anna ty sie znasz- no pomysłałam sobie, znam te numery,znam.
04 lipca 2015 17:56 / 6 osobom podoba się ten post
margolcia

Czytaj ze zrozumieniem, ty rycerski zakuty łbie:-) Bo zgrywasz sie na inteligentna a tępa jestes jak obuch od siekiery

Hola hola, czy nie zagalopowałaś się w swoich głębokich przemyśleniach.  Nieładnie, nieładnie. 
04 lipca 2015 17:56 / 2 osobom podoba się ten post
AgataW

Te inteligentne inaczej....czyt. "patologia spoleczna " tzw. Dewiacja spoleczna ....:-) 

No to przywaliłas merylu oj nie ładnie agatko, nie ładnie.My tu jak rodzina przecież.
04 lipca 2015 18:07 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Powinnam sie pochwalić ale....................... znów mam wolną  niedzielę a tu upał nie do wytrzymania.Opalac się nie będę bo trzeba dbać o szlachetne zdrowie.Dopóki dobra kasa spływa na konto mozna też w samotności na szteli posiedzieć.Duża rodzina pdp to szczęście dla opiekunki.Ma więcej wolnego przez te wszystkie
Geburtstagi porywają mi moja Panią.Patrze na kalendarz i widzę zaznaczone dni na wyjezdne.Dobrze zrobiłam od początku,że odmowilam wyjazdów.Ale to też nabyłam takiej umiejętności na ktorejś tam szteli.Wrobili mnie w wyjazd i na  miejscu okazało się ze teść córki mojej pdp był tez parkinsonowcem.Miałam dwoje pod opieką.Corka pdp tak skwitowała: Anna ty sie znasz- no pomysłałam sobie, znam te numery,znam.

Mleczko, szkoda, ze tak dalekom my od siebie, bom ja tez juz od pieciu godzin do jutra poznego wieczora wolnam jak ptak.
I tak zastanawiam sie, co by tu robic?
Tez opalac sie nie bede, bo slonce zbyt ostre, na rowerze pojezdzilam, to kubel wody wypic musialam a pot mi oczy zalewal.
No i na koniec pochwale sie, ze kupilam sobie bluzeczke w paski bialo-szare. Od razu ja w sklepie ubralam, bo ta w ktorej do sklepu przyjechalam cala mokra byla.
No to my bysmy sie spotkaly, pokonwersowaly sobie, jakie piwko wypily i w kulturalnym towarzystwie wlasnym czas mile spedzily.
Ale na jtro po poludniu umowiona jestem z pewnym Panem i jedziemy do innego miasta na termy pozazywac kapieli wod slonych.
Czyli poczuje sie jak w domu ))))
04 lipca 2015 18:08 / 6 osobom podoba się ten post
mleczko1

No to przywaliłas merylu oj nie ładnie agatko, nie ładnie.My tu jak rodzina przecież.

Gdyby to tyczylo sie MeryKy...napisalabym zupelnie cos innego...

Jak widac nie pojmujesz prostych slow i temat byl o Tobie....

Ja Ci kiedys cos napisalam dla wlasnego dobra nie pisz ze mna bo nie wiesz z kim tanczysz...i wierz mi ze znudzilas mnie w tym momencie...

Jak nie wiesz jak znalezc zaczepke to wiesz co do przedszkola sie udaj....

Kobieto....chociaz nie wiem czy nia jestes....bo mleczko moze byc roznie odczytane...bezokolicznik...nawet nie wiesz jak bardzo Cie ignoruje...i Twoja t......e....
04 lipca 2015 18:11 / 2 osobom podoba się ten post
AgataW

Gdyby to tyczylo sie MeryKy...napisalabym zupelnie cos innego...

Jak widac nie pojmujesz prostych slow i temat byl o Tobie....

Ja Ci kiedys cos napisalam dla wlasnego dobra nie pisz ze mna bo nie wiesz z kim tanczysz...i wierz mi ze znudzilas mnie w tym momencie...

Jak nie wiesz jak znalezc zaczepke to wiesz co do przedszkola sie udaj....

Kobieto....chociaz nie wiem czy nia jestes....bo mleczko moze byc roznie odczytane...bezokolicznik...nawet nie wiesz jak bardzo Cie ignoruje...i Twoja t......e....

Pilnym uczniem jestes, to znaczy... szybko uczysz sie nienawisci do innych.
04 lipca 2015 18:13 / 3 osobom podoba się ten post
Zofija

"Ty jesteś z prehistorii, nie pasujesz do tej rzeczywistosci bo jak.... wykształcona, samotna i z 7-miorgiem dzieci? To sie innym w głowie nie miesci. Ty miałas w życiu przejść przez pieklo, dostawac po "łbie" od chłopa, uciekać z dziećmi z domu, mieszkac po znajomych, chodzic z podbitymi oczami, biegac z dziecmi po terapeutach...wtedy Amelko byłabyś bohaterką na forum i w oczach malin-podobnych, sydlarek ...." to zdanie mnie dotknęło moja droga. Wiem, że nie przypięłaś tej swojej opinii bezpośrednio do mnie, ale wyobraź sobie, że uogalnianie takich osądów i wyrażenie urzedzeń do osób udręczonych (a jest nas zapewne na forum wiele) może zaboleć. Każdy sobie radzi jak możę i potrafi i nie nam sądzić dlaczego ktoś pozwalał na używanie przemocy wobec siebie. I żeby nie było - nigdy bohaterką z tego powodu, że przeszłam piekło, też się nie czułam. Jestem tylko wdzięczna Panu Bogu, że już tego horroru nie przechodzę. Również pomyśl zanim coś napiszesz.

Nie chcę być następną św Małgorzatą , kosciół jedna juz ma, więc nie bedę sie zgrywać na świętą, ale masz rację, nie zrozumiem nigdy kogoś, kto pozwala sie "udręczac" czy to mężowi, bratu czy komukolwiek.. Jedno sobie wyjasniłysmy, post nie dotyczył Ciebie.