W związku z onieśmielającym zainteresowaniem moimi zmaganiami w kuchni pozwalam sobie założyć blog, w którym opiszę dokładnie od czego mi tak tyłek urósł i jak dorobić się podobnego... :-)Do dzieła!

W związku z onieśmielającym zainteresowaniem moimi zmaganiami w kuchni pozwalam sobie założyć blog, w którym opiszę dokładnie od czego mi tak tyłek urósł i jak dorobić się podobnego... :-)Do dzieła!
Bardzo spodobał mi się tytuł wątku- bo bardzo lubię udane gry słowne. I twój post o twoim tyłku hahahaha- rozumiem, że tak się zachwala kaloryczne posiłki, zeby przekonać innych do skosztowania:D:D
O raaanyyy-ty jesteś młodsza ode mnie:D Ja cię kręcę, a ja sądziłam, że jak taki przepis zapodajesz to już wiesz, no ze 30 masz. Młodsza, a umie więcej ode mnie, buuuu ;) !!
O tyłku wspomniałam, żeby nie było zgrzytów i zażaleń :D ... tu często będą pojawiać się przepisy dość tradycyjne a zarówno polska jak i niemiecka kuchnia do najchudszych nie należą :D
Ja już kiedyś wspominałam, miałam 15 lat jak moja Mama zaczęła na poważnie wyjeżdżać do opieki - za pierwszym razem na ponad pół roku. Miałam na głowie dom, brata, Tatę.. Musiałam się naumieć :-)
Trochę żartowałam z tymi zgrzytami ale... W temacie frustracji:
AWANTURKA:
- duża wędzona makrela, obrana ze skóry i ości
-100g bryndzy, 100g serka typu Frischkase lub tłustego twarogu (w warunkach niemieckich 200g Frischkase)
- łyżka miękkiego masła
-łyżeczka soku z cytryny
-średnia cebula
- sól, spoooro pieprzu do smaku
- opcjonalnie posiekane kapary
Ze składników utrzeć pastę. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Zajadać ze świeżymi bułeczkami albo chrupiącym chlebem. Zagryzać ogórkiem małosolnym :-)
To wygląda całkiem fajnie:)
Kalorycznie ale i energetycznie:)
Można sobie masło odpuścić i zastąpić gęstym jogurtem ;) Będzie jeszcze lepiej.
o rety !!!!
Samboja ale czy to wszystko musi być aż tak smaczne, bo wiesz o ten tyłek się boję.
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.