Pochwalijki #2

07 lipca 2015 22:51 / 4 osobom podoba się ten post
kruszynka1964

No to sie pochwalę,że wygnałam chlopa na piwo,żeby sobie spokojnie chwilkę poserfować,a potem lulu-może zasnę zanim wróci?:modlitwa:

No i jak tu kobiete zrozumiec?
Jak na wyjezdzie, marudzi, ze nie ma.
Jak w domu siedzi, marudzi, ze ma.
07 lipca 2015 22:57
kasia63

To ja Wam opowiem coś.
Znajoma ma męża,który kiedyś masakrycznie chlał,w domu 3 małych dzieci,pracował ,ale przepijał-no,ciężko było.Jego rodzice ,żeby jakoś mu zająć czas kupili działkę ogrodową/oni tez mieli i on nauczony i lubił ogrodowe zajęcia/.Okazało się ,że dookoła tej jego działki tez działkowcy-świadkowie Jehowy i jakoś z czasem on się w to wciągnął.Pomagali im dużo,załatwili mu lepszą pracę ,pod ich wpływem zmienił się bardzo i przede wszystkim przestał pić.Spotkałam tę znajoma kilka lat temu i ona tez jest już świadkiem Jehowy,a pamiętam czasy kiedy kościół był dla niej b.ważny-pytam więc jakim cudem i ona się "przeflancowała"?A ona mi mówi ,że jej wisi w co mąż wierzy,w co on ,to i ona jeśli tylko wódy nie rusza.I,że nawet jakby wierzył w kamienie na drodze a nie pił ,to ona też by to zaakceptowała:)A do kościoła sobie jeździ na drugi koniec miasta od czasu do czasu:)Taka sobie historyjka.

Z tego wniosek ,że dziewczyna w to nie wsiąkła i ma swój rozum, a robi to dla męża. Pod tym wzgledem , że sobie pomagają to podziwiam, ale osobiście wolę być wolnym człowiekiem....nie znam się na ich religii i nawet nie chcę się znac....
Mojego byłego męża brata ex żona z byłej b.praktykującej katoliczki ......stała się świadkiem Jehowy razem z dziećmi i straciliśmy z nią kontakt.....a jej dzieci pisały listy do moich dzieci o odkrywaniu Jahwe.....
07 lipca 2015 22:57 / 4 osobom podoba się ten post
amelka

To sie nazywa prawdziwa milosc do meza i posluszenstwo zony.
Nawet w kamienie uwierzyc mozna i trzeba nawet, jesli to pomoc przynosi.
Prawdziwa wiara czyni cuda. Cos w tym jest.
Gratulacje dla pana za wygrana z nalogiem.
Z drugiej strony patrzac, nie dziwie sie kobiecie, ze tez wstapila do tego Zgromadzenia. Ocalili jej meza. Zapewne postapilabym podobnie.

Ja chyba jednak, gdybym wyznawała inną wiarę ,aż tak bym sie nie poświęciła.Ale ją rozumiem ,przez to jak postapiła wiele osób sie od niej odwrociło.Tylko,że one nie miały trojki dzieci i męża ochlaja- a w tym wypadku jesli skuteczna ,każda metoda jest dobra.

Co innego fanatyzm religijny-samo słowo jest negatywne i kojarzy sie bardziej ze złem niż z dobrem,niezależnie od tego jakiego dotyczy wyznania.Ślepa wiara w cokolwiek nigdy jeszcze na swiecie nic dobrego nie przyniosła i nie przynosi.....

A pochwalić się muszę ,żeby od tematu nie odbiegać,że mój wnunio młodszy to najpogodniejsze dziecko świata- jeszcze nie słyszalam ,żeby płakał:)Za to chichra się tak,że aż się zanosi:)Pies zazdrosny niemożebnie-jak tylko małego na ręcę wezmę to szczeka jak opętany.
07 lipca 2015 23:03 / 5 osobom podoba się ten post
amelka

No i jak tu kobiete zrozumiec?
Jak na wyjezdzie, marudzi, ze nie ma.
Jak w domu siedzi, marudzi, ze ma.

