Matko Boska! Napisałam "póścić". Sorry. Pisze się puścić, przecież wiem.
Oj tam Alinka , puścić , czy się " póścić " to na jedno wychodzi , może lepiej się trzymać ? :-))
Halooo , dziewczynki ! a gdzie to żeście przeczytały , że ktoś bagatelizuje tą sytuację ? Wszyscy radzą " Słonecznie " , żeby wiała , tylko , żeby sobie nie narobiła kłopotów z karami itd . Jeśli idzie o policję to w dalszym ciągu sądzę , że nie pomoże jej w niczym , bo facet ( gnój ) będzie miał świadków , że on ją tylko po przyjacielsku objął i tyle ! Czy jej potrzebny będzie jeszcze większy stres ?
Na jakim świecie żyjecie ? nie wiecie , że bez świadków trudno jest udowodnić winę ?
Córka mojej koleżanki została zgwałcona , okaleczona psychicznie do końca życia i wiecie co ? po kilku latach najbardziej ją boli to , że zanim sprawa dobiegła końca to była tak traktowana jakby to ona coś złego zrobiła , było nawet czepianie się do tego , że niepotrzebnie miała wtedy ubraną obcisłą bluzeczkę , czyli , że ubrana była wyzywająco , że sama kusiła !
Niech " Słonecznie " stamtąd zjeżdża , ale , czy z policją ma zaczynać to tego pewna nie jestem . A jak się policja zainteresuje i sprawy , zeznania się pociągną ? czy będzie gotowa stawić temu wszystkiemu czoło ?
E kolezanko jak tam oko??
Lepiej niż wczoraj , ale czuję się kompletnie naga , bom nie podmalowana ! :placz3:
Halooo , dziewczynki ! a gdzie to żeście przeczytały , że ktoś bagatelizuje tą sytuację ? Wszyscy radzą " Słonecznie " , żeby wiała , tylko , żeby sobie nie narobiła kłopotów z karami itd . Jeśli idzie o policję to w dalszym ciągu sądzę , że nie pomoże jej w niczym , bo facet ( gnój ) będzie miał świadków , że on ją tylko po przyjacielsku objął i tyle ! Czy jej potrzebny będzie jeszcze większy stres ?
Na jakim świecie żyjecie ? nie wiecie , że bez świadków trudno jest udowodnić winę ?
Córka mojej koleżanki została zgwałcona , okaleczona psychicznie do końca życia i wiecie co ? po kilku latach najbardziej ją boli to , że zanim sprawa dobiegła końca to była tak traktowana jakby to ona coś złego zrobiła , było nawet czepianie się do tego , że niepotrzebnie miała wtedy ubraną obcisłą bluzeczkę , czyli , że ubrana była wyzywająco , że sama kusiła !
Niech " Słonecznie " stamtąd zjeżdża , ale , czy z policją ma zaczynać to tego pewna nie jestem . A jak się policja zainteresuje i sprawy , zeznania się pociągną ? czy będzie gotowa stawić temu wszystkiemu czoło ?
Lepiej niż wczoraj , ale czuję się kompletnie naga , bom nie podmalowana ! :placz3:
To i dzis zostaw okno otwarte,moze ktos sie skusi:-) :-)
Odnosnie szpilek, dzisiaj bylam swiadkiem jak niemiecka panna mloda wysiadala przed kosciolem z auta.
Auto stare, zabytkowe, do kosciola pod gorke, po malej kostce dosc odlegly "kawalek" drogi.
Suknia falbaniasta typu "beza" z trenem. Zebralo sie dosc duzo gapiow ze mna wlacznie, bo mloda doslownie nie mogla "wygrzebac" sie z tego niskiego, malego autka. Na dokladke jak juz jej sie udalo, z pomoca dwoch panow i pani, to nie byla w stanie dojsc do kosciola.
Na stopach szpilki, doslownie obcasy cieniutkie jak szpilki, sprawialy, ze stopy chwialy sie na nierownej powierzchni drobnej kostki brukowej.
Szpilki na dokladke wysokasne takie, ze stopa w pionie niemal. Wszyscy gapie trzesli sie ze strachu, ze bidulka w calosci do oltarza nie dotrwa.
A i jeszcze wiatr targal bezlitosnie mala osobka w 100 metrach tiulu opatulona tak, ze bez tych trzech pomocnikow nie doszloby do slubnej ceremonii na bank.
A pan mlody stal sobie niewzruszony w drzwiach kosciola na gorze i myslal pewnie, a moze jednak nie uda sie dojsc.
No bo gdyby myslal co innego, zszedl by z tej gory, wzial tiule z kobitka na rece i katorgi nastalby koniec.
Za zimno to raz , wiatr wieje to dwa ! A nie słyszała Ty , że od wiatru w ciążę zajść można ? nie słyszała Ty o wiatropylnych ?
A co ? może jeszcze powiesz , że w moim wieku to się już nie zachodzi ? ..........nawet nie próbuj , bo pożałujesz :-):-):-)
Ja zaś nie wiem co mogę doradzić więc radzę skorzystać z pomocy kogoś kto wie więcej. I doradzi bez szkody dla Słonecznie. Szkoda mi jej bo to ciepła, młoda osoba, I przykro mi, że cos takiego ją spotkało. To przykre przeżycie dla każdej kobiety, ale niektóre maja twardszą "skórę" i obrotniejszy język (a również ręce). Jolek pewnie by dziadowi sztuczną szczękę przetrąciła, a Słonecznie jest bardzo delikatna i nie dość, że sama zdruzgotana to jeszcze wzrusza się nad losem podopiecznych, którzy ją nie szanują.
Amelko na obcasach trzeba umieć chodzić. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że umiem. Nie tylko chodzic, ale i biegać. Swego czasu notorycznie biegałam do autobusu w szpilkach czym zawsze wzbudzałam zainteresowanie. Bo bynajmniej nie "drobiłam" ale regularny sprint uprawiałam. Może i lat mi przybył, szpilki noszę trochę niższe (zamaist 10cm mam 8cm) ale bez problemów chodzę po każdym podłożu. Nawet po polskich chodnikach. A to wyczyn nie lada.
W Niemczech ma kilka par butów "do pracy", ale i szpilek w moim bagażu nie brakuje. Lubię po prostu.
Tez pomyslalam podobnie, ze kobitka na codzien w adidaskach zasuwa, a tu wyjatkowa okazja to i but wyjatkowy potrzebny.:-)