25 lipca 2015 22:11 / 1 osobie podoba się ten post
Takaja-próbowałam na ten numer co podałaś, ale niekt nie odebrał, więc zgaduję, że dopiero poniedziałek- będę dzwonić od rana.
Karami się martwię, bo pieniedzy mam mało i nie po to pracuję żeby kary płacić, a jeśli nie będę mogła sytuacji udowodnić to na jakiej podstawie zjadę od ręki? W najgroszym wypadku czekają mnie tu jeszcze 2 tygodnie.
Tyciek, chyba masz rację z tą przerwą- chociaż ze 2 tygodnie oddechu złapać.
Kasiachodziez-dziękuję ci za twój wpis. Jest dla mnie bardzo cenny. Wszystko we mnie krzyczy, bo to MOLESTWOWANIE SEKSUALNE, a niektórzy-mam wrażenie- nie widzą tym naruszenia niektykalności cielesnej i poważnego przestępstwa tylko "taki, niewinny męski wybryk"-i przez takie myślenie właśnie-przez racjonalizowanie- takie zachowania dalej istnieją. Nie chcę być w miejscu gdzie przydarzyło mi się coś takiego i co dzień być spięta czy ten alfons znów przyjdzie. Muszę tylko wiedzieć czy mam wystarczające, niezbyte podstwy by wypowiedzieć umowę od ręki i mnie nie ma!
Co do pdp- to od początku wiedziałam, że będę za friko dla męża gotować, prać, prasować i to robię. Ale pdp to manipulatorka i "a to weź mu prysznic umyj, weź mu posciel zmień, weź mu podłogę odkurz i umyj, pozbieraj jego ubrania w pokoju (są wszędzie-pod i na, wokół łóżka, biurka etc) itd." niby takie niewielkie rzeczy- i zaraz tu na mnie znowu naskoczą, że jestem księżniczka, bo nie chcę ich robić- ale, tych rzeczy jest dużo i wszystkie jakoś za darmo, a jak nie chcę to słyszałam początkowo na zachętę, że to takie miłe zmojej strony gdybym to i to zrobiła, a potem, że musze to zrobić, bo jak nie to nie będzie mi kupować do jedzenia tego co chcę (czyli będę żyć o sucharkach i marmoladzie).