Napisz, co jedzą, bo wyglada na to, że to będzie prostsze, to coś wymyślimy :).
Napisz, co jedzą, bo wyglada na to, że to będzie prostsze, to coś wymyślimy :).
jedza ryby, duszone ziemniaki, mieso ( ewentualnie ), mus jablkowy i jarzynke jak sie uda wymyslec :D
w miesie :D gulasze smazone kotlety zrazy pieczenie devolai'e mielone co jeszcze mozna z miesa zrobic i ryb a moze z czym poza pomidorami i grzybami ( grzyby przerobione) jarzyny tez,,,,
mam wrazenie ze codzien daje to samo ...moze jakis sposob na dobra rybe ( byle nie w sosie greckim i w smietanie ) albo jakis ciekawy na mieso z czyms...albo surowke z...i tu klopot kolejny bo chyba owocowa musiala by byc//
mam wrazenie ze codzien daje to samo ...moze jakis sposob na dobra rybe ( byle nie w sosie greckim i w smietanie ) albo jakis ciekawy na mieso z czyms...albo surowke z...i tu klopot kolejny bo chyba owocowa musiala by byc//
Dzisiaj wymyśliłem taki oto obiad.Szybki,bo musiałem z moim Podopiecznym do doktora jechać.
Pierś indyka świeża w cieście,lekko podsmażona /soczysta bardzo/, dalej ziemniaki krychane,cukinia z rożna.A i razem z tą piersią, tylko nieco wcześniej podsmażyłem cebulkę w krążki,/którą obłożyłem tę pierś i poleżała dla aromatu w lodówce/,żółtą paprykę i ząbek czosnku.
W sobotę zakupiłem cały filet z piersi indyka.Spodobał mi się wielki kawał chudego mięcha,to teraz będę musiał wymyślać,co z tym zrobić.Jutro planuję zupę pomidorową na kawałkach z końcówek tego fileta.
Kolejnym razem/pod koniec tygodnia/,zrobię takie ciapane kotlety z podsmażoną cebulką, żółtym serem tartym i jajkiem. No a później zobaczę co jeszcze.Może jakiś faszer do środka z pieczarek.Kurdę,ja chyba lubię gotować.I nawet przyjemne to jest.W końcu mam dla kogo.
Resztki z wczoraj :) może lody ?