04 lipca 2015 18:38 / 3 osobom podoba się ten post
Zofija"Ty jesteś z prehistorii, nie pasujesz do tej rzeczywistosci bo jak.... wykształcona, samotna i z 7-miorgiem dzieci? To sie innym w głowie nie miesci. Ty miałas w życiu przejść przez pieklo, dostawac po "łbie" od chłopa, uciekać z dziećmi z domu, mieszkac po znajomych, chodzic z podbitymi oczami, biegac z dziecmi po terapeutach...wtedy Amelko byłabyś bohaterką na forum i w oczach malin-podobnych, sydlarek ...." to zdanie mnie dotknęło moja droga. Wiem, że nie przypięłaś tej swojej opinii bezpośrednio do mnie, ale wyobraź sobie, że uogalnianie takich osądów i wyrażenie urzedzeń do osób udręczonych (a jest nas zapewne na forum wiele) może zaboleć. Każdy sobie radzi jak możę i potrafi i nie nam sądzić dlaczego ktoś pozwalał na używanie przemocy wobec siebie. I żeby nie było - nigdy bohaterką z tego powodu, że przeszłam piekło, też się nie czułam. Jestem tylko wdzięczna Panu Bogu, że już tego horroru nie przechodzę. Również pomyśl zanim coś napiszesz.
Zofijo, ze wtrace dwa slowa, mysle ze margolcia nie kierowala swoich slow konkretnie do Ciebie.
Napisala ogolnie i trudno odmowic jej racji, w tym co napisala.
Nie dotyczy to Ciebie, poniewaz jak sama napisalas, nie tkwisz juz w tej niekorzystnej dla Ciebie sytuacji.
Potrzeba bardzo duzo sily, zeby w swoim zyciu cos zmienic, szczegolnie, gdy w gre wchodza silne zwiazki emocjonalne z innymi osobami.
A wiesz jak boli ponizanie kogos tylko dlatego, ze osiagnal sukces w zyciu?
Ze ogromnym wysilkiem i ciezka praca zdobyl to, czego innym sie zdobyc nie chcialo, lub nie mieli do tego talentu albo i mozliwosci.
Rozumiem Twoje odczucia Zofija, poniewaz zawsze znajda sie tacy, ktorzy zlym slowem probuja pomniejszyc osiagniecia drugiego, tylko dlatego, zeby samemu chociaz przez chwile, poczuc sie lepszym od innych.
Jak dla mnie, wielka jestes Kobieta, bo dokonalas tego, czego inni zrobic nie moga.
I tu napisalam cos o sobie osobistego, ale wykasowalam, bo nie chce znowu narazac sie na kpiny osob niedojrzalych emocjonalnie.
Mysle, ze margolcia to dobry Czlowiek jest i niczego zlego na mysli nie miala.
Pozdrawiam.