Bo chłop się też szybko znudzi,a forum nie.
07 lipca 2015 23:05 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Bo chłop się też szybko znudzi,a forum nie.

Chlopa na nowy model wymienic mozna.
07 lipca 2015 23:08 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Chlopa na nowy model wymienic mozna.

Ciekawe gdzie go niby mam znaleźć.Chociaż nie powiem ale u mojej PDP na górze jest pensjonat wprawdzie już nieczynny ,ale dwóch chłopa mieszka.Hmm.?
07 lipca 2015 23:10 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Ciekawe gdzie go niby mam znaleźć.Chociaż nie powiem ale u mojej PDP na górze jest pensjonat wprawdzie już nieczynny ,ale dwóch chłopa mieszka.Hmm.?

i z domu nawet wychodzic nie musisz)
07 lipca 2015 23:13 / 2 osobom podoba się ten post
Najbardziej podoba mnie sie pytanie jednego z internautow:
- Czy przy Sądzie Ostatecznym jest jeszcze nadzieja, że można z piekła trafić do nieba?

A ja sie zapytuje - a czysciec zaliczyc po drodze nie laska?
07 lipca 2015 23:14 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

i z domu nawet wychodzic nie musisz:-))

No jak bym była z 15 kilo młodsza.E ,chyba nie moja natura.Ale oba chopy niczego sobie i wiek pasowany.
07 lipca 2015 23:16 / 2 osobom podoba się ten post
Nie ma , a piekło jest tylko na ziemiPóżniej już tylko niebo.
07 lipca 2015 23:19 / 3 osobom podoba się ten post
teresadd

No jak bym była z 15 kilo młodsza.E ,chyba nie moja natura.Ale oba chopy niczego sobie i wiek pasowany.

A oni w jednym mieszkaniu mieszkaja?
To moze nie sa hetero.
Moja natura tez nie (7 dzieci, kazde od innego tatusia-pamietasz? ) ), ale na basen albo w przerwie na kawe to mozna.
Nawet mila taka odskocznia od ciaglego obcowania ze starszym czlowiekiem. Dobrze sie Tereniu zastanow, usmiechaj sie do tego ladniejszego, pokazujac w us Twoje piekne zabki perelki (jak w avatarku).
07 lipca 2015 23:20
Michalinka

Nie ma , a piekło jest tylko na ziemi:-)Póżniej już tylko niebo.

Jak nie ma, jak wiem, ze jest.
07 lipca 2015 23:22 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

A oni w jednym mieszkaniu mieszkaja?
To moze nie sa hetero.
Moja natura tez nie (7 dzieci, kazde od innego tatusia-pamietasz? :-)) ), ale na basen albo w przerwie na kawe to mozna.
Nawet mila taka odskocznia od ciaglego obcowania ze starszym czlowiekiem. Dobrze sie Tereniu zastanow, usmiechaj sie do tego ladniejszego, pokazujac w us Twoje piekne zabki perelki (jak w avatarku).

Ponoć mieszkają tu po kilkanaście lat,i każdy na oddzielnym piętrze.Może do kawalera na kawę się zaproszę .Zawsze pomyślec można.
07 lipca 2015 23:26 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Ponoć mieszkają tu po kilkanaście lat,i każdy na oddzielnym piętrze.Może do kawalera na kawę się zaproszę .Zawsze pomyślec można.

A skad wiesz, ze kawaler?
Ja szukam starego kawalera wlasnie.
Moge Ciebie odwiedzic?
07 lipca 2015 23:29 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

A skad wiesz, ze kawaler?
Ja szukam starego kawalera wlasnie.:aniolki::-)
Moge Ciebie odwiedzic?

No wiesz ,rodzina PDP poinformowała.A zapraszam ,zawsze możesz przyjechać,tylko daj znać kiedy.