Nie wiem co jest nie tak z ta moja firma nie może znaleźć polki zmienniczki znowu przysyłają mi kobitke z Bułgarii już trzecią i w dodatku ma tu już być jutro wiec do soboty wieczór się nagadamy tylko nie wiem po jakiemu.
Nie wiem co jest nie tak z ta moja firma nie może znaleźć polki zmienniczki znowu przysyłają mi kobitke z Bułgarii już trzecią i w dodatku ma tu już być jutro wiec do soboty wieczór się nagadamy tylko nie wiem po jakiemu.
O zmienniczce nie trzeba marzyć to osoba,ktora też chce pracować tak jak my. Zmieniałam Rumunki ( tak źle opisywane na forum z pogardą ). Nie widziałam różnicy, dogadać sie mozna w języku niemieckim. Może przyjedzie przestraszona dziewczyna i bedziesz musiała jej pomóc?
Te kobitki z Bułgarii sa mądrzejsze od nas tej pierwszej jak chciałam jej pokazać co i jak to ona wisiała cały czas na telefonie a tylko sie dopytywała ile czasu wolnego i i le kasy na życie i jak sie okazało wiecej jej nie było z dziadkami niż była babcia potem mi mówiła że ona tylko karmiła ich sałatą.Druga z kolei tylko sie dopytywała gdzie można palić papierosy i tak wychodziła na te fajki że spaliła garnek i wypaliła dziury może ta trzecia okaże sie lepsza od tych dwóch.
Te kobitki z Bułgarii sa mądrzejsze od nas tej pierwszej jak chciałam jej pokazać co i jak to ona wisiała cały czas na telefonie a tylko sie dopytywała ile czasu wolnego i i le kasy na życie i jak sie okazało wiecej jej nie było z dziadkami niż była babcia potem mi mówiła że ona tylko karmiła ich sałatą.Druga z kolei tylko sie dopytywała gdzie można palić papierosy i tak wychodziła na te fajki że spaliła garnek i wypaliła dziury może ta trzecia okaże sie lepsza od tych dwóch.
Ale wracają. Nie wiesz co opowiadają o Polkach?. Ja takie opowieści jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam. Robie swoje, poniewaz bez wgledu na to jak postepuję i co robię nie mam pływu na ich wypowiedz.
Ło ludu, jak do domu jadę, to jestem tak szczęśliwa, że moze i zmienniczka z Aldebarana przybyć, a się z nią dogadam i nawet na migi spytam, czy by co zjadła, a czy może zmęczona itp. Jak na urlopie jestem to mnie w ogóle nie interesuje, co "una" tam poczyna, co się na szteli dzieje. Tak mam i już, bo szkoda życia, a zwłaszcza urlopu na takie rozkminianie :)
Zgadzam sie z Tobą tylko ja nie po to włożyłam tyle pracy nad babcią od kiedy wyszła ze szpitala zeby ktoś to miał zaniechać a ja za 5 tygodni wracam tu.
Opatrznie mnie zrozumiałaś :-) nic nie pisalam na temat jej pracy bo nie znam jej. Pisałam ze podejście do pracy nie kształtuje kraj pochodzenia tylko człowiek. A jak wrócisz za 5 tygodni a babcia będzie w gorszym stanie to tez nie znaczy ,że to opiekunka jest winna. Może choroba tez sie do tego przyczynić. Zyczę Ci żebys po powrocie nie musiała narzekać. Może akurat tak sie ułozy :-)
Ło ludu, jak do domu jadę, to jestem tak szczęśliwa, że moze i zmienniczka z Aldebarana przybyć, a się z nią dogadam i nawet na migi spytam, czy by co zjadła, a czy może zmęczona itp. Jak na urlopie jestem to mnie w ogóle nie interesuje, co "una" tam poczyna, co się na szteli dzieje. Tak mam i już, bo szkoda życia, a zwłaszcza urlopu na takie rozkminianie :)
A ja teraz mam baaaardzo męczącą zmienniczkę.
Jesli wracam w to samo miejsce,to lubię wiedziec o jakichś WIĘKSZYCH zmianach na miejscu. 1-2 telefony w czasie całego urlopu wystarczą,jak dla mnie.
Moja obecna zmienniczka jest innego zdania. Wydzwaniała do mnie co drugi dzień,czasem z pretensjami,że nie mam czasu, ochoty porozmawiac. Posunęłam się do tego,że poprosiłam domowników,by jej powiedzieli,że mnie nie ma w domu,że wyjechałam ,bo nic do niej nie trafiało.
Teraz się przeprowadziłam,nie mam telefonu stacjonarnego,a jej smsami z prośbą o kontakt się nie przejmuję.
Gdy ja byłam w De i do niej nie dzwoniłam z relacjami,to ona wydzwaniała tam do sąsiadki i wypytywała o nas.....
Po drugie - papla.
Jak dla mnie- to NIE jest "wymarzona zmienniczka" ;)